Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Kansspelautoriteit: 634.000 speleraccounts voor online gokken

Kansspelautoriteit: 634.000 speleraccounts voor online gokken

DEN HAAG (ANP) - Nederland telde begin maart 634.000 geregistreerde speleraccounts voor online gokken. Er zijn minder spelers dan dat omdat een onbekend aantal mensen bij meerdere van de zeventien legale aanbieders een account heeft, stelt de Kansspelautoriteit. Er zijn in Nederland naar schatting zo'n 1,5 miljoen mensen die actief online gokken. Het gaat bijvoorbeeld om poker, roulette, blackjack, speelautomaten en sportweddenschappen.

Sinds 1 oktober is het mogelijk om legaal online te gokken in Nederland. De Kansspelautoriteit had daarvoor vergunningen verstrekt aan tien aanbieders. Inmiddels is dat aantal gegroeid naar zeventien en de toezichthouder heeft nog meerdere aanvragen in behandeling. De omvang van de online kansspelmarkt bedroeg in het vierde kwartaal van 2021 ruim 185 miljoen euro.

Het Centraal Register Uitsluiting Kansspelen (Cruks) telde op 8 maart ruim 10.000 registraties. Dat zijn consumenten die zich beschermen tegen de verleidingen van kansspelen. Zo kunnen ze zichzelf voor minimaal een halfjaar uitsluiten van deelname.

Eerder deze week werd al bekend dat reclames voor risicovolle kansspelen, zoals goksites en online casino's, verder aan banden worden gelegd. Het kabinet neemt stappen om de reclames in te dammen, maar de sector komt ook zelf met maatregelen. Daarnaast werkt minister Franc Weerwind (Rechtsbescherming) aan een wettelijk verbod op zogenoemde ongerichte reclames voor risicovolle kansspelen.

Om de tijd tot een wettelijk verbod te overbruggen, neemt Weerwind ook andere stappen. Vanaf juni wordt het verboden om rolmodellen in te zetten bij reclames voor risicovolle kansspelen. Veel Kamerleden spraken in een recent debat over de kwestie hun ergernis uit over de gokreclames met ex-voetballers als Wesley Sneijder en Andy van der Meijde.

Meer uit Financieel

Beurzen Azië stijgen na principeakkoord schuldenplafond VS

TOKIO (ANP) - De Aziatische aandelenbeurzen gingen maandag overwegend vooruit. Beleggers reageerden opgelucht dat een crisis rond het schuldenplafond van de Amerikaanse overheid lijkt te zijn afgewend. De Democratische president Joe Biden en de Republikeinse voorzitter van het Huis van Afgevaardigden, Kevin McCarthy, hebben zondag een definitieve versie opgesteld van het akkoord over een verhoging van het schuldenplafond.

28 minuten geleden
Turkse lira daalt na herverkiezing president Erdogan

ISTANBUL (ANP/BLOOMBERG) - De Turkse lira is maandag in waarde gedaald ten opzichte van de Amerikaanse dollar. De daling van de Turkse munt volgde op de herverkiezing van Recep Tayyip Erdogan die zondag de tweede ronde van de presidentsverkiezingen wist te winnen. Erdogan weet daarmee zijn tijd als langstzittende leider van het land met nog eens vijf jaar te verlengen.

32 minuten geleden
Inflatie en Amerikaanse schuldenplafond in beeld bij beleggers

AMSTERDAM (ANP) - Beleggers hebben de blik komende week gericht op inflatiecijfers uit verschillende Europese landen. Ook het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) maakt donderdag een eerste raming van de cijfers over mei bekend. Maar er zal ook nog voldoende aandacht uitgaan naar de Verenigde Staten. Het Witte Huis en de Republikeinen sloten daar weliswaar een principe-akkoord over het schuldenplafond, maar dat moet nog door zowel het Huis van Afgevaardigden als de Senaat worden geloodst.

15 uur geleden
Schuldenplafond VS mogelijk omhoog tot na volgende verkiezingen

CAMP DAVID/WASHINGTON (ANP) - De Democratische president Joe Biden en de Republikeinse voorzitter van het Huis van Afgevaardigden, Kevin McCarthy, hebben in principe een akkoord bereikt over het verhogen van het schuldenplafond van de staat en het beperken van uitgaven van de federale overheid, volgens verscheidene media. De deal betreft de komende twee jaar en in 2024 zijn er presidentsverkiezingen.

18 uur geleden
Sky: Britse overheid werkt aan maximumprijzen basisvoedsel

LONDEN (ANP) - De Britse regering werkt aan plannen om voor bepaalde basisproducten in de supermarkt een maximale prijs te stellen, schrijft nieuwssite Sky News. Het zou om een plan gaan waar supermarktketens op vrijwillige basis aan mee kunnen doen. Onder meer brood en melk zouden daardoor goedkoper moeten worden. Het plan zou moeten helpen om de hoge inflatie in het Verenigd Koninkrijk te helpen bestrijden.

20 uur geleden
Eerste vlucht C919 van Chinese rivaal Boeing geslaagd

BEIJING (ANP/RTR/AFP) - Luchtvaartmaatschappij China Eastern Airlines heeft zondag de eerste commerciële vlucht uitgevoerd met een C919 van de Chinese vliegtuigbouwer Comac. Het toestel vloog zondagmorgen van Shanghai naar Peking.

1 dag geleden
BBC: lange rijen op Britse luchthavens door storing e-gates

LONDEN (ANP/DPA/RTR/BLOOMBERG) - Passagiers die zaterdag arriveerden op luchthavens in het Verenigd Koninkrijk hadden te maken met lange wachtrijen vanwege een storing bij de elektronische paspoortcontrole, meldt de BBC. De problemen met de e-gates op onder meer de Londense luchthavens Heathrow en Gatwick en het vliegveld van Manchester begonnen vrijdagavond. Het ministerie van Binnenlandse Zaken liet zaterdagavond weten dat het probleem is opgelost en bedankte de getroffen reizigers voor hun geduld.

1 dag geleden