Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Kater en trots overheersen bij Oranjefans in Dortmund

Kater en trots overheersen bij Oranjefans in Dortmund

DORTMUND (ANP) - "Ontzettend verdrietig, maar we zijn ook trots", zo klinkt het bij de plukjes Oranjefans die in de binnenstad van Dortmund donderdagochtend aan het bijkomen zijn van de verloren halve finale van het Nederlands elftal tegen Engeland.

Dortmund kleurde woensdag Oranje met vele tienduizenden Nederlandse fans. De meesten van hen zijn woensdagavond laat of donderdagochtend terug naar huis gegaan, maar in het centrum van de Duitse stad zitten hier en daar nog groepjes Nederlanders te ontbijten of wat te drinken op de terrassen.

"Het is heel jammer", zegt een vriendengroep uit Ede die net het ontbijt heeft afgerekend op een terras. "We moeten ons leven nu weer oppikken", grapt de 34-jarige Tony. De vrienden keken de wedstrijd in het stadion. Heel laat hebben ze het na de wedstrijd niet meer gemaakt. "We hebben dus wel een kater, maar niet van de drank, vooral van de wedstrijd."

'Feller'

Ook een groep vrienden uit Den Haag zit bij te komen. Een paar van hen drinken alweer een biertje. "We zijn troost aan het indrinken", zegt een van de jongens. Ze hebben de wedstrijd gevolgd in de fanzone in het Westfalenpark, net als duizenden andere Nederlanders. "Je kon daar heel moeilijk aan bier komen", doen ze hun beklag. Ook over de scheidsrechter zijn ze ontevreden. "Het was sowieso geen penalty voor Kane. Een van de Engelse spelers maakte van tevoren nog een handsbal."

De Engelse fans zijn vooral aan het nagenieten in Dortmund. Vrienden Steve (51) en Michael (48) uit Londen bestellen net een biertje op het terras. "Hoe we ons voelen? Nou, brak", zegt Steve lachend. Het Engelse team speelde volgens de vrienden veel beter dan verwacht. "Ze verdienden het te winnen. Ik was ook verrast dat Nederland niet feller voor de dag kwam." Of ze ook naar de finale in Berlijn gaan zondag, weten de twee Engelsen nog niet.

Meer uit Buitenland

Hoofd Secret Service: aanslag Trump grootste blunder in decennia

WASHINGTON (ANP) - Het hoofd van de Amerikaanse Secret Service Kimberly Cheatle erkent dat haar dienst gefaald heeft bij de bescherming van oud-president Donald Trump. Op een hoorzitting in het Huis van Afgevaardigden noemde Cheatle de mislukte moordaanslag op Trump "de grootste operationele blunder van de Secret Service in decennia".

5 minuten geleden
Gouverneur Michigan steunt Harris als presidentskandidaat

WASHINGTON (ANP) - De gouverneur van Michigan Gretchen Whitmer schaart zich achter Kamala Harris als nieuwe presidentskandidaat, meldt ze in een bericht op X. "Vicepresident Kamala Harris heeft mijn volle steun." De Democratische gouverneur werd regelmatig genoemd als potentiële vervanger van Joe Biden.

40 minuten geleden
Nog meer Democraten willen Harris als presidentskandidaat

WASHINGTON (ANP/RTR/AFP) - Ook de Democratische gouverneur van Kentucky, Andy Beshear, en Adam Schiff, prominent lid van het Huis van Afgevaardigden, hebben maandag bekendgemaakt Kamala Harris te steunen als presidentskandidaat. Beshear is een van de namen die wordt genoemd als mogelijke kandidaat-vicepresident onder Harris.

1 uur geleden
Media VS: Harris belde zondag urenlang om steun te vergaren

WASHINGTON (ANP) - De Amerikaanse vicepresident Kamala Harris zat zondag ruim tien uur aan de telefoon om steun te vergaren voor haar kandidatuur voor het presidentschap, melden Amerikaanse media. Zij schrijven dat de politica sprak met meer dan honderd mensen, onder wie partijleiders, Congresleden en gouverneurs.

1 uur geleden
Kremlin boos over weigering van Russische journalisten bij Spelen

MOSKOU (ANP/RTR) - Het Kremlin vindt het "onacceptabel" dat Frankrijk sommige Russische journalisten geen toestemming geeft verslag te doen van de Olympische Spelen in Parijs. Een woordvoerder beschuldigt Frankrijk van het ondermijnen van de persvrijheid.

3 uur geleden
Schietpartij met vijf doden in Kroatisch rusthuis

DARUVAR (ANP) - Een 51-jarige man heeft met een vuurwapen in het Kroatische dorp Daruvar, 95 kilometer ten oosten van Zagreb, geschoten in een bejaardentehuis. Vijf mensen zijn gedood, inclusief zijn moeder, en drie raakten gewond, van wie een ernstig. Over het motief van de dader is nog niets bekend.

3 uur geleden
Israël meldt dood van twee gijzelaars in Gaza

TEL AVIV (ANP/RTR/AFP) - Volgens Israëlische informatie zijn nog twee gijzelaars in de Gazastrook overleden. Het nieuws komt in de week van nieuwe onderhandelingen over een staakt-het-vuren en de vrijlating van de ongeveer 120 resterende gijzelaars.

3 uur geleden