Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Kerncijfers nieuwe coronavirus: dinsdag 7 april

Kerncijfers nieuwe coronavirus: dinsdag 7 april

DEN HAAG (ANP) - Het nieuwe coronavirus heeft tot nu toe in Nederland zeker 2101 levens geëist, 234 meer dan een etmaal eerder bekend was bij het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Hierbij een overzicht van de belangrijkste cijfers over het nieuwe coronavirus die dinsdagmiddag bekend zijn gemaakt.

Totaal bevestigde gevallen: 19.580

Aantal gemelde patiënten opgenomen (geweest) in het ziekenhuis: 7427

Toename aantal in het ziekenhuis opgenomen patiënten: +292 (maandag: +260)

Totaal bevestigde sterfgevallen: 2101

Toename bevestigde sterfgevallen: +234 (maandag: +101)

Deze cijfers geven geen volledig beeld van de uitbraak van Covid-19. Meldingen over sterfgevallen komen soms pas na enkele dagen binnen, aldus het RIVM. Daarnaast ligt het werkelijke aantal besmettingen volgens de onderzoekers hoger dan hier wordt genoemd. Niet iedereen die mogelijk is besmet, wordt ook getest. Dat wordt vooral gedaan bij mensen die in het ziekenhuis worden opgenomen en bij zorgverleners. Als iemand die niet is getest door het virus komt te overlijden, komt dat niet terug in de statistieken.

Tien gemeenten met meeste in het ziekenhuis opgenomen patiënten per 100.000 inwoners, uitgaande van woonadres:

Peel en Maas, Limburg: 286 (totaal: 124)

Boekel, Noord-Brabant: 260 (totaal: 28)

Bernheze, Noord-Brabant: 230 (totaal: 72)

Cranendonck, Noord-Brabant: 213 (totaal: 45)

Gemert-Bakel, Noord-Brabant: 199 (totaal: 61)

Oudewater, Utrecht: 196 (totaal: 20)

Uden, Noord-Brabant: 195 (totaal: 82)

Meierijstad, Noord-Brabant: 185 (totaal: 150)

Landerd, Noord-Brabant: 165 (totaal: 26)

Nederweert, Limburg: 147 (totaal: 25)

Tussen haakjes staat het absolute aantal in het ziekenhuis opgenomen patiënten.

Meer uit Gezond

IKNL: ongeveer helft van Nederlanders krijgt diagnose kanker

AMSTERDAM (ANP) - Ongeveer de helft van alle Nederlanders zal ooit te horen krijgen dat ze kanker hebben. Dertig jaar geleden, rond 1990, overkwam dat nog een op de drie Nederlanders. Het Integraal Kankercentrum Nederland (IKNL) concludeert in het Nederlands Tijdschrift voor Geneeskunde dat de kans om kanker te krijgen fors is toegenomen.

2 uur geleden
Provincie Friesland wil in gesprek over sluiting ziekenhuizen

LEEUWARDEN (ANP) - De provincie Friesland wil in gesprek met zorgverzekeraars en de ziekenhuizen Tjongerschans in Heerenveen en Antonius in Sneek over de geplande sluiting van die ziekenhuizen en de opening van een nieuw ziekenhuis in Joure. Gedeputeerde Femke Wiersma zei de breedgedragen zorgen van partijen in de Provinciale Staten te delen, ook al heeft de provincie er uiteindelijk niets over te zeggen.

16 uur geleden
Aantal jongeren met longontsteking neemt snel toe

DEN HAAG (ANP) - Relatief veel kinderen en jongeren hebben last van longontsteking. In de afgelopen week bezochten meer dan 20 op elke 100.000 jongeren van 15 tot en met 24 de huisarts met een ontsteking aan de longen. Dat zijn er meer dan twee keer zo veel als in de twee voorgaande jaren.

16 uur geleden
Helder: snel uitsluitsel over taakstrafverbod bij geweld in zorg

DEN HAAG (ANP) - Er komt binnenkort uitsluitsel of het mogelijk en wenselijk is om een taakstrafverbod in te voeren bij geweld plegen tegen mensen in de zorg of tegen hulpverleners, zei demissionair minister Conny Helder (Langdurige Zorg en Sport) woensdag tijdens een debat in de Tweede Kamer. Minister Dilan Yeşilgöz van Justitie en Veiligheid, die daarover gaat, komt hierover "op korte termijn met uitsluitsel", zei Helder.

20 uur geleden
Chemours/DuPont aansprakelijk voor PFAS-schade eind vorige eeuw

ROTTERDAM (ANP) - Chemiebedrijf Chemours (en voorheen DuPont) in Dordrecht is aansprakelijk voor schade door PFAS-uitstoot tussen 1 juli 1984 en 1 maart 1998. De rechtbank in Rotterdam oordeelde woensdag dat DuPont voor juli 1984 nog handelde volgens de vergunning. Na die tijd veranderde dat en had DuPont en vervolgens Chemours de gemeenten in de omgeving beter moeten inlichten.

23 uur geleden
FNV krijgt 'verontrustende signalen' na openen covidregeling

UTRECHT (ANP) - Vakbond FNV krijgt "verontrustende signalen" nu de regeling voor zorgmedewerkers met langdurige covid is geopend. Zo zouden sommige artsen geen verklaring willen afgeven, omdat langdurige covid volgens hen "niet te constateren" is. Ook heeft de UWV-keuring bij sommige gedupeerden nog niet plaatsgevonden, waardoor ze dreigen buiten de boot te vallen.

1 dag geleden
Hoogleraar: zorgpremies hebben hoogste grens nog niet bereikt

MAASTRICHT (ANP) - Zorgpremies hebben voorlopig hun hoogste grens nog niet bereikt, voorspelt Wim Groot, hoogleraar gezondheidseconomie aan Maastricht University. Hij verwacht dat de komende jaren de premies verder oplopen vanwege de stijgende kosten van de zorg. Volgens Groot moeten er keuzes worden gemaakt in welke zorg echt noodzakelijk is om te bieden.

1 dag geleden