Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Keniaanse Chebet loopt wereldrecord op 10.000 meter

Keniaanse Chebet loopt wereldrecord op 10.000 meter

EUGENE (ANP) - De Keniaanse atlete Beatrice Chebet heeft in Eugene het wereldrecord op de 10.000 meter verbeterd. De 24-jarige concurrente van Sifan Hassan liep een tijd van 28 minuten, 51 seconden en 14 honderdsten, duidelijk sneller dan de vorige toptijd van de Ethiopische Letesenbet Gidey uit 2021 in Hengelo (29.01,03).

Chebet boekte tot nu toe vooral succes op de 5000 meter. Vorig jaar in Boedapest pakte ze WK-brons achter onder anderen Hassan, die tweede werd. Een jaar eerder in Eugene werd ze tweede van de wereld.

Hassan komt zelf later op zaterdag in actie op de 5000 meter bij de Diamond League-wedstrijden in Eugene. De tweevoudig olympische kampioene heeft nog altijd niet bekendgemaakt of ze op de Spelen voor de marathon gaat, voor wedstrijden op de baan of beide.

Meer uit Sport

Griekspoor zakt vier plekken na afstaan titel in Rosmalen

ROSMALEN (ANP) - Tennisser Tallon Griekspoor is vier plaatsen gezakt op de wereldranglijst. De beste tennisser van Nederland wist afgelopen weekend zijn titel niet te verdedigen op het grastoernooi van Rosmalen.

1 uur geleden
Golfer DeChambeau opnieuw de beste op US Open

PINEHURST (ANP/RTR) - Golfer Bryson DeChambeau heeft voor de tweede keer de US Open gewonnen. De 30-jarige Amerikaan had over vier dagen één slag minder nodig dan de Noord-Ier Rory McIlroy, eveneens een oud-winnaar.

1 uur geleden
Tennisster Samsonova wint grastoernooi van Rosmalen

ROSMALEN (ANP) - Tennisster Ljoedmila Samsonova heeft het grastoernooi van Rosmalen gewonnen. De als tweede geplaatste Russin was in drie sets te sterk voor Bianca Andreescu uit Canada 4-6 6-3 7-5.

13 uur geleden
Yates wint Ronde van Zwitserland, Almeida beste in tijdrit

VILLARS-SUR-OLLON (ANP) - Adam Yates heeft de Ronde van Zwitserland op zijn naam geschreven. De Brit van UAE Team Emirates eindigde als tweede in de afsluitende tijdrit achter zijn ploeggenoot João Almeida. Die was 8 seconden sneller, maar dat was niet voldoende om Yates uit de gele trui te rijden. Almeida werd in het klassement tweede, de Deen Mathias Skjelmose na een goede tijdrit derde.

15 uur geleden
De Vries met Toyota op podium in 24 Uur van Le Mans

LE MANS (ANP) - Nyck de Vries is met Toyota op de tweede plaats geëindigd in de 24 Uur van Le Mans. De Friese autocoureur bestuurde in de topklasse (hypercars) de auto van de Japanse fabrikant samen met de Argentijn José María López en de Japanner Kamui Kobayashi.

16 uur geleden
Italiaan Aleotti wint Ronde van Slovenië, slotetappe voor Healy

NOVO MESTO (ANP) - Wielrenner Giovanni Aleotti heeft de Ronde van Slovenië op zijn naam geschreven. De Italiaan van Bora-hansgrohe verdedigde met succes zijn leiderstrui in de laatste etappe van Sentjernej naar Novo Mesto. De slotetappe werd gewonnen door de Ier Ben Healy van EF Education - EasyPost.

17 uur geleden
De Minaur maakt favorietenrol waar op grastoernooi Rosmalen

ROSMALEN (ANP) - De Australische tennisser Alex de Minaur heeft op het grastoernooi van Rosmalen zijn favorietenrol waargemaakt. De nummer 1 van de plaatsingslijst won in de finale met 6-2 6-4 van de Amerikaan Sebastian Korda, de nummer 26 van de wereld. De finale duurde een uur en 35 minuten.

19 uur geleden