Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Kanosprintsters schrijven historie met olympische deelname

Kanosprintsters schrijven historie met olympische deelname

SZEGED (ANP) - De Nederlandse kanovaarders Selma Konijn en Ruth Vorsselman hebben zich verrassend geplaatst voor de Olympische Spelen van Parijs komende zomer. Op het olympisch kwalificatietoernooi in het Hongaarse Szeged wist het sprintduo in de tweepersoonskano (K2) de finale over 500 meter te winnen. Het is voor het eerst in 32 jaar dat een Nederlands kanosprintteam deelneemt aan de Spelen.

Met een spectaculaire inhaalrace verwezen Konijn (25) en Vorsselman (27) een Russisch duo dat hard van start was gegaan naar de tweede plaats. Het Nederlandse K2-koppel finishte een seconde sneller. In Hongarije was er alleen voor de winnaar een olympisch ticket te verdienen.

Konijn en Vorsselman reageerden uitgelaten op hun kwalificatie voor de Spelen. Eenmaal aan wal vlogen ze hun Poolse coach Zdislwaw Szubski om de nek. De Nederlandse vrouwen trainen pas sinds oktober vorig jaar onder Szubski.

De laatste keer dat een Nederlands kanosprintteam zich plaatste voor de Olympisch Spelen was in 1992 met Jan Dirk Nijkamp en Marc Weijzen (500 en 1000 meter). De laatste sprintmedaille dateert van 1988 toen Annemarie Cox en Annemiek Derckx een bronzen medaille veroverden.

Meer uit Sport

IOC verbouwereerd over door boksbond uitgekeerde bonussen

LAUSANNE (ANP) - Het Internationaal Olympisch Comité heeft met verbazing kennisgenomen van het besluit van de internationale boksbond IBA om boksers een bonus uit te keren. Dit meldt het olympisch comité in een verklaring op zijn website.

34 minuten geleden
Oud-winnaar Van Rijthoven ontvangt wildcard voor Rosmalen

ROSMALEN (ANP) - Tim van Rijthoven heeft een wildcard ontvangen voor het grastoernooi van Rosmalen, dat over anderhalve week begint. De winnaar van de editie van 2022 is sinds februari van vorig jaar niet meer in actie gekomen door blessureleed.

1 uur geleden
Ook titelfavoriete Swiatek klaagt over publiek op Roland Garros

PARIJS (ANP) - Ook nummer 1 van de wereld Iga Swiatek beklaagt zich over de toeschouwers op Roland Garros. De Poolse titelfavoriete had tijdens haar moeizame overwinning op de Japanse Naomi Osaka in de tweede ronde veel last van rumoer vanaf de tribunes tijdens rally's en vlak voordat ze moest slaan. "Dat maakte het erg moeilijk om gefocust te blijven en dat is moeilijk te accepteren. Dit is een serieuze zaak voor ons, het gaat om veel geld", zei Swiatek vanaf de baan tegen de supporters.

3 uur geleden
Turnster Douglas mist olympische kwalificatie door enkelblessure

BRISTOL (ANP) - Drievoudig olympisch turnkampioene Gabby Douglas doet niet mee aan de Olympische Spelen van Parijs. De 28-jarige Amerikaanse heeft zich door een enkelblessure afgemeld voor de Amerikaanse kampioenschappen en mist daardoor kwalificatie.

9 uur geleden
Sinner verslaat publiekslieveling Gasquet op Roland Garros

PARIJS (ANP) - Jannik Sinner heeft de derde ronde van Roland Garros bereikt. De als tweede geplaatste Italiaan versloeg in Parijs in drie sets de 37-jarige Richard Gasquet uit Frankrijk: 6-4 6-2 6-4.

9 uur geleden
Swiatek overleeft matchpoint en bereikt derde ronde in Parijs

PARIJS (ANP) - Titelverdedigster Iga Swiatek heeft zich ternauwernood geplaatst voor de derde ronde van Roland Garros. De Poolse nummer 1 van de wereld won op het gravel in Parijs, na te zijn teruggekomen van een achterstand en een matchpoint tegen, in drie sets van de Japanse Naomi Osaka: 7-6 (1) 1-6 7-5.

14 uur geleden
Van Baarle en Hoole ploeggenoten Van der Poel in wegkoers Parijs

ARNHEM (ANP) - Mathieu van der Poel krijgt deze zomer Dylan van Baarle en Daan Hoole als ploeggenoten mee voor de wegwedstrijd van de Olympische Spelen in Parijs. Bij de vrouwen zijn Demi Vollering, Ellen van Dijk, Lorena Wiebes en Marianne Vos geselecteerd.

15 uur geleden