Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Keith Bakker 'dicteerde' ontlastende brief seksrelatie

Keith Bakker 'dicteerde' ontlastende brief seksrelatie

AMSTERDAM (ANP) - Voormalig 'verslavingsgoeroe' Keith Bakker (59) heeft de jonge vrouw die hij in de periode van voorjaar 2016 tot augustus 2018 zou hebben misbruikt een e-mail laten schrijven waarin staat dat ze voor haar achttiende jaar geen seks met hem had. Dat zei de officier van justitie woensdagmiddag voor de rechtbank in Amsterdam tijdens een inleidende zitting in de zaak tegen Bakker.

Volgens de aanklaagster zou Bakker de e-mail hebben "gedicteerd". De gang van zaken kwam volgens haar aan het licht toen het slachtoffer door de politie over de e-mail werd verhoord. Bakker zei eerder zelf dat dat hij de vrouw weliswaar had gevraagd een ontlastende brief te schrijven, maar dat daar geen onwaarheden in staan.

Bakker was zelf niet aanwezig. In de ruim twee jaar die zijn relatie met de jonge vrouw zou hebben geduurd, drong hij volgens de aanklaagster als hulpverlener het gezin binnen waarin zij leefde, verwijderde hij haar van haar ouders en maakte hij haar zowel psychisch als financieel afhankelijk. Het slachtoffer moest later worden behandeld vanwege onder meer een posttraumatische stressstoornis.

Beroepsverbod genegeerd

Bakker kwam eerder stevig in aanraking met justitie vanwege seksuele misdrijven. In 2012 veroordeelde de rechter hem tot vijf jaar cel wegens misbruik van een aantal meisjes en vrouwen. De officier van justitie zei woensdag dat hij zich "helemaal niets" van dat vonnis heeft aangetrokken. Zo wil het OM hem ook voor ruim honderdduizend euro 'plukken' omdat hij ondanks een destijds opgelegd beroepsverbod is doorgegaan met behandelingen.

Bakker werkte voor zijn 'ondergang' als hulpverlener en opende in 2004 een afkickkliniek. Hij verscheen veelvuldig op televisie, onder meer als ervaringsdeskundige en als coach van probleemjongeren. Zijn advocaat vroeg tevergeefs vrijlating uit voorarrest. Bakker blijft in elk geval in de gevangenis tot 20 maart. Mogelijk wordt zijn zaak dan al inhoudelijk behandeld.

Meer uit Binnenland

Caroline van der Plas ziet af van medley met De Bevers in Ahoy

ROTTERDAM (ANP) - Caroline van der Plas ziet op het laatste moment af van het zingen van een boerenmedley in Rotterdam Ahoy tijdens De Bevers Live, met John de Bever. De twee schietpartijen in Rotterdam waren voor de BBB-leider aanleiding om niet meer mee te doen aan de twee concerten.

46 minuten geleden
Nabestaanden schietpartijen Rotterdam willen geen stille tocht

ROTTERDAM (ANP) - De directe nabestaanden van de slachtoffers die donderdag zijn omgekomen bij de twee schietpartijen in Rotterdam willen geen stille tocht. Dat zei Rosa Jansen van Slachtofferhulp Nederland zaterdagavond in EenVandaag. Ook vragen de nabestaanden mensen die iets willen organiseren, dat in samenspraak met de nabestaanden te doen, aldus Jansen.

1 uur geleden
Nog drie verdachten opgepakt na mogelijk schietincident Coevorden

COEVORDEN (ANP) - De politie heeft nog drie mannen aangehouden na een mogelijk schietincident in Coevorden zaterdagochtend. Onder hen is de vermoedelijke schutter. De drie zijn overgebracht naar het bureau voor verhoor. Eerder op zaterdag pakte de politie al een minderjarige jongen op.

2 uur geleden
Ruim 340.000 vogels gespot bij vogeltelling, spreeuw bovenaan

ZEIST (ANP) - Tijdens de jaarlijkse internationale vogeltelling hebben liefhebbers zaterdag ruim 340.000 vogels gespot. Volgens Vogelbescherming Nederland zijn er "zeker geen records" gebroken, maar is de uitslag gezien de weersomstandigheden "niet slecht". Zoals vaker staat de spreeuw in ons land bovenaan de tellijst, met ruim 77.000 exemplaren.

2 uur geleden
Streefbedrag van 60.000 euro binnen voor nabestaanden schietpartij

ROTTERDAM (ANP) - Het streefbedrag van 60.000 euro voor de familie van de 39-jarige vrouw en haar 14-jarige dochter die omkwamen door de schietpartij in Rotterdam, is gehaald. De actie op de site GoFundMe was vrijdag opgezet door een bekende van de familie.

3 uur geleden
Nabestaanden schietpartij: verlies zorgt voor zwart gat in harten

ROTTERDAM (ANP) - De nabestaanden van de moeder en dochter die donderdag zijn omgekomen bij een van de twee schietpartijen in Rotterdam kunnen de dood van hun naasten nog niet bevatten. "We zijn intens verdrietig door het overlijden van twee volstrekt onschuldige mensen die niemand kwaad deden", zeggen ze in een verklaring die is verspreid door de organisatie Namens de Familie. "Het zorgt voor een zwart gat in onze harten."

4 uur geleden
Blokkade A12 beëindigd, bijna 600 activisten aangehouden

DEN HAAG (ANP) - De politie heeft bij de blokkade van de A12 door aanhangers van Extinction Rebellion zaterdag bijna 600 actievoerders aangehouden. De politie zette opnieuw een waterkanon in en beëindigde de blokkade rond 14.00 uur. Dit keer deden ook ruim honderd Duitse klimaatactivisten van de groep Letzte Generation mee aan de actie.

5 uur geleden