Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Kerken Barneveld en Staphorst laten meer dan 30 mensen toe

Kerken Barneveld en Staphorst laten meer dan 30 mensen toe

BARNEVELD/STAPHORST (ANP) - De Gereformeerde Gemeente Barneveld-Centrum laat zondag meer dan dertig bezoekers per dienst toe. Hoeveel het er zullen worden is afwachten, maar volgens de kerk zelf kunnen er maximaal 250 kerkgangers de dienst bijwonen met inachtneming van de afstandsregel. De Rehobothkerk telt 2000 zitplaatsen. Er zijn zondag drie zogeheten leesdiensten, waarbij er geen predikant is maar een ouderling voorleest uit de Bijbel.

Vorige zondag hield de Rehobothkerk drie diensten waar per keer 400 tot 450 mensen aanwezig waren. Eerder waren er driemaal 600 mensen in de kerk.

Een ander kerkgenootschap, de Hersteld Hervormde Kerk (HHK), heeft het maximale aantal kerkgangers wel afgeschaald naar dertig per dienst, kinderen onder de twaalf daarbij niet meegerekend. Ook wordt mensen gevraagd bij het in- en uitgaan van de kerk een mondkapje te dragen. Daarmee geeft de koepelorganisatie gehoor aan de oproep van minister Ferd Grapperhaus (Justitie en Veiligheid) om zich binnen één ruimte te houden aan de landelijk geldende groepsgrootte. Verschillende kerken van dit genootschap, onder meer in Staphorst, lieten eerder wel veel meer dan dertig mensen toe bij een dienst.

De kerk in Staphorst liet zaterdag weten dat ook zondag weer te zullen doen, maar kon geen aantallen noemen. De gemeenteleden zijn volgens een rooster uitgenodigd om een van de drie diensten op deze dag bij te wonen, die elk ook nog worden verdeeld over drie locaties: de Dorpskerk, het Leergebouw en het dienstgebouw.

1 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Moterrace 6 dagen geleden
Houd toch es op over die kerken

Meer uit Binnenland

Politie zoekt getuigen van explosie in auto Amsterdam-Noord

AMSTERDAM (ANP) - De recherche is op zoek naar getuigen van een explosie in een auto vrijdagavond in Amsterdam-Noord. Het voertuig in de Van der Pekstraat raakte zwaar beschadigd door de ontploffing. Er vielen geen gewonden.

25 minuten geleden
Minister Blok vraagt opheldering Eritrea over geldinzameling

DEN HAAG (ANP) - Minister Stef Blok (Buitenlandse Zaken) wil opheldering van Eritrea over een geldinzameling door het ambassadekantoor van dat Oost-Afrikaanse land. Dat laat de bewindsman weten in reactie op berichtgeving van het radioprogramma Argos.

55 minuten geleden
Wintertijd begint grijs en nat met veel wind

HOUTEN (ANP) - De wintertijd begint grijs en nat, meldt Weeronline. Bovendien kan het aan de kust flink waaien. Komende nacht, van zaterdag op zondag, gaat om 03.00 uur de klok een uur terug.

3 uur geleden
'Mondkapjesregels ziekenhuizen zijn verwarrend en onveilig'

DEN HAAG (ANP) - Terwijl het kabinet werkt aan een landelijke mondkapjesplicht voor openbare gebouwen, ontbreekt het in ziekenhuizen nog altijd aan eenduidige regels. Dat is "verwarrend en onveilig", vinden zorgbonden, beroepsorganisaties van zorgverleners en de Patiëntenfederatie. Ze roepen ziekenhuisbestuurders op de richtlijnen voor het gebruik van medische mondneusmaskers aan te scherpen. In principe moeten die voortdurend worden gebruikt door ziekenhuismedewerkers, vinden de organisaties.

3 uur geleden
Omstreden politicus grootste stemmentrekker verkiezingen Sint-Eustatius

ORANJESTAD (ANP) - Op Sint-Eustatius is vrijdag de definitieve verkiezingsuitslag bekendgemaakt. Daaruit blijkt dat de controversiële Clyde van Putten de grootste stemmentrekker te zijn van de verkiezingen die op 21 oktober werden gehouden.

4 uur geleden
Wintertijd gaat in: de klok een uur achteruit

DEN HAAG (ANP) - In de nacht van zaterdag op zondag begint de wintertijd. De klok wordt om 3.00 uur 's nachts een uur achteruit gezet. Het is mogelijk een van de laatste keren dat we een uur met de tijd schuiven, want het Europees Parlement wil af van het halfjaarlijkse verzetten van de klok.

6 uur geleden
Wietplantage en mogelijk explosief gevonden na brand in Sneek

SNEEK (ANP) - De politie in Sneek heeft na een uitslaande brand in een flat aan de Rijperahemstraat een hennepplantage gevonden en een mogelijk explosief. Een verdachte is aangehouden.

10 uur geleden