Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Katten doodgeschoten met luchtbuks in Ermelo

Katten doodgeschoten met luchtbuks in Ermelo

ERMELO (ANP) - Meerdere katten zijn in Ermelo beschoten met een luchtbuks, enkelen overleefden dat niet. De wijkagent vraagt via Instagram om meer informatie.

Uit de omgeving van de Buitenbrinkweg in Ermelo zijn meerdere meldingen gekomen, schrijft ze. "Het gaat hier om dierenmishandeling en vernieling. Groot leed voor de dieren en hun eigenaren", aldus de wijkagent van Ermelo-West.

Meer uit Binnenland

Derde blauwtongvaccin beschikbaar, per direct 2 miljoen doses

DEN HAAG (ANP) - Er komt een derde vaccin beschikbaar waarmee houders van koeien en schapen hun dieren kunnen inenten tegen blauwtong. Per direct zijn 2 miljoen doses beschikbaar voor de Nederlandse markt, meldt demissionair landbouwminister Piet Adema vrijdag.

3 uur geleden
Nederlandse generaal neemt bevel over van NAVO-missie in Irak

DEN HAAG (ANP) - De Nederlandse luitenant-generaal Cas Schreurs neemt vrijdag het bevel over van de NAVO-missie in Irak. Die moet de veiligheidssector van het land versterken en is actief in en rond de hoofdstad Bagdad. Het is geen gevechtsmissie, maar geeft trainingen en advies.

6 uur geleden
Bovenleiding van spoor bij Lage Zwaluwe hersteld

UTRECHT (ANP) - De treinen op het traject langs Lage Zwaluwe kunnen weer rijden. Door een kapotte bovenleiding bij Lage Zwaluwe was sinds de ochtend geen treinverkeer mogelijk tussen Dordrecht en Breda en Dordrecht en Roosendaal. Maar die "functioneert weer naar behoren", meldt ProRail.

9 uur geleden
Deel treinverkeer bij Lage Zwaluwe weer op gang

UTRECHT (ANP) - Een deel van de treinen op het traject langs Lage Zwaluwe rijdt weer. Door een kapotte bovenleiding bij Lage Zwaluwe was sinds de ochtend geen treinverkeer mogelijk tussen Dordrecht en Breda en Dordrecht en Roosendaal.

11 uur geleden
Bedrijf gehackt dat onder meer belastingaanslagen verstuurt

AMERSFOORT (ANP) - Cybercriminelen hebben mogelijk gegevens van burgers in handen gekregen door de systemen van AddComm te hacken, een bedrijf dat onder meer voor gemeenten en waterschappen de communicatie met inwoners en bedrijven verzorgt. De hackers hebben systemen versleuteld en data ontvreemd, meldt AddComm op zijn website.

12 uur geleden
Rechter spreekt UvA-demonstrant vrij na eis van drie maanden cel

AMSTERDAM (ANP) - De 25-jarige Manu-Narayan A. uit Amsterdam is donderdagavond vrijgesproken van het gooien van stenen naar de politie tijdens de studentenprotesten. Het OM had een gevangenisstraf van drie maanden tegen hem geƫist voor openlijk geweld. Volgens de politierechter zijn er twijfels over het signalement van de stenengooier. Ze sprak A. daarom vrij. Op de tribune klonk na de uitspraak applaus en gejoel.

14 uur geleden
Ook donderdagavond geen treinen op traject langs Lage Zwaluwe

UTRECHT (ANP) - De kapotte bovenleiding bij Lage Zwaluwe is nog niet hersteld. Daardoor rijden er ook donderdagavond nog geen treinen tussen Dordrecht en Breda en Dordrecht en Roosendaal. De NS hoopt rond 21.30 uur het treinverkeer te kunnen hervatten.

14 uur geleden