Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Karretje Sprookjesbos Valkenburg afgebroken: drie gewonden

Karretje Sprookjesbos Valkenburg afgebroken: drie gewonden

VALKENBURG (ANP) - In Valkenburg aan de Geul is vrijdagmiddag een karretje van een attractie in het Sprookjesbos afgebroken en gevallen. Er zat een gezin in van twee volwassenen en twee kinderen. De twee volwassenen en een van de kinderen zijn naar het ziekenhuis gebracht. Over de aard van hun verwondingen is niets bekend, meldt de Veiligheidsregio Zuid-Limburg, maar hun toestand wordt omschreven als stabiel. Een woordvoerder noemde het waarschijnlijk dat het andere kind is meegegaan naar het ziekenhuis.

Het ongeval gebeurde rond 14.45 uur door nog onbekende oorzaak. Van de Calidius viel een karretje naar beneden. Het is een attractie waarbij bezoekers in gondels naar 10 meter hoogte worden getild en worden rondgedraaid voor een weids uitzicht. Deze attractie is pas sinds afgelopen september in gebruik.

"Directie en personeel zijn ontdaan over het voorval en we betreuren ten zeerste dat dit heeft kunnen gebeuren", laat het park vrijdagavond in een verklaring weten.

Onderzoek

Op het moment van het ongeluk was het druk in het park. Volgens een woordvoerder van de Veiligheidsregio was er heel even paniek, maar was die snel voorbij. Het park is wel eerder dichtgegaan dan gewoonlijk. Zaterdag is het park volgens een woordvoerster gewoon geopend. Alleen de Calidius blijft voorlopig afgesloten.

Bezoekers die het park hebben verlaten en behoefte hebben aan slachtofferhulp, kunnen daarvoor contact opnemen met de gemeente Valkenburg, aldus de Veiligheidsregio.

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit onderzoekt hoe het ongeluk in het Sprookjesbos heeft kunnen gebeuren. Ook het pretpark zelf doet onderzoek, liet het Sprookjesbos vrijdagavond weten.

Meer uit Binnenland

Gratis bus brengt Groningers naar Kamerdebat over gasrapport

LOPPERSUM (ANP) - Groningers kunnen dinsdag en woensdag gratis met de bus naar Den Haag om het debat in de Tweede Kamer over het parlementaire enquêterapport over de aardgaswinning te volgen. Hun aanwezigheid moet de druk opvoeren en de parlementariërs duidelijk maken dat het nu echt tijd is voor verandering. Ook politici uit Groningen hebben aangekondigd (delen van) het debat bij te wonen.

9 minuten geleden
OM handhaaft eis twee jaar cel tegen Promes, uitspraak 19 juni

AMSTERDAM (ANP) - Het Openbaar Ministerie handhaaft de strafeis van twee jaar cel tegen de 31-jarige profvoetballer Quincy Promes, die wordt verdacht van het mishandelen van zijn neef. Dit zei de officier van justitie maandag in de rechtbank in Amsterdam, waar de zaak is hervat. Promes is daarbij opnieuw niet aanwezig.

23 minuten geleden
ProRail kon niet eerder handelen om treinstoring op te lossen

AMSTERDAM (ANP) - Spoorwegbeheerder ProRail kon zondag niet eerder de verkeersleiding van Amsterdam naar Utrecht doorschakelen om de problemen op het spoor op te lossen. Dat zegt een woordvoerder van ProRail. De omzetting vond pas in de loop van de nacht plaats, nadat de problemen aan het einde van de middag waren ontstaan vanwege een storing.

1 uur geleden
Zeker 20 appartementen Amsterdam jaren onbewoonbaar na brand

AMSTERDAM (ANP) - Zeker twintig appartementen van het complex in Amsterdam waar dit weekend een grote brand was zijn mogelijk nog drie jaar onbewoonbaar, zegt een woordvoerder van Vesteda, de verhuurder en eigenaar van het appartementencomplex. Volgens hem zijn de meeste woningen op de bovenste drie verdiepingen uitgebrand. Die appartementen moeten worden hersteld.

1 uur geleden
NS compenseert gedupeerden storing 'ruimhartig'

UTRECHT (ANP) - De NS belooft ervoor te zorgen dat gedupeerden van de storing in het treinverkeer rond Amsterdam een "ruimhartige compensatie" krijgen. Een woordvoerder zegt dat reizigers op de website van de Nederlandse Spoorwegen meer informatie kunnen vinden over hoe ze hun gemaakte kosten kunnen declareren.

1 uur geleden
NU.nl-baas Gert-Jaap Hoekman nieuwe hoofdredacteur NOS Sport

HILVERSUM (ANP) - Gert-Jaap Hoekman wordt de nieuwe hoofdredacteur van NOS Sport. De huidige hoofdredacteur van NU.nl maakt op 1 september de overstap naar de NOS, heeft de omroep bekendgemaakt.

2 uur geleden
Vanaf vrijdag zomers warm, lokaal mogelijk tropisch

DEN HAAG (ANP) - De eerste stranddagen lijken in aantocht. Vanaf vrijdag breekt er een periode van zomerse warmte met 25 tot 28 graden aan, meldt Weeronline. Vrijdag is er kans op de eerste officiële zomerse dag van het jaar en in het weekend neemt de kans op een eerste lokale tropische dag van 30 graden of meer toe.

2 uur geleden