Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Kappers twijfelen aan toegevoegde waarde coronatestbewijs

Kappers twijfelen aan toegevoegde waarde coronatestbewijs

DEN HAAG (ANP) - De kappersbranche weet niet of een coronatestbewijs veel voor de sector zal uithalen. Dat laat een woordvoerster van kappersbranchevereniging ANKO weten. "Als het moet, dan doen we het, maar wij willen vasthouden aan de bestaande hygiëneprotocollen."

"We zijn ervan overtuigd dat we ook veilig kunnen werken zonder die coronabewijzen. Het lijkt mij een heel gedoe en de vraag is wat je ermee oplost. Het hygiëneprotocol blijft met of zonder testbewijs overeind", aldus de woordvoerster.

Niet-medische contactberoepen zoals kappers, schoonheidsspecialisten en masseurs zijn sinds de tweede lockdown gesloten. Toen ze nog wel open waren gold een protocol. Kapsalons moesten er bijvoorbeeld voor zorgen dat er 1,5 meter afstand gehouden kan worden. Medewerkers moesten minimaal eenmaal per uur en in ieder geval voor en na de behandeling van de klant de handen kunnen wassen. Ook kon er alleen geknipt worden op afspraak.

Volgens de vereniging is daarnaast uit nieuw Duits onderzoek van de Technische Universität Berlin in aanloop naar de heropening van winkels in Duitsland gebleken dat de kappers geen besmettingshaarden zijn en geen besmettingsgevaar vormen. Onlangs pleitte de branche al voor heropening van kapsalons, onder meer vanwege de steeds nijpender wordende financiële situatie van de kappers.

VNO-NCW-voorzitter Ingrid Thijssen bevestigde donderdag aan de Telegraaf dat het ministerie van Volksgezondheid de mogelijkheid van coronatestbewijzen onderzoekt om zo versneld versoepelingen door te voeren. Mensen die een negatieve testuitslag krijgen, kunnen ermee meer vrijheden krijgen zodat ze bijvoorbeeld weer naar kantoor, de horeca of het theater kunnen gaan. Volgens de ondernemersorganisaties hebben diverse sectoren de plannen voor de heropening al klaarliggen.

Meer uit Binnenland

Voorzitter Republikeinen Nederland: hoofd Secret Service moet weg

DEN HAAG (ANP) - Het hoofd van de Secret Service, die verantwoordelijk is voor de bescherming van Donald Trump, moet ontslag nemen. Dat zegt voorzitter van Republicans Abroad Netherlands Renee Nielsen in een reactie op de moordaanslag op presidentskandidaat Trump.

3 uur geleden
Explosie in woning Rotterdam leidt tot ontdekking drugslab

ROTTERDAM (ANP) - Een explosie in een woning zondagochtend vroeg in Rotterdam-Zuid heeft een drugslab aan het licht gebracht. De explosie is vermoedelijk van binnenuit ontstaan, maar of het lab daadwerkelijk de oorzaak van de explosie was, moet nog worden onderzocht. Na de ontploffing brak brand uit. Niemand is gewond geraakt, meldt de politie.

6 uur geleden
Waterschappen pompen volop om water weg te krijgen

DEN HAAG (ANP) - Door de zware regenval van vrijdag hebben waterschappen in het noorden en oosten van het land de handen vol aan het afvoeren van het water. Ook zijn verschillende sluizen dicht, omdat door de hoge waterstanden de veiligheid niet gegarandeerd kan worden.

22 uur geleden
ANWB ziet al veel vakantiedrukte op wegen in Europa

DEN HAAG (ANP) - De ANWB ziet zaterdag al veel vakantiedrukte op wegen in Europa. Volgens een woordvoerder is onder meer in Frankrijk en Duitsland sprake van veel vertraging.

1 dag geleden
Dode vrouw gevonden in water Honselersdijk

HONSELERSDIJK (ANP) - In het water bij de Boswoning in Honselersdijk, in het Westland, is een overleden vrouw gevonden. Het gaat om een 68-jarige inwoonster van die plaats. Volgens de politie, die uitgaat van een ongeluk, is ze vrijdagavond in het water terechtgekomen en vervolgens overleden.

1 dag geleden
CPNB: Dragt gaf generaties leesplezier met iconische boeken

AMSTERDAM (ANP) - Directeur Eveline Aendekerk van de Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek (CPNB) is geschrokken van het nieuws dat kinderboekenschrijfster Tonke Dragt is overleden. Dragt, bekend van onder meer De brief voor de koning, overleed vrijdag op 93-jarige leeftijd in haar woonplaats Den Haag.

1 dag geleden
Schrijver Kromhout: nieuw werk van Tonke Dragt onderweg

HILVERSUM (ANP) - Van de vrijdag overleden jeugdboekenschrijfster Tonke Dragt is een nieuw boek onderweg. Dat zei schrijver Rindert Kromhout, met wie ze recent veel samenwerkte, zaterdag.

1 dag geleden