Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Katwijk: blij met voetballen tot 27 jaar, maar wie controleert?

Katwijk: blij met voetballen tot 27 jaar, maar wie controleert?

KATWIJK (ANP) - Voetbalclub Katwijk is blij dat spelers tot 27 jaar van het kabinet weer mogen trainen en onderling wedstrijden spelen. "We gaan daar zeker aan meewerken", zegt voorzitter Mart Vergouwen van de club uit de Tweede Divisie uit de Zuid-Hollandse plaats. "Maar het voelt wel een beetje als niet-solidair met de oudere voetballers. En wie gaat het controleren of er niet iemand van 28 tussenstaat."

Tot nu toe mochten slechts spelers tot 18 jaar (onderling) op de velden staan. Dat is enigszins versoepeld. Vergouwen: "We kunnen hier echter ook meteen de conclusie uit trekken dat het op de een of andere manier uitspelen van de competitie in de topklasse dit seizoen uitgesloten is. De voorbereidingstijd om met de hele selectie te trainen zal hoe dan ook te kort zijn. Misschien zijn er regionaal nog mogelijkheden, maar laten we ons anders richten op een mooi seizoen 2021-2022."

Dat de verruimingen vooralsnog niet groot zijn verbaast Vergouwen niet. "Ik ga niet roepen dat ik het allemaal al wist, want niemand wist het precies. We hadden er wel rekening mee gehouden. Het is mooi dat jongens tot 27 jaar nu de kans krijgen weer te gaan sporten en dat is ook heel belangrijk. Dat gaan we ze ook zeker niet ontnemen. De jeugdelftallen zijn ook lekker bezig. Maar het voelt raar, de ene helft van het elftal niet, de andere wel."

Het voorkomen van 'burgerlijke ongehoorzaamheid' is lastig, zegt de voorzitter. "Als er een speler van 35 op het veld gaat staan, valt het wel op. Maar het verschil tussen 27 en 28 zie je niet. We moeten maar eens kijken hoe we dat gaan aanpakken. Ik rijd ook wel eens iets te hard op de snelweg. Dat soort dingen zijn nooit helemaal te voorkomen. Ik snap best dat er ergens een grens moet worden getrokken in deze moeilijke tijd, maar het is wel lastig op deze manier."

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Voetbal

Frappart eerste vrouwelijke scheidsrechter op EK

NYON (ANP) - Stéphanie Frappart is de eerste vrouwelijke scheidsrechter die is aangewezen voor het EK voetbal. Ze krijgt tijdens het EK echter niet de eindverantwoordelijkheid, maar gaat fungeren als vierde official.

28 minuten geleden
Ajax-trainer Ten Hag noemt Super League rampzalig idee

AMSTERDAM (ANP) - Ajax-trainer Erik ten Hag noemt de plannen voor een nieuwe Super League "rampzalig". "Ik ben voor innovatie", zei hij woensdag in de Johan Cruijff ArenA. "En daar wil ik altijd naar luisteren. Maar het ging hier om een gesloten competitie waarin een paar clubs bepalen wie mee mogen doen. Andere clubs werden uitgesloten. Solidariteit was ver te zoeken."

55 minuten geleden
Ajax met nagenoeg fitte selectie tegen FC Utrecht

AMSTERDAM (ANP) - Met een nagenoeg fitte selectie wil Ajax donderdagavond de voorlaatste hindernis naar het kampioenschap nemen. Als de koploper van de Eredivisie FC Utrecht verslaat in de Johan Cruijff ArenA, dan kan het zondag in het thuisduel met AZ de 35e landstitel veiligstellen.

57 minuten geleden
Scheidsrechters Kuipers en Makkelie aangewezen voor EK voetbal

ZEIST (ANP) - De scheidsrechters Björn Kuipers en Danny Makkelie zijn aangewezen voor het EK voetbal komende zomer in meerdere landen. Dat heeft de KNVB bekendgemaakt. Het is voor het eerst dat er twee Nederlandse scheidsrechters op een EK actief zijn.

1 uur geleden
Middenvelder Valverde bij Real Madrid positief getest op corona

MADRID (ANP) - In de strijd om de titel in La Liga en in de Champions League kan Real Madrid-trainer Zinédine Zidane voorlopig geen beroep doen op Federico Valverde. De 22-jarige middenvelder uit Uruguay is positief getest op het coronavirus. Het is nog onduidelijk hoelang hij uit de roulatie zal zijn.

2 uur geleden
Agnelli geeft Boris Johnson de schuld van mislukken Super League

TURIJN (ANP) - De tussenkomst van de Engelse premier Boris Johnson heeft het voortijdig einde van de Super League ingeluid. Dat is de stellige overtuiging van Andrea Agnelli. "Zijn inmenging heeft ertoe geleid dat de zes Engelse club zich hebben teruggetrokken uit het project", aldus de voorzitter van Juventus, de voortrekker van het plan van twaalf Europese topclubs om zich los te maken van de Europese bond UEFA en een eigen gesloten competitie op te richten.

4 uur geleden
Brands 3 jaar langer door als technisch directeur Everton

LIVERPOOL (ANP) - Marcel Brands blijft voorlopig bij Everton werken. Het bestuur van de Engelse voetbalclub verlengde woensdag het contract met de Nederlandse technisch directeur met 3 jaar, tot de zomer van 2024.

5 uur geleden