Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Kapotte pompinstallatie Eindhoven weggehaald, gas stroomt weer

Kapotte pompinstallatie Eindhoven weggehaald, gas stroomt weer

EINDHOVEN (ANP) - De kapotte pompinstallatie waardoor een gasleiding in Eindhoven dreigde te verzakken, is vrijdag verwijderd. Dat laat een woordvoerder van Waterschap De Dommel weten. De leiding aan de Professor Holstlaan ligt stabiel en er kan weer gas doorheen stromen, meldt het waterschap.

Woensdagochtend ontstonden er problemen door de kapotte pompinstallatie in het zuiden van de Brabantse stad, die daar tijdelijk was neergezet voor rioolwerkzaamheden. De pompinstallatie verzakte en ging lekken, waardoor de grond onder de gasleiding wegspoelde. De leiding dreigde daardoor te buigen en te breken. Daarop werd de gasleiding afgesloten en het gas dat er nog in zat werd afgefakkeld. Om veiligheidsredenen waren de wegen A2 en N2 tot woensdagavond deels afgesloten.

Het waterschap onderzoekt nog hoe de pompinstallatie kon verzakken. Na het weekend vergadert het waterschap verder over de situatie. "Natuurlijk blijven we ook tijdens het weekend de boel monitoren", aldus de woordvoerder.

Meer uit Binnenland

Verdacht pakketje in centrum van Zutphen was een explosief

ZUTPHEN (ANP) - Het verdachte pakketje dat zondagmiddag werd aangetroffen in de Marspoortstraat in het centrum van Zutphen was een knuffeltje waaraan illegaal vuurwerk en een gasflesje waren getapet. Dat meldt de politie op X. Het pakketje wordt op een speciale locatie in Lochem vernietigd door de Explosieve Opruimingsdienst Defensie (EOD).

1 uur geleden
Rotterdammers aangehouden om grote brand in Berkel en Rodenrijs

BERKEL EN RODENRIJS (ANP) - In het Zuid-Hollandse Berkel en Rodenrijs is zondagmiddag een grote brand uitgebroken. De politie zegt op X rekening te houden met brandstichting. Twee Rotterdammers zijn aangehouden. Volgens de veiligheidsregio raakte niemand gewond.

2 uur geleden
Verdacht pakketje aangetroffen in centrum van Zutphen

ZUTPHEN (ANP) - In de Marspoortstraat in het centrum van Zutphen is zondagmiddag een verdacht pakketje aangetroffen. Dat bevestigt de politie na berichtgeving door Omroep Gelderland. Volgens een woordvoerster gaat het om "iets dat zou lijken op een mogelijk explosief".

2 uur geleden
Vuurwerk naar politie gegooid bij opstootje in Baarn

BAARN (ANP) - Bij een opstootje tussen een groepje jongeren en de politie is in de nacht van zaterdag op zondag in Baarn vuurwerk naar de politie gegooid. Dat bevestigt de politie na berichtgeving in plaatselijke media. In een park in de Utrechtse plaats weigerde de groep rond middernacht naar huis te gaan en ontstond even een grimmige sfeer. Niemand raakte gewond.

6 uur geleden
Code geel aan noordwestelijke kust om zware windstoten

DE BILT (ANP) - Het KNMI heeft code geel uitgeroepen in het noordwestelijk kustgebied in verband met zware windstoten. Dat geldt vanaf het einde van de middag. Later op de avond neemt de wind weer af.

7 uur geleden
Afval in Amsterdam weer opgeruimd na Koningsdag

AMSTERDAM (ANP) - Het grootste deel van het afval dat in Amsterdam is blijven liggen na Koningsdag is weer opgehaald. Ruim 700 schoonmakers zijn daar vanaf zaterdagavond mee bezig geweest. Ook burgemeester Femke Halsema hielp een paar uur mee.

7 uur geleden
Alle klimaatactivisten weer vrij na XR-blokkade in Amsterdam

AMSTERDAM (ANP) - Alle activisten die zaterdag werden aangehouden bij een protest van Extinction Rebellion in Amsterdam zijn weer vrij. Dat meldt een politiewoordvoerder zondagochtend. In totaal werden ongeveer 130 demonstranten aangehouden bij de blokkade van de A10 ter hoogte van het voormalige ING-kantoor.

8 uur geleden