Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Kampioen SC Cambuur met vuurwerk onthaald

Kampioen SC Cambuur met vuurwerk onthaald

LEEUWARDEN (ANP) - De spelers en staf van kersverse eerste divisie-kampioen SC Cambuur zijn zaterdagochtend om ongeveer 2.15 uur weer teruggekeerd bij het Cambuurstadion in Leeuwarden. Een groep van circa 250 supporters stond de spelersbus op te wachten.

De kampioensploeg werd door de groep luidkeels toegezongen. Diverse fans hadden fakkels bij zich. Ook werd er vuurwerk afgestoken. Een van de spelers ging op de bus met de fans meedansen. Trainer Henk de Jong toonde voorin de bus de kampioensschaal aan de menigte. De supporters hielden geen anderhalve meter afstand van elkaar. De politie was ruimschoots aanwezig en hield toezicht.

In Leeuwarden was het vrijdagavond vrij rustig geweest. Af en toe werd in de stad vuurwerk afgestoken. Een week eerder verzamelden zich circa tweeduizend fans bij het Cambuurstadion. SC Cambuur stelde zich toen al zeker van promotie naar de Eredivisie.

De gemeente Leeuwarden had mensen opgeroepen om in de nacht van vrijdag op zaterdag niet de straat op te gaan om het kampioenschap te vieren. Op zaterdag 1 mei is er een helikoptervlucht met de spelers en staf boven Leeuwarden. Fans kunnen dan zwaaien vanuit hun tuin. Zaterdag 24 april hangt de vlag op het stadhuis en de Oldehove, twitterde de gemeente even na middernacht.

Vrijdagavond bemachtigde SC Cambuur bij Jong AZ de titel in de Keuken Kampioen Divisie. Het werd in Alkmaar 2-4 voor de Friezen, terwijl naaste rivaal De Graafschap bleef steken op een gelijkspel tegen Almere City FC. Voor SC Cambuur voelt de titel als gerechtigheid. De club was vorig seizoen koploper toen er in verband met corona een streep door het seizoen werd gezet.

Meer uit Binnenland

Waakhond wil uitleg van politie over gebruik persoonsgegevens

DEN HAAG (ANP) - De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) wil dat de politie uitlegt hoe ze met persoonsgegevens omgaat. De organisaties spreken elkaar daar binnenkort over, meldt de privacywaakhond. Donderdag publiceerde Amnesty International een rapport waarin staat dat de politie het recht op privacy van demonstranten schendt. Ook is er volgens de mensenrechtenorganisatie nauwelijks toezicht op de manieren waarop de politie surveilleert.

4 uur geleden
Nederland wil tientallen Leopard 1's van Zwitsers voor Oekraïne

BULBOACA/DEN HAAG (ANP) - Nederland wil van een Zwitsers bedrijf tientallen Leopard 1-tanks kopen om aan Oekraïne te leveren. Het is nog wel zaak daarvoor de toestemming van de Zwitserse regering te verkrijgen, zeggen betrokkenen. Die is tot dusver terughoudend met medewerking aan wapenleveringen.

5 uur geleden
Belastingbetaler krijgt vanaf eind 2024 eigen belangenbehartiger

DEN HAAG (ANP) - Een speciale belangenbehartiger moet vanaf eind 2024 opkomen voor de belastingbetaler, bijvoorbeeld als deze in conflict raakt met de fiscus. Het ministerie van Financiën heeft hiervoor een 'kwartiermaker' aangewezen die moet kijken hoe de organisatie rond deze belangenbehartiger eruit moet zien.

6 uur geleden
DeWolff breekt wereldrecord snelst gedrukte plaat

HAARLEM (ANP) - De Limburgse band DeWolff is er donderdag in geslaagd het wereldrecord voor de snelst gedrukte plaat te breken. De poging begon rond 13.00 uur en volgens de band lagen na 2 uur, 59 minuten en 28 seconden vinylplaten van het nummer in twee Haarlemse platenzaken.

7 uur geleden
Drie verdachten fatale steekpartij festival Amsterdam langer vast

AMSTERDAM (ANP) - De drie verdachten die vastzitten voor de dodelijke steekpartij van afgelopen zondagavond op festival Solid Grooves in Amsterdam, blijven veertien dagen langer vastzitten. Dat heeft de rechter-commissaris donderdag besloten, zo laat een woordvoerder van de rechtbank weten.

7 uur geleden
TEFAF-baas stapt plotseling op

MAASTRICHT/NEW YORK (ANP) - De Nederlandse directeur van de belangrijke internationale kunst- en antiekbeurs TEFAF, Bart Drenth, is plotseling opgestapt. Dat bevestigt hij aan het ANP, maar hij wil niet zeggen waarom. Buitenlandse media brengen hem in verband met oude en niet meer openbare tweets, die anti-woke zouden zijn en over moslims en linkse opinies zouden gaan.

7 uur geleden
Start haringseizoen op 14 juni onzeker

DEN HAAG (ANP) - Het is onzeker of het haringseizoen op 14 juni kan beginnen, zoals gebruikelijk. De haring die nu wordt gevangen is niet vet genoeg om tot Hollandse Nieuwe te worden verwerkt, meldt het Nederlands Visbureau donderdag. Volgende week moet de sector een beslissing nemen.

7 uur geleden