Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Kanoslalomster Wegman zoekt ook op de Spelen uitdaging

Kanoslalomster Wegman zoekt ook op de Spelen uitdaging

TOKIO (ANP) - Voor iemand die gewend is aan avonturen op wilde rivieren, zijn de Olympische Spelen niet zo spannend. Kanoslalomster Martina Wegman had op de ochtend van haar olympische debuut dan ook geen last van zenuwen.

"Bij het ontbijt voelde ik me totaal niet nerveus, ik dacht: dat komt straks wel als ik aan de start lig. Nou, niet dus. Maar toen ik begon aan mijn run, waren mijn armen ineens slap en heel anders dan normaal. Mijn hoofd voelde de stress dus niet, mijn lichaam wel", zei Wegman aan de rand van de wildwaterbaan in het Kasai Canoe Slalom Centre van Tokio. "Die hele run liep het niet, ik kreeg mijn ritme niet te pakken. Gelukkig was de tijd wel goed genoeg om door te gaan. De tweede run kon ik daardoor wat relaxter varen."

Wegman is een opvallend lid van TeamNL. Haar opvallende accent verraadt dat ze doorgaans weinig in Nederland is. De 32-jarige kanovaarster uit Schoorl woont vooral in Nieuw-Zeeland, al reisde ze de afgelopen jaren de hele wereld over. Wegman, die door haar vader al op jonge leeftijd in een kano werd gezet, bedwong de wildste rivieren op alle continenten. In haar voortdurende zoektocht naar uitdagingen werd het steeds extremer. Ze dook met haar kajak van watervallen van meer dan 20 meter af. De Instagram-pagina van Wegman staat vol met foto's van al die avonturen op fraaie plekken.

Niet ontevreden en niet tevreden

In 2014 kwam Wegman in aanraking met de olympische discipline kanoslalom. Een nieuwe uitdaging was geboren. "De Olympische Spelen werden een heel groot doel. Eigenlijk vond ik het leuker om dat doel te bereiken dan om hier nu te staan. Het is nu mijn doel om ook echt bij de top te gaan horen. Dat pakt me meer dan één wedstrijd varen, zoals hier", zei Wegman, die zich als twaalfde plaatste voor de halve finale van dinsdag. Dan moet ze in de top 10 eindigen om de finale te bereiken.

Wegman was na haar eerste optreden op de Spelen "niet ontevreden, maar ook niet helemaal tevreden". Een medaille lijkt namelijk ver weg voor de ambitieuze kanoslalomster. "Toen ik me twee jaar geleden plaatste voor de Spelen, zei ik dat ik de finale wil halen en daarin dan een medaille wil pakken. Ik had het idee dat ik heel erg vooruit ben gegaan, maar de andere vrouwen zijn dat dus ook. Vandaag had ik alleen maar iets te verliezen: slechts drie vrouwen gingen niet door en ik zou heel teleurgesteld zijn als ik daar bij had gezeten. Nu heb ik niets meer te verliezen. Ik ga voor een plek in de finale, maar het zal heel zwaar worden."

Meer uit Sport

Nederlandse judoka's komen niet in buurt van medaille op EK

ZAGREB (ANP) - De Nederlandse judoka's zijn op de eerste dag van de EK in Zagreb niet in de buurt van een medaille gekomen. Pleuni Cornelisse werd in de achtste finales van de klasse tot 57 kilogram uitgeschakeld. Julie Beurskens (-57 kilogram) en Naomi Krevel (-52 kilogram) sneuvelden in de tweede ronde.

59 minuten geleden
Ineos Grenadiers met kopman Thomas en Arensman naar Giro

LONDEN (ANP) - Wielrenner Geraint Thomas begint op 4 mei als kopman van Ineos Grenadiers aan de Giro d'Italia. Hij krijgt hulp van Thymen Arensman, de Nederlander die vorig jaar als zesde eindigde in de Giro. Filippo Ganna, Tobias Foss, Magnus Sheffield, Jhonatan Narváez en Connor en Ben Swift completeren de formatie.

1 uur geleden
Gunnewijk stopt als bondscoach van Nederlandse wielrensters

EINDHOVEN (ANP) - Loes Gunnewijk stopt aan het einde van dit jaar als bondscoach van de Nederlandse wielrensters. Onder haar leiding veroverden de vrouwen 55 medailles op wereldkampioenschappen, EK's en de Olympische Spelen.

5 uur geleden
Turners De Munck en Schmidt naar finales bij EK in Rimini

RIMINI (ANP) - Turners Loran de Munck en Casimir Schmidt hebben zich bij de EK turnen in het Italiaanse Rimini verzekerd van een finaleplaats. De Munck plaatste zich met een score van 15,000 punten als derde voor de finale op het onderdeel voltige. Voor de 24-jarige turner wordt het zijn derde EK-finale op rij. Oleg Vernjajev uit Oekraïne was met 15,166 punten de sterkste in de kwalificatie.

17 uur geleden
Van de Zandschulp toont herstel in Madrid met zege op Eubanks

MADRID (ANP) - Botic van de Zandschulp is op het masterstoernooi van Madrid doorgedrongen tot de tweede ronde. De 28-jarige Nederlander versloeg de Amerikaan Christopher Eubanks in twee sets: 6-3 6-3.

18 uur geleden
Lotto Dstny van De Jong krijgt wildcard Tour de France Femmes

PARIJS (ANP/Belga) - Wielerploeg Lotto Dstny heeft een wildcard gekregen voor de Tour de France Femmes, de Ronde van Frankrijk voor vrouwen. De formatie van de Nederlandse kopvrouw Thalita de Jong, een continentaal team, is een van de vijf ploegen die in augustus met een wildcard aan de start staat.

19 uur geleden
Ferrari sluit voor Formule 1-team sponsordeal met HP

MILAAN (ANP/RTR) - Ferrari heeft een meerjarige overeenkomst gesloten met HP. Het logo van de op een na grootste pc-fabrikant is vanaf begin mei te zien op de Formule 1-wagens van de Italiaanse renstal. Financiële details over de deal maakten beide partijen niet bekend.

20 uur geleden