Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Keijzer: ik kan Omtzigt aan

Keijzer: ik kan Omtzigt aan

DEN HAAG (ANP) - Mona Keijzer maakt zich in de lijsttrekkersstrijd van het CDA geen zorgen om Pieter Omtzigt. Hij maakte donderdag zijn kandidatuur bekend.

"Vergis je maar niet in mij, ik kan hem aan. Dat is geen enkel probleem," reageerde ze op vragen of ze wel op kon tegen dossiervreter Omtzigt. Keijzer is momenteel staatssecretaris voor Economische Zaken.

Ze neemt het verder op tegen Hugo de Jonge, de huidige minister van Volksgezondheid en populaire kandidaat voor het lijsttrekkerschap. Ook Kamerlid Martijn van Helvert is verkiesbaar. Als hij gekozen wordt tot lijsttrekker, wil hij Wopke Hoekstra naar voren schuiven als premierskandidaat.

Keijzer, moeder van vijf zoons, zegt zich niet druk te maken dat ze de enige vrouw op het strijdtoneel is. "Leuk, zo met drie mannen. Ik heb er thuis zes, dus ik ben er aan gewend."

Meer uit Binnenland

A5 richting Hoofddorp dicht door ongeluk met meerdere auto's

AMSTERDAM (ANP) - De A5 vanuit Hoofddorp is dicht bij Amsterdam-Geuzenveld, door een ongeval met meerdere auto's, dat meldt Rijkswaterstaat.

1 minuut geleden
Advocaat: tabakssector vertraagt ingrijpen tegen 'sjoemelsigaret'

DEN HAAG (ANP) - De tabaksindustrie probeert telkens de strijd tegen filtersigaretten ('sjoemelsigaretten') te vermijden en uit te stellen, zegt een advocaat van de Stichting Rookpreventie Jeugd donderdag in de rechtszaal in Den Haag. De twee partijen stonden daar andermaal tegenover elkaar, bij het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb).

4 minuten geleden
Zorgverleners verdachte zaak-Gino: kunnen leed niet ongedaan maken

SITTARD-GELEEN (ANP) - De partijen die betrokken waren bij de zorg voor Donny M. (23) voordat hij de 9-jarige Limburgse Gino ontvoerde, misbruikte en vermoordde, zeggen dat ze het verdriet en het gedane leed niet ongedaan kunnen maken. Uit een onderzoek van Toezicht Sociaal Domein, een samenwerking van meerdere inspecties, bleek onder meer dat er niet goed is samengewerkt door de partijen. "We nemen de verbeterpunten uit het rapport ter harte", staat in een gezamenlijke verklaring.

24 minuten geleden
Rotterdammer veroordeeld tot 5 jaar cel en tbs voor doden baby

ARNHEM (ANP) - De 23-jarige Rotterdammer Ruud S. is donderdag veroordeeld tot vijf jaar cel en tbs met dwangverpleging voor het doden van zijn zes maanden oude dochtertje Emily. Hij sneed op 17 juli vorig jaar haar hals door in de slaapkamer van een appartement aan de Wolphaertsbocht in Rotterdam-Charlois.

28 minuten geleden
Zwemmers moeten op waterkwaliteit en veiligheid letten

UTRECHT (ANP) - Mensen die het aanstaande warme weekend willen zwemmen in natuurwater, moeten op de waterkwaliteit en de veiligheid letten. Ze moeten water mijden dat niet fris ruikt, waarop een troebele laag drijft of dat er niet schoon uit ziet. En zwemmen in kanalen, bij sluizen, in vaarwegen, bij havens of in de buurt van een veerpont is altijd verboden en kan een boete van 150 euro opleveren.

30 minuten geleden
Syriëgangster vrijgesproken van deelname aan terreurgroep IS

ROTTERDAM (ANP) - De rechtbank Rotterdam heeft donderdag een 38-jarige vrouw uit Berkel en Rodenrijs vrijgesproken van deelname aan de terroristische organisatie IS en van het plegen van voorbereidingshandelingen voor een terroristisch misdrijf. Volgens de rechtbank zijn daar onvoldoende aanknopingspunten voor. De officier van justitie had een gevangenisstraf van vijf jaar geëist.

36 minuten geleden
Tonnen boete wegens gesjoemel met duizenden tandartsrekeningen

UTRECHT (ANP) - De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) heeft een bv voor tandheelkundige zorg een boete van 227.000 euro opgelegd wegens verkeerde declaraties, een ondeugdelijke administratie en een gebrek aan transparantie.

2 uur geleden