Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Kappers hebben het meteen druk na heropening

Kappers hebben het meteen druk na heropening

AMSTERDAM (ANP) - De Nederlandse kappers hebben het zaterdag direct druk nu ze weer open mogen. Veel kapperszaken merkten vanaf het moment dat de mogelijke heropening uitlekte dat het aantal reserveringen toenam en zitten dit weekeinde helemaal volgeboekt. Zaterdag waren klanten dan ook al vroeg aanwezig om weer geknipt te worden.

Bij Hairby Colours in de Neerstraat in Roermond waren alle zestien stoelen even na 09.30 uur al bezet. "We hebben afgelopen week al een planning gemaakt voor het geval we vanaf de 15e open gingen", zegt kapper Peter van Meel, die weet dat het ook de komende dagen druk zal blijven. Ook bij de overburen van kapsalon Vasco is het druk. "Mensen laten zich hier bevrijden van hun fout-beleid-kapsel", grapt eigenaar Vasco Campos van de huiskapper van acteur Huub Stapel.

Ook in winkelcentrum Middenwaard in het Noord-Hollandse Heerhugowaard is het al vroeg druk bij de kapper. Die drukte merkte ook Anne-Christien van Beekhuizen, die vier kapperszaken van de keten Hizi Hair bezit in Castricum, Baarn, Soest en Amersfoort. "Wij zitten zaterdag helemaal vol en zondag ook." Hoewel Hizi Hair alleen op afspraak werkt, komen er toch nog regelmatig klanten binnenlopen om te vragen of er nog plek is.

Klanten voor de deur

Bij Leon Zuidgeest Kappers in Den Haag gebeurt dat ook. "Maar we zitten helemaal vol", zegt bedrijfsleidster Priscilla Takats van het filiaal in winkelcentrum Het Kleine Loo. "Toen we om 09.00 uur open gingen stonden er al zes klanten voor de deur", lacht ze. "De klanten zijn heel blij dat ze weer naar de kapper kunnen en we hebben al bloemen en chocolaatjes gehad", aldus Takats. "Wij zijn ook blij dat we weer aan de slag kunnen, want thuiszitten is ook niks."

Dat sentiment merkt Peter-Paul Wilson van Kinki Kappers aan de Rotterdamse Binnenweg eveneens, zowel bij de kappers als bij de klanten. "Mensen komen natuurlijk voor hun haar, maar veel mensen zitten ook echt om een praatje verlegen en blijven zo lang mogelijk hangen", vertelt hij. Wilson en zijn kappers zaten vanaf donderdag in de kapsalon om telefoontjes aan te nemen. "80 procent van de reserveringen komt online binnen, maar het was toch nog druk." In januari zit zijn filiaal van Kinki dan verder vol. "En februari begint ook al aardig vol te lopen."

Meer uit Binnenland

3000 gedupeerden van Babboe-bakfiets melden zich op website

AMSTERDAM (ANP) - Meer dan 3000 bezitters van Babboe-bakfietsen hebben zich als gedupeerde gemeld via de website bakfietsclaim.nl, meldt het advocatenkantoor Birkway dat het meldpunt vrijdag heeft gelanceerd. Op de website wordt onder meer geïnventariseerd hoeveel gedupeerden er zijn en worden de problemen met de bakfietsen in kaart gebracht.

5 uur geleden
Weer vier mensen weg uit Gaza met hulp Nederlandse overheid

DEN HAAG (ANP) - Vier mensen hebben vrijdag met behulp van de Nederlandse overheid Gaza verlaten via de grensovergang bij Rafah. Dat meldt het ministerie van Buitenlandse Zaken, die in contact stond met hen. "Het gaat om mensen met een positief besluit van de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) in het kader van gezinshereniging."

6 uur geleden
Verdachten van rellen Eritreeërs Den Haag blijven in cel

DEN HAAG (ANP) - Twee mannen die woensdag zijn opgepakt in het onderzoek naar de rellen bij zalencentrum Opera in Den Haag blijven in de cel. Het gaat om een 48-jarige man uit Utrecht en een 23-jarige man uit Den Haag, meldt het Openbaar Ministerie.

8 uur geleden
Tien grote opvanglocaties COA sluiten begin april

DEN HAAG (ANP) - De tien relatief grootste opvanglocaties voor honderden asielzoekers in Nederland waarvan de contracten begin april aflopen, liggen in de gemeenten Amsterdam, Biddinghuizen, Nijmegen, Breda, Almere, Assen, Goes, Den Bosch en Schagen. Dat blijkt uit data van het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA), opgevraagd door het ANP. De noodopvang in Amsterdam is na het aanmeldcentrum in het Groningse Ter Apel de grootste opvanglocatie in Nederland.

9 uur geleden
Diverse ideeën voor besteding dwangsom bij fracties Westerwolde

TER APEL (ANP) - Raadsfracties in Westerwolde hebben uiteenlopende ideeën voor de besteding van het geld dat het COA als dwangsom moet betalen. Volgens de gemeente moet de raad beslissen wat er met het geld gebeurt.

10 uur geleden
COA overschrijdt opnieuw maximaal aantal asielzoekers Ter Apel

TER APEL (ANP) - In het aanmeldcentrum in Ter Apel hebben 2058 mensen de nacht doorgebracht. Dat zijn er voor de tweede dag op rij meer dan het maximale aantal van 2000, waar het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) zich sinds donderdag aan moet houden als gevolg van een rechterlijke uitspraak.

12 uur geleden
Nog één gewonde in ziekenhuis na dodelijk brugongeluk Lochem

LOCHEM (ANP) - Een van de twee gewonden van het dodelijke brugongeluk in Lochem ligt nog in het ziekenhuis. Het andere slachtoffer, dat lichtgewond was, heeft inmiddels het ziekenhuis verlaten, meldt de Nederlandse Arbeidsinspectie. De andere persoon is zwaargewond, maar buiten levensgevaar, aldus de arbeidsinspectie eerder. Bij het ongeluk woensdag viel een brugonderdeel tijdens het takelen naar beneden. Daardoor kwamen twee mensen om het leven.

13 uur geleden