Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Kennisquiz De Slimste Mens krijgt ook Duitse versie

Kennisquiz De Slimste Mens krijgt ook Duitse versie

HILVERSUM (ANP) - De Slimste Mens, de kennisquiz die in Nederland en Vlaanderen al jaren een kijkcijferhit is, gaat naar Duitsland. Dat heeft Erik van Looy, die het programma sinds 2004 in België presenteert, bekendgemaakt in De Avondshow met Arjen Lubach.

Lubach deed zowel mee aan de Nederlandse als aan de Vlaamse versie. In Nederland won hij, in 2012. In Vlaanderen behaalde de cabaretier afgelopen seizoen de finale.

De presentator van de Duitse versie wordt acteur Hans Sigl, bekend van de succesvolle dramaserie Der Bergdoktor, vertelde Van Looy in De Avondshow: "Ik vertrek morgen naar Keulen om hem advies te geven." Hij meldde niet wanneer de eerste aflevering in Duitsland te zien zal zijn.

In Nederland trekt De Slimste Mens al jaren miljoenen kijkers. Hier wordt het spel gepresenteerd door Philip Freriks en Maarten van Rossem. "Philip Freriks heeft nooit om advies gevraagd", zei Van Looy. "Ze zijn wel eens wezen kijken in België, maar ze gingen volgens mij halverwege de opnames weg."

Duitsland is het vierde land waar De Slimste Mens te zien is. Er was ook korte tijd een Turkse versie. "Daar kon je een auto winnen", aldus Van Looy.

Meer uit Binnenland

Forse toename kosten asielopvang: van 1,6 naar 2,7 miljard euro

DEN HAAG (ANP) - De asielopvang heeft vorig jaar 2,7 miljard euro gekost, zo staat in het jaarverslag van het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA). Dat is een flinke toename vergeleken met het jaar ervoor, toen het COA 1,6 miljard euro nodig had voor de opvang van vreemdelingen. De voornaamste oorzaak is de hoge prijs die betaald wordt voor (crisis)noodopvang.

2 uur geleden
Aankomst MH17-slachtoffers herdacht op vliegbasis Eindhoven

EINDHOVEN (ANP) - Op de vliegbasis in Eindhoven is herdacht dat tien jaar geleden de eerste veertig slachtoffers van de vliegramp met de MH17 arriveerden. In de drie opvolgende dagen in 2014 kwamen nog eens 187 kisten aan en in de maanden daarna nog enkele tientallen, tot een totaal van 296 slachtoffers. Twee van de omgekomenen zijn nooit teruggevonden.

4 uur geleden
Nog eens vier keer celstraf voor supportersgeweld bij FC Twente

ALMELO (ANP) - Bij de rechtbank in Almelo zijn dinsdag nog eens vier mannen veroordeeld tot celstraffen van twee en drie maanden wegens geweldpleging en mishandeling bij rellen na de wedstrijd FC Twente tegen het Zweedse Hammarby IF vorig jaar juli. Twee andere verdachten kregen voorwaardelijke celstraffen en een taakstraf van 240 uur. Een week geleden werden al vijf relschoppers wegens geweldpleging veroordeeld tot celstraffen van een en twee maanden en vijf anderen tot taakstraffen van honderd tot 240 uur.

6 uur geleden
Man die overleed door mishandeling in Den Haag woonde in azc

DEN HAAG (ANP) - Het slachtoffer van een dodelijke mishandeling afgelopen weekend in het centrum van Den Haag is een 23-jarige man uit Somalië, meldt de politie dinsdag. Hij woonde in een asielzoekerscentrum in Heerhugowaard (Noord-Holland). De politie wil dinsdag nog geen vragen beantwoorden over eventuele aanhoudingen.

6 uur geleden
In hoger beroep 22 jaar cel voor schutter moord Ayla Mintjes

AMSTERDAM (ANP) - Het gerechtshof in Amsterdam heeft de 25-jarige Jeremia T. dinsdag in hoger beroep veroordeeld tot 22 jaar gevangenisstraf voor zijn aandeel in de moord op Ayla Mintjes, ruim drie jaar geleden. Tegen T. was twee weken geleden door het Openbaar Ministerie 28 jaar celstraf geëist.

6 uur geleden
Tekening Liebermann uit Boijmans terug naar diens erven

ROTTERDAM (ANP) - De tekening Schrijvend meisje aan een tafel van Max Liebermann moet terug naar de erven van deze Duitse kunstenaar (1847 - 1935), vindt de zogenoemde Restitutiecommissie. Zij acht het voldoende aannemelijk dat zijn weduwe Martha Liebermann de tekening onvrijwillig is kwijtgeraakt als gevolg van omstandigheden die verband hielden met het naziregime. De tekening is sinds 1959 onderdeel van de collectie van Museum Boijmans Van Beuningen en officieel in het bezit van de gemeente Rotterdam.

6 uur geleden
Elf drugsdealers opgepakt tijdens eerste weekend Tomorrowland

BOOM (ANP/BELGA) - Tijdens het eerste weekend van het Belgische festival Tomorrowland zijn elf drugsdealers gearresteerd, van wie twee uit Nederland. In totaal zijn op en rond het festivalterrein 73 mensen aangehouden voor verschillende feiten, meldt persbureau Belga.

8 uur geleden