Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Kandidaat Brits premierschap Truss wil vakbonden aanpakken

Kandidaat Brits premierschap Truss wil vakbonden aanpakken

LONDEN (ANP) - Voormalig Brits buitenlandminister en kandidaat om Boris Johnson op te volgen als premier Liz Truss wil stakingen door vakbonden aan banden leggen. Truss is van plan dinsdag een aantal maatregelen daartoe aan te kondigen.

Deze week zijn de spoorvakbonden in Groot-Brittannië van plan te staken. Vorige maand lag het Britse spoor ook al grotendeels plat door stakingen. "We hebben harde en doortastende maatregelen nodig om het vermogen van vakbonden om onze economie te verlammen te beperken", zei Truss maandagavond in een verklaring.

Truss wil in haar eerste maand als premier een wet invoeren die "vitale nationale infrastructuur" beschermt tijdens stakingen. Ook wil ze het minimum aantal stemmen dat vakbonden nodig hebben om een staking af te kondigen verhogen.

Truss en voormalig financiënminister Rishi Sunak zijn de laatste twee overgebleven kandidaten om Boris Johnson op te volgen. De komende tijd gaan alle leden van de Conservatieve Partij met briefstemmen bepalen wie Johnson uiteindelijk vervangt als partijleider, en daarmee automatisch regeringsleider wordt. De uitslag wordt op 5 september verwacht.

Meer uit Buitenland

ICC vervolgt Russische hoge officieren over aanval burgerdoelen

DEN HAAG (ANP/AFP) - Het Internationaal Strafhof (ICC) in Den Haag heeft arrestatiebevelen uitgevaardigd tegen twee hoge Russische officieren. Die worden ervan verdacht verantwoordelijk te zijn voor aanvallen op burgerdoelen in de oorlog tegen Oekraïne in de periode oktober 2022 tot op zijn minst 9 maart 2023. Het ICC heeft arrestatiebevelen uitgevaardigd tegen luitenant-generaal Sergej Ivanovitsj Kobilasj en admiraal Viktor Nikolajevitsj Sokolov.

10 minuten geleden
IAEA-chef op bezoek bij Poetin over kerncentrale Zaporizja

MOSKOU (ANP/AFP) - De baas van het Internationaal Atoomagentschap (IAEA) Rafael Grossi reist naar Moskou voor een ontmoeting met de Russische president Vladimir Poetin. Ze zullen het volgens Grossi hebben over de toekomst van de kerncentrale Zaporizja, die al zo'n twee jaar bij de frontlinie van de oorlog tussen Rusland en Oekraïne ligt.

16 minuten geleden
Jordanië meldt grootste hulpdropping boven Gaza tot nu toe

AMMAN (ANP/DPA/AFP/RTR) - Jordanië heeft naar eigen zeggen zijn grootste dropping van hulpgoederen in Gaza tot nu toe uitgevoerd. Daarbij is samengewerkt met de Verenigde Staten, Frankrijk en Egypte, die ook vliegtuigen stuurden. De hulpgoederen werden met parachutes afgeworpen boven het noorden van Gaza.

1 uur geleden
Macron roept bondgenoten Oekraïne op geen 'lafaards' te zijn

PRAAG (ANP/AFP) - De Franse president Emmanuel Macron heeft de bondgenoten van Oekraïne opgeroepen om dat land onverschrokken te blijven steunen in de strijd tegen Rusland. "We naderen een moment waarop het voor Europa nodig zal zijn om geen lafaards te zijn", zei hij op bezoek in Praag. "De oorlog is teruggekeerd naar ons land."

2 uur geleden
Vier nieuwe bemanningsleden aangekomen bij ruimtestation ISS

CAPE CANAVERAL (ANP) - Bij het internationale ruimtestation ISS zijn vier nieuwe bemanningsleden gearriveerd. Drie Amerikanen en een Rus vertrokken zondagavond vanuit de Amerikaanse staat Florida met een raket en zijn volgens de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA dinsdagochtend aangekomen.

4 uur geleden
Duitse minister wijt lek uit overleg Oekraïne aan individuele fout

BERLIJN (ANP/AFP/RTR) - Het lek uit een overleg tussen vier hoge Duitse luchtmachtofficieren kwam door een individuele fout, zegt de Duitse minister van Defensie Boris Pistorius. Er zaten geen gaten in de beveiliging, al wordt die volgens hem wel aangescherpt. Ook heeft het lek volgens hem laten zien dat meer voorzichtigheid is geboden.

4 uur geleden
Trump wint ook voorverkiezing in North Dakota

BISMARCK (ANP/RTR) - De voormalige Amerikaanse president Donald Trump heeft ook de Republikeinse voorverkiezingen gewonnen in de staat North Dakota, voorspellen Edison Research en verschillende nieuwszenders.

10 uur geleden