Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

'Kans dat Chinees virus in Nederland opduikt erg klein'

'Kans dat Chinees virus in Nederland opduikt erg klein'

DEN HAAG (ANP) - Nederland heeft het reisadvies naar delen van China aangepast vanwege een virusuitbraak. Vermijd contact met zieke mensen, pluimvee- en vismarkten en -producten en was steeds goed uw handen, adviseert het ministerie van Buitenlandse Zaken in Den Haag aan mensen die naar de getroffen regio reizen of er al zijn. "De kans dat het virus in Nederland of überhaupt in Europa opduikt, is heel klein", meldt gezondheidsinstituut RIVM.

"Het gaat tot nu toe om 59 patiënten in China, twee personen zijn overleden", aldus een woordvoerder. De symptomen zijn longklachten, kortademigheid en koorts.

De Amerikaanse autoriteiten kondigden vrijdag extra maatregelen aan. Passagiers die uit het gebied komen moeten op de vliegvelden van San Francisco, Los Angeles en New York (JFK) een vragenlijst gaan invullen en hun lichaamstemperatuur laten meten. Wie mogelijk is besmet, moet meer testen ondergaan.

In China zijn tientallen besmettingen bekend en het SARS-achtige virus lijkt ook de grens overgestoken naar Thailand en Japan. Het virus, dat 2019-nCoV wordt genoemd, werd ontdekt bij passagiers uit de miljoenenstad Wuhan in de provincie Hubei.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Gezond

39 Nederlanders van cruiseschip Westerdam geland op Schiphol

SCHIPHOL (ANP) - De vlucht met 39 Nederlandse passagiers van het cruiseschip de Westerdam is aangekomen op Schiphol. Dat bevestigt een woordvoerder van Buitenlandse Zaken. Ze vertrokken donderdag uit Cambodja, waar het schip uiteindelijk mocht aanmeren na in verschillende Aziatische landen te zijn geweigerd uit angst voor verspreiding van het nieuwe coronavirus.

over 17 minuten
Helft dementerenden overlijdt binnen vijf jaar na diagnose

UTRECHT (ANP) - De helft van de mensen die dementie hebben, is vijf jaar nadat dat is vastgesteld overleden. Dat blijkt uit onderzoek van de afdeling Huisartsgeneeskunde en Ouderengeneeskunde van het Amsterdam UMC en het Nivel, die gegevens van 9000 mensen met dementie hebben onderzocht.

13 uur geleden
'Leer kinderen regelmatig op te kijken van scherm'

UTRECHT (ANP) - Ouders die de ogen van hun kinderen willen beschermen, moeten hun kind verstandig leren omgaan met beeldschermen. Een duidelijke leefregel kan een hoop toekomstig oogleed voorkomen: de 20-20-2-regel. Het Oogfonds is een campagne begonnen om de regel te promoten. Die komt erop neer dat het goed voor de ogen is om na 20 minuten dichtbij kijken (bijvoorbeeld naar een smartphone of tablet) even 20 seconden in de verte te kijken.

17 uur geleden
Bijwerkingen melatonine vaak niet op bijsluiter

DEN BOSCH (ANP) - Bijwerkingen van melatonine, zoals diarree, hoofdpijn, hartkloppingen, nachtmerries en slapeloosheid, staan meestal niet vermeld in de bijsluiters van melatonineproducten die bij de drogist te koop zijn. Bijwerkingencentrum Lareb meldt dat de informatie in de meeste van die melatoninevarianten ontbreekt of incompleet is. Van gebruikers heeft het centrum 181 meldingen binnengekregen.

17 uur geleden
Coalitiepartijen: sigaretten weg uit tankstations en supermarkten

DEN HAAG (ANP) - Regeringspartijen CDA en ChristenUnie willen dat er zo snel mogelijk een einde komt aan de verkoop van sigaretten in tankstations en supermarkten. Volgens de coalitiegenoten hebben zij een meerderheid van de Tweede Kamer achter zich, waarbij regeringspartner VVD echter ontbreekt.

21 uur geleden
Afspraak artsen: geen hersteloperatie maagdenvlies meer

DEN HAAG (ANP) - Operaties die ervoor moeten zorgen dat meisjes maagd lijken in hun huwelijksnacht, zijn voortaan in Nederland taboe. Artsen hebben afgesproken zulke maagdenvlieshersteloperaties niet meer uit te voeren. Blijkt dat toch te gebeuren, dan dreigt het kabinet met een verbod.

2 dagen geleden
Meeste coronapatiënten hebben alleen milde symptomen

PEKING (ANP/AFP) - De meeste mensen die het nieuwe coronavirus oplopen, hebben alleen milde symptomen. Vooral oudere patiënten en mensen die al gezondheidsproblemen hadden lopen risico, concluderen onderzoekers van de Chinese gezondheidsdienst CCDC.

2 dagen geleden