Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Kandidaat Brits premierschap Truss wil vakbonden aanpakken

Kandidaat Brits premierschap Truss wil vakbonden aanpakken

LONDEN (ANP) - Voormalig Brits buitenlandminister en kandidaat om Boris Johnson op te volgen als premier Liz Truss wil stakingen door vakbonden aan banden leggen. Truss is van plan dinsdag een aantal maatregelen daartoe aan te kondigen.

Deze week zijn de spoorvakbonden in Groot-Brittannië van plan te staken. Vorige maand lag het Britse spoor ook al grotendeels plat door stakingen. "We hebben harde en doortastende maatregelen nodig om het vermogen van vakbonden om onze economie te verlammen te beperken", zei Truss maandagavond in een verklaring.

Truss wil in haar eerste maand als premier een wet invoeren die "vitale nationale infrastructuur" beschermt tijdens stakingen. Ook wil ze het minimum aantal stemmen dat vakbonden nodig hebben om een staking af te kondigen verhogen.

Truss en voormalig financiënminister Rishi Sunak zijn de laatste twee overgebleven kandidaten om Boris Johnson op te volgen. De komende tijd gaan alle leden van de Conservatieve Partij met briefstemmen bepalen wie Johnson uiteindelijk vervangt als partijleider, en daarmee automatisch regeringsleider wordt. De uitslag wordt op 5 september verwacht.

Meer uit Buitenland

Vracht van eerste graanschip uit Oekraïne geweigerd door koper

ISTANBUL (ANP/RTR) - De Razoni, het eerste schip dat sinds de Russische invasie een Oekraïense haven verliet onder een door de VN en Turkije bemiddeld akkoord, is op zoek naar een andere haven om zijn graanvracht te lossen. Het schip wordt daartoe gedwongen omdat de Libanese koper de lading weigert, nu die meer dan vijf maanden te laat geleverd is.

3 uur geleden
VS steunen Oekraïense overheidsfinanciën met 4,5 miljard dollar

WASHINGTON (ANP/RTR) - De Verenigde Staten sturen de Oekraïense regering nog eens 4,5 miljard dollar, waardoor de totale Amerikaanse begrotingssteun aan het land sinds de Russische invasie in februari op 8,5 miljard dollar komt, meldt het Amerikaanse Agentschap voor Internationale Ontwikkeling (USAID).

5 uur geleden
Twee verdachten doden zwarte man VS krijgen levenslang

BRUNSWICK (ANP/RTR) - Een federale rechter in de Amerikaanse staat Georgia heeft Travis McMichael en zijn vader Gregory McMichael tot een levenslange gevangenisstraf veroordeeld voor het plegen van de moord op Ahmaud Arbery in 2020. Arbery, een zwarte man, werd neergeschoten toen hij door een grotendeels witte wijk jogde.

6 uur geleden
Rusland wil atoomwaakhond toelaten tot kerncentrale Oekraïne

MOSKOU (ANP/RTR) - Rusland wil de internationale atoomwaakhond IAEA toelaten tot de veroverde Oekraïense kerncentrale Zaporizja, de grootste van Europa. De Russen zijn klaar om een ​​bezoek van het Internationaal Agentschap voor Atoomenergie mogelijk te maken, aldus het Russische persbureau RIA Novosti.

7 uur geleden
VS en EU willen snel akkoord met Iran in atoomoverleg

WENEN/TEHERAN (ANP/AFP/RTR) - De Verenigde Staten en de Europese Unie willen dat er snel een akkoord komt in het atoomoverleg met Iran. Iran zei maandag dat een akkoord nog ver weg is en dat er meer gesproken moet worden.

7 uur geleden
Duitse oud-kanselier Schröder mag lid blijven van regeringspartij

HANNOVER (ANP) - De Duitse regeringspartij SPD gaat het lidmaatschap van oud-bondskanselier Gerhard Schröder niet beëindigen vanwege diens vriendschap met de Russische president Vladimir Poetin en banden met Russische staatsenergiebedrijven. Er is volgens een arbitragecommissie geen bewijs dat er partijregels zijn overtreden, melden Duitse media.

10 uur geleden
Komende dagen ook erg warm in landen om ons heen

DEN HAAG (ANP) - Niet alleen in Nederland wordt het de komende dagen warm, ook in de nabijgelegen landen wordt het behoorlijk heet. Duitsland krijgt volgens Weeronline te maken met vergelijkbare temperaturen van 30 tot 33 graden. In Frankrijk wordt het nog een stuk heter.

11 uur geleden