Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Karretje Sprookjesbos Valkenburg afgebroken: drie gewonden

Karretje Sprookjesbos Valkenburg afgebroken: drie gewonden

VALKENBURG (ANP) - In Valkenburg aan de Geul is vrijdagmiddag een karretje van een attractie in het Sprookjesbos afgebroken en gevallen. Er zat een gezin in van twee volwassenen en twee kinderen. De twee volwassenen en een van de kinderen zijn naar het ziekenhuis gebracht. Over de aard van hun verwondingen is niets bekend, meldt de Veiligheidsregio Zuid-Limburg, maar hun toestand wordt omschreven als stabiel. Een woordvoerder noemde het waarschijnlijk dat het andere kind is meegegaan naar het ziekenhuis.

Het ongeval gebeurde rond 14.45 uur door nog onbekende oorzaak. Van de Calidius viel een karretje naar beneden. Het is een attractie waarbij bezoekers in gondels naar 10 meter hoogte worden getild en worden rondgedraaid voor een weids uitzicht. Deze attractie is pas sinds afgelopen september in gebruik.

"Directie en personeel zijn ontdaan over het voorval en we betreuren ten zeerste dat dit heeft kunnen gebeuren", laat het park vrijdagavond in een verklaring weten.

Onderzoek

Op het moment van het ongeluk was het druk in het park. Volgens een woordvoerder van de Veiligheidsregio was er heel even paniek, maar was die snel voorbij. Het park is wel eerder dichtgegaan dan gewoonlijk. Zaterdag is het park volgens een woordvoerster gewoon geopend. Alleen de Calidius blijft voorlopig afgesloten.

Bezoekers die het park hebben verlaten en behoefte hebben aan slachtofferhulp, kunnen daarvoor contact opnemen met de gemeente Valkenburg, aldus de Veiligheidsregio.

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit onderzoekt hoe het ongeluk in het Sprookjesbos heeft kunnen gebeuren. Ook het pretpark zelf doet onderzoek, liet het Sprookjesbos vrijdagavond weten.

Meer uit Binnenland

Man raakt gewond na val van steiger Westertoren Amsterdam

AMSTERDAM (ANP) - Een man is gewond geraakt nadat hij vrijdag even voor middernacht enkele verdiepingen naar beneden is gevallen van een steiger bij de Westertoren in Amsterdam. Hij is met onbekend letsel met spoed naar het ziekenhuis gebracht, meldt een woordvoerster van de politie.

18 minuten geleden
Gewonde door brand in woning Oosterhout, explosies gehoord

OOSTERHOUT (ANP) - In een woning in het Brabantse Oosterhout is vrijdagavond een grote, uitslaande brand uitgebroken na een explosie. De bewoner van het pand aan Langenhof is zwaargewond geraakt. "Hij heeft brandwonden opgelopen en wordt behandeld door ambulancepersoneel", meldt een woordvoerster van de veiligheidsregio. Negen huizen zijn ontruimd.

19 minuten geleden
Kom niet meer naar de stad, het is te druk, zegt gemeente Utrecht

UTRECHT (ANP) - De gemeente Utrecht roept mensen op om niet meer naar de stad te komen. "Het is te druk op meerdere evenementen en routes in onze binnenstad. Toegang tot de pleinen is niet meer mogelijk. Kom daarom niet meer naar de stad!", zo staat in een oproep op sociale media.

2 uur geleden
Stadscentra stromen langzaam vol voor koningsnachtfeesten

DEN HAAG (ANP) - In een aantal grote steden stromen de straten en pleinen langzaam vol voor de vieringen in aanloop naar Koningsdag. In Utrecht was het al vroeg druk door de vrijmarkt die aan het begin van vrijdagavond startte.

3 uur geleden
Centrum Purmerend aangewezen als veiligheidsrisicogebied

PURMEREND (ANP) - Het centrum van Purmerend is tijdens koningsnacht aangewezen als veiligheidsrisicogebied. Hierdoor krijgt de politie extra bevoegdheden, zoals preventief fouilleren en het opleggen van gebiedsverboden.

3 uur geleden
Activist Van der Linde mag op 4 mei alleen op afstand actievoeren

AMSTERDAM (ANP) - De linkse activist Frank van der Linde mag tijdens de dodenherdenking niet op de Dam demonstreren tegen PVV'er en voorzitter van de Tweede Kamer Martin Bosma, zo heeft de gemeente Amsterdam besloten.

5 uur geleden
Meer plekken vrij in opvang Oekraïense vluchtelingen

DEN HAAG (ANP) - De opvanglocaties voor vluchtelingen uit Oekraïne krijgen wat meer ruimte voor nieuwe mensen. Momenteel zijn 1040 bedden beschikbaar. Dat aantal komt voor het eerst sinds begin december boven de duizend uit.

7 uur geleden