Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Kanye West gaat Yeezy-kleding maken voor Gap

Kanye West gaat Yeezy-kleding maken voor Gap

SAN FRANCISCO (ANP/BLOOMBERG/RTR) - Rapper Kanye West gaat kleding ontwerpen voor de Amerikaanse kledingketen Gap. De samenwerking tussen Wests modelabel Yeezy en de winkelketen heeft een looptijd van tien jaar. De kleding krijgt de naam Yeezy Gap mee.

West heeft een beloning bedongen die afhankelijk is van de omzet van de kleding. Daarnaast krijgt hij royalties en de mogelijkheid om aandelen in Gap te verkrijgen. De eerste kledingstukken van Yeezy moeten volgend jaar in Gap-winkels liggen.

Beleggers reageerden tevreden op de aankondiging en zetten het aandeel Gap ruim een derde hoger. Het winkelconcern had plannen om zijn keten Old Navy af te splitsen, maar zag daar toch van af. Gap heeft al enige jaren te kampen met teruglopende omzetten en bereikt moeilijker jongeren. Afgelopen kwartaal had het bedrijf te lijden onder winkelsluitingen als gevolg van de coronapandemie en zag het de omzet met de helft dalen.

West ontwerpt ook al schoenen, voor Adidas. De overeenkomst met het Duitse sportmerk loopt tot 2026. Vorig jaar zou er voor zo'n 1,3 miljard dollar aan Yeezy-schoenen zijn verkocht.

Meer uit Financieel

Elektronicaketen BCC doet aanvraag voor bankroet

AMSTERDAM (ANP) - BCC heeft faillissement aangevraagd. Dat komt naar voren uit een document in handen van persbureau ANP. De elektronicaketen vroeg vorige week al uitstel van betaling aan, naar eigen zeggen als gevolg van "aanhoudende en toenemende zware marktomstandigheden". BCC heeft zestig vestigingen, verspreid door het land. Bij het bedrijf werken ruim 1100 medewerkers.

22 minuten geleden
Britse rente ongewijzigd op drukke dag centrale banken

LONDEN (ANP) - De Bank of England (BoE) heeft het belangrijkste rentetarief in het Verenigd Koninkrijk onveranderd gelaten. Op de financiële markten werd aan het begin van de week nog gerekend op een renteverhoging met een kwart procentpunt. Een dag voor het rentebesluit nam de hoop op een rentepauze echter toe, na een onverwachte afkoeling van de Britse inflatie in augustus. Ook de Zwitserse centrale bank hield donderdag de rente onverwachts onveranderd op een drukke vergaderdag van de centrale banken. In Noorwegen, Zweden en Turkije gingen de rentetarieven wel verder omhoog.

1 uur geleden
RWE start met groot batterijopslagproject in de Eemshaven

EEMSHAVEN (ANP) - Energiebedrijf RWE gaat aan de slag met een groot batterijopslagproject in de Groningse Eemshaven. In totaal worden 110 kasten met lithium-ionbatterijen geïnstalleerd op een oppervlakte van ongeveer 3000 vierkante meter bij de biomassacentrale van RWE, maakte het Duitse bedrijf bekend.

2 uur geleden
Nederlandse kottervisserij draait weer met verlies

WAGENINGEN (ANP) - De Nederlandse kottervisserij heeft opnieuw een financieel zeer slecht eerste halfjaar gedraaid. Naar schatting komt het totale verlies uit op 12 miljoen euro, becijferde Wageningen University & Research (WUR). In de eerste helft van vorig jaar bedroeg het verlies 19 miljoen euro.

3 uur geleden
Gasprijs daalt door hoop einde staking lng-fabrieken Australië

AMSTERDAM (ANP/BLOOMBERG) - De Europese gasprijs is donderdag gedaald door de hoop dat de staking bij productiefaciliteiten voor vloeibaar gemaakt aardgas (lng) in Australië nog deze week zal worden beëindigd. Die fabrieken zijn goed voor ongeveer 7 procent van de wereldwijde lng-leveringen. De dreigende verstoring van die gasleveringen door de werkonderbrekingen stuwden afgelopen weken de gasprijs.

3 uur geleden
Schiphol en afhandelaren komen met plan om werk lichter te maken

SCHIPHOL (ANP) - Schiphol heeft met de zes bagageafhandelaren op de luchthaven een plan ingediend bij de Arbeidsinspectie om zo het fysiek zware werk in bagagehallen lichter te maken. Eerder tikte de toezichthouder de afhandelbedrijven nog op de vingers, omdat zij te weinig deden aan het verlichten van het fysiek zware werk door personeel. Inmiddels hing de bedrijven zelfs een dwangsom boven het hoofd.

3 uur geleden
Supers klagen over te lage vergoeding voor statiegeldflessen

WOERDEN (ANP) - Tientallen supermarkten klagen dat ze in juni te weinig vergoeding hebben gekregen voor het inzamelen van statiegeldflessen en -blikjes. Statiegeld Nederland zoekt uit of de ondernemers die zich hebben gemeld bij branchevereniging het Vakcentrum een vergoeding kunnen krijgen, bevestigen de organisaties na berichtgeving door de NOS.

4 uur geleden