Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Kantoorverhuurder WeWork keldert op hoger Wall Street

Kantoorverhuurder WeWork keldert op hoger Wall Street

NEW YORK (ANP) - WeWork werd woensdag bijna 23 procent minder waard op de aandelenbeurzen in New York. Beleggers schrokken van de verklaring van de Amerikaanse kantoorverhuurder dat het bedrijf twijfelt over het voortbestaan van de onderneming. De aanbieder van gedeelde werkruimtes verwees daarbij naar de aanhoudende verliezen en de stroom van opzeggingen van de lidmaatschappen van zijn kantoorruimtes.

De algehele stemming op Wall Street was voorzichtig, na de verliesbeurt een dag eerder. Beleggers kijken vooral uit naar het Amerikaanse inflatiecijfer dat donderdag op het programma staat. Dat cijfer is van groot belang voor het rentebeleid van de Federal Reserve. Bij een sterke afkoeling van de inflatie zou de Amerikaanse centrale bank mogelijk kunnen besluiten de rente niet nog verder te verhogen.

De Dow-Jonesindex noteerde kort na aanvang van de handel 0,1 procent lager op 35.283 punten. De brede S&P 500 zakte 0,2 procent tot 4492 punten en techgraadmeter Nasdaq verloor 0,4 procent tot 13.828 punten.

Rivian

Rivian Automotive won 1,7 procent. De fabrikant van elektrische auto's leed afgelopen kwartaal minder verlies dan analisten en beleggers hadden gevreesd. Ook viel de omzet hoger uit dan voorzien. Het bedrijf verhoogde daarnaast zijn productieverwachting voor dit jaar en denkt genoeg geld in kas te hebben om tot 2025 te kunnen blijven draaien.

Lyft zakte bijna 7 procent. De taxidienst zag de omzet per klant dalen als gevolg van prijsverlagingen om de vraag te stimuleren en klanten weg te kapen bij zijn grotere concurrent Uber. Ook vielen de verwachtingen voor het huidige kwartaal tegen.

Bumble

Bumble verloor ruim 5 procent. De datingapp boekte in het tweede kwartaal minder winst en omzet dan kenners hadden verwacht. De resultaten van cloudcommunicatiebedrijf Twilio vielen wel in de smaak bij beleggers. Dat aandeel steeg 7 procent.

Penn Entertainment maakte een koerssprong van meer dan 12 procent. Het casinobedrijf kondigde aan samen met sportzender ESPN deze herfst online-gokactiviteiten te gaan starten onder de naam ESPN Bet. Ook verkoopt Penn het mediabedrijf Barstool Sports weer terug aan oprichter David Portnoy.

Walt Disney, eigenaar van ESPN, won 1 procent. Het entertainmentconcern brengt na de slotbel op de Amerikaanse beursvloeren zijn resultaten naar buiten.

Meer uit Financieel

TomTom breidt samenwerking met Microsoft uit in nieuwe deal

AMSTERDAM (ANP) - TomTom gaat kaarten en verkeersinformatie leveren aan meer producten van Microsoft. De Nederlandse navigatiedienstverlener heeft daarvoor een overeenkomst gesloten met het Amerikaanse techconcern die loopt tot het einde van het decennium. Ook willen de bedrijven samen nieuwe innovaties op de markt brengen, bijvoorbeeld op het gebied van kunstmatige intelligentie (AI).

22 minuten geleden
Nederlandse export krimpt weer na korte opleving

DEN HAAG (ANP) - De Nederlandse goederenexport is in mei met 4,3 procent gekrompen, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Vooral de uitvoer van machines, aardgas, aardolieproducten en transportmiddelen was lager dan een jaar eerder.

1 uur geleden
Chinese economie groeit minder hard dan verwacht

BEIJING (ANP/AFP/RTR) - De economie van China is in het tweede kwartaal van 2024 minder hard gegroeid dan economen hadden verwacht. De op een na grootste economie van de wereld blijft kampen met een schuldencrisis in de vastgoedmarkt, een afzwakkende consumptie en vergrijzing van de bevolking. Ook de handelsspanningen met de Verenigde Staten en de Europese Unie, die de toegang van China tot belangrijke technologieën trachten te beperken en importtarieven heffen om hun markten te beschermen tegen goedkope, gesubsidieerde Chinese goederen, vertragen de groei.

1 uur geleden
Staatsoliebedrijf van Koeweit doet 'gigantische' olievondst

KOEWEIT (ANP/RTR) - Kuwait Petroleum, het staatsoliebedrijf van Koeweit, heeft een olievondst gedaan, die gelijk staat aan de totale productie van het land in drie jaar. De "gigantische" vondst werd ten oosten van het Koeweitse eiland Failaka gedaan, maakte het concern zondag bekend.

15 uur geleden
Beleggers vrezen voor onrust op beurzen na aanslag op Trump

AMSTERDAM (ANP/RTR) - Beleggers staan maandag voor een mogelijk nerveuze handelssessie na de poging tot moord op de Amerikaanse oud-president Donald Trump. De kandidaat namens de Republikeinen voor de presidentsverkiezingen raakte bij een schietpartij gewond aan zijn oor tijdens een verkiezingsbijeenkomst in de staat Pennsylvania. Een toeschouwer van de bijeenkomst werd gedood door een kogel. De Secret Service doodde de schutter. Mogelijk zorgt de aanslag voor onrust op de beurzen.

18 uur geleden
Musk roept op tot aftreden top Secret Service na aanslag Trump

NEW YORK (ANP) - Miljardair Elon Musk vindt dat de leiding van de Amerikaanse Secret Service, die verantwoordelijk is voor de bescherming van Donald Trump als voormalig president van de Verenigde Staten, moet opstappen. De Tesla-topman deelde een BBC-filmpje op X waarin een getuige de politie waarschuwde voor een gewapende man op het dak, voorafgaand aan de schietpartij.

21 uur geleden
Bitcoin stijgt nadat beeld van strijdlustige Trump viraal gaat

NEW YORK (ANP) - De bitcoin steeg zondag tot boven de 60.000 dollar nadat Donald Trump zich strijdlustig had opgesteld, na de poging tot moord op de Amerikaanse oud-president. Trump staat bekend als een voorstander van cryptovaluta.

22 uur geleden