Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Kansspelautoriteit: 634.000 speleraccounts voor online gokken

Kansspelautoriteit: 634.000 speleraccounts voor online gokken

DEN HAAG (ANP) - Nederland telde begin maart 634.000 geregistreerde speleraccounts voor online gokken. Er zijn minder spelers dan dat omdat een onbekend aantal mensen bij meerdere van de zeventien legale aanbieders een account heeft, stelt de Kansspelautoriteit. Er zijn in Nederland naar schatting zo'n 1,5 miljoen mensen die actief online gokken. Het gaat bijvoorbeeld om poker, roulette, blackjack, speelautomaten en sportweddenschappen.

Sinds 1 oktober is het mogelijk om legaal online te gokken in Nederland. De Kansspelautoriteit had daarvoor vergunningen verstrekt aan tien aanbieders. Inmiddels is dat aantal gegroeid naar zeventien en de toezichthouder heeft nog meerdere aanvragen in behandeling. De omvang van de online kansspelmarkt bedroeg in het vierde kwartaal van 2021 ruim 185 miljoen euro.

Het Centraal Register Uitsluiting Kansspelen (Cruks) telde op 8 maart ruim 10.000 registraties. Dat zijn consumenten die zich beschermen tegen de verleidingen van kansspelen. Zo kunnen ze zichzelf voor minimaal een halfjaar uitsluiten van deelname.

Eerder deze week werd al bekend dat reclames voor risicovolle kansspelen, zoals goksites en online casino's, verder aan banden worden gelegd. Het kabinet neemt stappen om de reclames in te dammen, maar de sector komt ook zelf met maatregelen. Daarnaast werkt minister Franc Weerwind (Rechtsbescherming) aan een wettelijk verbod op zogenoemde ongerichte reclames voor risicovolle kansspelen.

Om de tijd tot een wettelijk verbod te overbruggen, neemt Weerwind ook andere stappen. Vanaf juni wordt het verboden om rolmodellen in te zetten bij reclames voor risicovolle kansspelen. Veel Kamerleden spraken in een recent debat over de kwestie hun ergernis uit over de gokreclames met ex-voetballers als Wesley Sneijder en Andy van der Meijde.

Meer uit Financieel

Britse waakhond beboet TikTok om gebrekkige informatie

LONDEN (ANP) - De Britse mediatoezichthouder Ofcom heeft de populaire filmpjesapp TikTok een boete van omgerekend ruim 2,2 miljoen euro opgelegd omdat het geen nauwkeurige informatie verstrekte over zijn ouderlijk toezicht. TikTok reageerde te laat op verzoeken van Ofcom en de informatie bleek niet te kloppen.

38 minuten geleden
FrieslandCampina blijft last houden van een dalende melkaanvoer

AMERSFOORT (ANP) - Zuivelconcern FrieslandCampina blijft last houden van een dalende aanvoer van melk, mede doordat meerdere Nederlandse melkveehouders zijn gestopt met hun bedrijf. "De politieke onzekerheid helpt daar ook niet bij", zegt Jan Derck van Karnebeek, topman van het bedrijf, in een toelichting op de halfjaarresultaten.

52 minuten geleden
Amsterdamse groothandel in parfums waste 40 miljoen wit

AMSTERDAM (ANP) - Prestige Perfumes, een Amsterdamse groothandel in parfums en cosmetica, moet een boete van bijna 2 ton betalen, omdat via bankrekeningen van het bedrijf bijna 40 miljoen euro is witgewassen. De groothandel wist volgens justitie niet dat het om crimineel geld ging.

2 uur geleden
IEA verwacht dat vraag naar steenkool voorlopig niet afneemt

PARIJS (ANP) - De wereldwijde vraag naar steenkool zal voorlopig niet dalen, verwacht het Internationaal Energie Agentschap (IEA). Ondanks de snelle groei van hernieuwbare energiebronnen blijft de vraag naar elektriciteit in de belangrijkste economieƫn zo groot dat het verbruik van steenkool tot volgend jaar grotendeels stabiel blijft.

3 uur geleden
Tieners geven volgens DNB-onderzoek makkelijker cash uit

AMSTERDAM (ANP) - Betalen doet pijn, maar minder als je een tiener bent en cashgeld in je portemonnee hebt. Dat concludeert De Nederlandsche Bank (DNB) na onderzoek. Volgens de centrale bank hangt het onder andere af van iemands leeftijd en van de betaalwijze hoe vervelend hij of zij het vindt om geld uit te geven.

3 uur geleden
Groei economische bedrijvigheid eurozone neemt verder af

LONDEN (ANP/BLOOMBERG/RTR) - De economische bedrijvigheid in de eurozone is in juli opnieuw minder sterk gegroeid dan een maand eerder, meldt marktonderzoeker S&P Global. Dat kwam vooral door een onverwachte krimp in Duitsland, de grootste economie van de eurozone en de belangrijkste handelspartner van Nederland.

4 uur geleden
ASMI zakt op Damrak na publicatie resultaten

AMSTERDAM (ANP) - ASMI ging woensdag omlaag op de Amsterdamse beurs. Het bedrijf, dat systemen levert voor de bewerking van wafers, de dunne schijfjes waarvan halfgeleiders worden gemaakt, zag het aantal nieuwe orders afgelopen kwartaal flink stijgen. Ook de omzet viel hoger uit dan verwacht, dankzij de sterke vraag naar AI-gerelateerde producten. Voor de tweede jaarhelft rekent ASMI op een sterkere omzetgroei dan eerder voorzien. Het aandeel werd desondanks dik 2 procent lager gezet.

5 uur geleden