Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Kans op natuurbrand groter

Kans op natuurbrand groter

UTRECHT (ANP) - De kans op natuurbranden is de afgelopen week toegenomen. Veiligheidsregio's in een groot deel van Nederland waarschuwen dat recreanten extra voorzichtig moeten zijn dat ze geen brand veroorzaken. Natuurbeheerders, terreineigenaren en brandweerkorpsen nemen extra maatregelen om beginnende brandjes zo snel mogelijk te bestrijden.

De waarschuwing geldt voor heel Nederland met uitzondering van het noorden, Zuid-Limburg, Brabant en Zeeland. In veel van deze gebieden heeft het een paar weken geleden extreem hard geregend, zodat de grond daar nog nat is. In de andere gebieden is het al erg droog door veel zon, wind en weinig of geen regen. Bomen en struiken zijn daardoor heel droog en kunnen makkelijk vlam vatten.

In Utrecht en boven de Veluwe vliegen verkenningsvliegtuigjes om brandhaarden zo snel mogelijk op te merken. Zodra ergens een natuurbrand uitbreekt, rukt de brandweer met extra mensen en materieel uit. Ook in duingebieden is de brandweer extra alert. In gebieden met een verhoogd risico is open vuur zoals kampvuurtjes of een barbecue vrijwel altijd verboden. Recreanten mogen hun auto niet in een wegberm parkeren, want een hete katalysator kan gras in brand zetten. Roken in de natuur is ongewenst.

Meer uit Binnenland

Bioscopen na de staking: schema 2024 nog niet helemaal zeker

AMSTERDAM (ANP) - De Nederlandse bioscopen lijken nog weinig problemen te ondervinden van de gevolgen van de grote Hollywoodstakingen, die maandenlang de opnames van films en series platlegden. Dat stellen de Nederlandse Vereniging van Bioscopen en Filmtheaters (NVBF) en Pathé, de grootste filmexploitant van Nederland. Maar de effecten zijn mogelijk in de nabije toekomst wél merkbaar.

27 minuten geleden
Man aangehouden na dood vrouw in Heemskerk

HEEMSKERK (ANP) - In een huis aan de Bachstraat in Heemskerk is in de nacht van zaterdag op zondag een overleden vrouw gevonden. De 60-jarige vrouw is aangetroffen onder verdachte omstandigheden en dus is een onderzoek gestart. Een 55-jarige man uit Heemskerk is aangehouden.

50 minuten geleden
KLM schrapt tientallen vluchten om verwachte sneeuwval

AMSTELVEEN (ANP) - KLM annuleert zondag tientallen vluchten in verband met verwachte sneeuwval. Op die manier wil de luchtvaartmaatschappij ruimte maken, zodat de overige vluchten onder de winterse omstandigheden wel goed kunnen worden afgehandeld.

52 minuten geleden
NS rijdt ondanks winters weer gewone dienstregeling

UTRECHT (ANP) - De NS past de dienstregeling voor zondag en maandag niet aan, ondanks het verwachte winterse weer. Een woordvoerder van de vervoerder laat zondagochtend weten dat op basis van de huidige weersverwachting niet uit voorzorg aanpassingen worden doorgevoerd.

1 uur geleden
Rijkswaterstaat over gladheid: pas rijstijl aan

UTRECHT (ANP) - Weggebruikers doen er volgens Rijkswaterstaat zondag goed aan alert te zijn en hun rijstijl aan te passen. Zondagochtend kan het plaatselijk glad zijn door bevriezing van natte weggedeelten en ook zondagmiddag en -avond is het mogelijk glad op de weg door sneeuwval.

1 uur geleden
Brand Oosterwolde woedt nog steeds, omwonenden terug naar huis

OOSTERWOLDE (ANP) - De grote brand bij voedselbedrijf Tyson Foods aan de Houtwal in het Friese Oosterwolde woedt nog altijd. Omwonenden die vanwege de vrijkomende rook hun huis moesten verlaten, kunnen inmiddels wel terugkeren, meldt een woordvoerder van de brandweer.

2 uur geleden
KLM waarschuwt voor vertragingen en annuleringen om sneeuwval

AMSTELVEEN (ANP) - KLM waarschuwt reizigers zondag voor "vertragingen en annuleringen" als gevolg van het verwachte winterweer. "Houd er rekening mee dat als gevolg van de voorspelde sneeuwval op Amsterdam Airport op zondag 3 december de operationele capaciteit zal worden verminderd. Als gevolg hiervan moeten vertragingen en annuleringen worden verwacht", geeft de luchtvaartmaatschappij aan in een speciale banner op de website.

4 uur geleden