Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Kerncijfers nieuwe coronavirus: donderdag 2 april

Kerncijfers nieuwe coronavirus: donderdag 2 april

DEN HAAG (ANP) - Het aantal mensen dat is overleden door het nieuwe coronavirus is toegenomen naar 1339. Dat zijn er 166 meer dan een etmaal eerder bekend was. Hierbij de belangrijkste cijfers die het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) donderdagmiddag naar buiten heeft gebracht.

Totaal bevestigde gevallen: 14.697

Aantal gemelde patiënten opgenomen (geweest) in het ziekenhuis: 5784

Toename aantal in het ziekenhuis opgenomen patiënten: +625 (+12 procent)

Aantal patiënten met Covid-19 dat momenteel op de intensive care ligt: 1143 (voor zover bekend)

Totaal bevestigde sterfgevallen: 1339

Toename bevestigde sterfgevallen: +166 (+14 procent)

Deze cijfers brengen de uitbraak van Covid-19 niet volledig in kaart. Soms wordt een sterfgeval door het nieuwe coronavirus pas na enkele dagen gemeld aan het RIVM. Ook zijn volgens de onderzoekers in werkelijkheid meer mensen besmet met het nieuwe coronavirus dan hier gemeld. Niet iedereen die misschien is besmet, wordt ook getest. Dat wordt vooral gedaan bij mensen die in het ziekenhuis worden opgenomen en bij zorgverleners. Als iemand die niet is getest door het virus komt te overlijden, komt dat ook niet terug in de statistieken.

Tien gemeenten met meeste in het ziekenhuis opgenomen patiënten per 100.000 inwoners, uitgaande van woonadres:

Peel en Maas, Limburg: 251 (totaal: 109)

Boekel, Noord-Brabant: 241 (totaal: 26)

Bernheze, Noord-Brabant: 208 (totaal: 65)

Gemert-Bakel, Noord-Brabant: 186 (totaal: 57)

Uden, Noord-Brabant: 183 (totaal: 77)

Cranendonck, Noord-Brabant: 180 (totaal: 38)

Oudewater, Utrecht: 157 (totaal: 16)

Meierijstad, Noord-Brabant: 153 (totaal: 124)

Nederweert, Limburg: 141 (totaal: 24)

Landerd, Noord-Brabant: 140 (totaal: 22)

Tussen haakjes staat het absolute aantal in het ziekenhuis opgenomen patiënten.

Meer uit Gezond

Kinderen krijgen vanaf 2024 vernieuwd vaccin tegen pneumokokken

DEN HAAG (ANP) - Kinderen krijgen vanaf komende zomer een vernieuwd en effectiever vaccin tegen pneumokokken toegediend. Daarmee volgt staatssecretaris Maarten van Ooijen (Volksgezondheid) een eerder uitgebracht advies op van de Gezondheidsraad, laat hij weten in een brief aan de Tweede Kamer.

2 dagen geleden
IKNL: ongeveer helft van Nederlanders krijgt diagnose kanker

AMSTERDAM (ANP) - Ongeveer de helft van alle Nederlanders zal ooit te horen krijgen dat ze kanker hebben. Dertig jaar geleden, rond 1990, overkwam dat nog een op de drie Nederlanders. Het Integraal Kankercentrum Nederland (IKNL) concludeert in het Nederlands Tijdschrift voor Geneeskunde dat de kans om kanker te krijgen fors is toegenomen.

2 dagen geleden
Provincie Friesland wil in gesprek over sluiting ziekenhuizen

LEEUWARDEN (ANP) - De provincie Friesland wil in gesprek met zorgverzekeraars en de ziekenhuizen Tjongerschans in Heerenveen en Antonius in Sneek over de geplande sluiting van die ziekenhuizen en de opening van een nieuw ziekenhuis in Joure. Gedeputeerde Femke Wiersma zei de breedgedragen zorgen van partijen in de Provinciale Staten te delen, ook al heeft de provincie er uiteindelijk niets over te zeggen.

2 dagen geleden
Aantal jongeren met longontsteking neemt snel toe

DEN HAAG (ANP) - Relatief veel kinderen en jongeren hebben last van longontsteking. In de afgelopen week bezochten meer dan 20 op elke 100.000 jongeren van 15 tot en met 24 de huisarts met een ontsteking aan de longen. Dat zijn er meer dan twee keer zo veel als in de twee voorgaande jaren.

2 dagen geleden
Helder: snel uitsluitsel over taakstrafverbod bij geweld in zorg

DEN HAAG (ANP) - Er komt binnenkort uitsluitsel of het mogelijk en wenselijk is om een taakstrafverbod in te voeren bij geweld plegen tegen mensen in de zorg of tegen hulpverleners, zei demissionair minister Conny Helder (Langdurige Zorg en Sport) woensdag tijdens een debat in de Tweede Kamer. Minister Dilan Yeşilgöz van Justitie en Veiligheid, die daarover gaat, komt hierover "op korte termijn met uitsluitsel", zei Helder.

3 dagen geleden
Chemours/DuPont aansprakelijk voor PFAS-schade eind vorige eeuw

ROTTERDAM (ANP) - Chemiebedrijf Chemours (en voorheen DuPont) in Dordrecht is aansprakelijk voor schade door PFAS-uitstoot tussen 1 juli 1984 en 1 maart 1998. De rechtbank in Rotterdam oordeelde woensdag dat DuPont voor juli 1984 nog handelde volgens de vergunning. Na die tijd veranderde dat en had DuPont en vervolgens Chemours de gemeenten in de omgeving beter moeten inlichten.

3 dagen geleden
FNV krijgt 'verontrustende signalen' na openen covidregeling

UTRECHT (ANP) - Vakbond FNV krijgt "verontrustende signalen" nu de regeling voor zorgmedewerkers met langdurige covid is geopend. Zo zouden sommige artsen geen verklaring willen afgeven, omdat langdurige covid volgens hen "niet te constateren" is. Ook heeft de UWV-keuring bij sommige gedupeerden nog niet plaatsgevonden, waardoor ze dreigen buiten de boot te vallen.

3 dagen geleden