Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Kamerlid Omtzigt tot boeren: houd gesprek gaande

Kamerlid Omtzigt tot boeren: houd gesprek gaande

STROE (ANP) - Tweede Kamerlid Pieter Omtzigt heeft de aanwezigen bij het boerenprotest in Stroe opgeroepen het gesprek gaande te houden, "ook met mensen met wie je het totaal niet eens bent".

In Stroe demonstreren vele duizenden boeren en sympathisanten tegen de stikstofplannen van het kabinet. Boeren zijn boos over de plannen omdat de stikstofuitstoot drastisch omlaag moet om de natuur te beschermen en dat ten koste zou gaan van de boeren.

Bij de demonstratie waren vertegenwoordigers van onder anderen SGP, PVV, Forum voor Democratie, JA21 en BBB. Caroline van der Plas (BoerBurgerBeweging) kreeg een groot applaus. "Lid van de twijfelbrigade word ik genoemd. Ik wou dat heel de Kamer daarvan was, dan was dit plan allang van tafel." Joost Eerdmans (JA21) hield de aanwezigen voor: "Stem deze coalitie weg bij de verkiezingen voor Provinciale Staten, dan help je het kabinet-Rutte in grote problemen".

Eerder woensdag zei premier Mark Rutte dat hij het "niet goed" vond dat een aantal Kamerleden niet bij het boerenprotest kon zijn. Hij stelde: "We moeten er met elkaar voor zorgen dat iedereen in staat is die daar het woord wil voeren, dat te doen." Onder anderen Tjeerd de Groot (D66), Thom van Campen (VVD) en Derk Boswijk (CDA) kregen van de NCTV (Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid) het advies niet naar de betoging te gaan omdat hun veiligheid niet gegarandeerd kon worden.

Meer uit Politiek

Scenario's moeten sluiting universiteiten om protesten voorkomen

DEN HAAG (ANP) - Onderwijsminister Robbert Dijkgraaf heeft scenario's klaarliggen om te voorkomen dat universiteiten moeten sluiten als pro-Palestijnse protesten weer uit de hand lopen. De woordvoerder van de demissionair bewindsman bevestigt dat na berichtgeving van het AD en Het Parool. De universiteiten en de politie zijn ook betrokken.

5 uur geleden
Jetten waarschuwt voor 'bezuinigingsblunder' in het onderwijs

ROTTERDAM (ANP) - PVV, VVD, NSC en BBB begaan een blunder als ze inderdaad gaan bezuinigingen op onderwijs, waarschuwt D66-leider Rob Jetten tijdens een campagnebijeenkomst in poppodium Annabel in Rotterdam. "Doe het niet", zegt hij tegen de nieuwe coalitiepartijen over "de allergrootste onderwijsbezuiniging van deze eeuw".

7 uur geleden
Yesilgöz vindt excuses aan programmamaker Tim Hofman niet nodig

DEN HAAG (ANP) - Dilan Yesilgöz vindt het niet nodig om excuses aan te bieden aan Tim Hofman. Dat zei de demissionair minister van Justitie en Veiligheid vrijdagavond in het tv-programma Vandaag Inside.

23 uur geleden
Van der Burg past regels sobere opvanglocatie Ter Apel aan

DEN HAAG (ANP) - De regels om kansloze asielzoekers te plaatsen in een sobere opvanglocatie in Ter Apel worden aangepast. Demissionair staatssecretaris Eric van der Burg (Asiel) was door een rechterlijke uitspraak gedwongen om zijn beleid aan te passen.

1 dag geleden
Advocatenorde gaat onderzoek doen naar regeringsprogramma

DEN HAAG (ANP) - De Nederlandse orde van advocaten gaat voor het eerst een regeringsprogramma toetsen op rechtsstatelijkheid. Een speciale commissie gaat voorstellen toetsen aan de criteria betrouwbaarheid van de overheid, fundamentele rechten en vrijheden van burgers en toegang tot het recht. De advocatenorde start het onderzoek wanneer het nieuwe kabinet het regeringsprogramma heeft uitgewerkt.

1 dag geleden
Harbers ziet op infrastructuur 'geen breuk met het verleden'

DEN HAAG (ANP) - Demissionair minister Mark Harbers (Infrastructuur en Waterstaat) ziet "geen breuk met het verleden" in het hoofdlijnenakkoord van PVV, VVD, NSC en BBB als het om zijn portefeuille gaat. Verder wil hij weinig zeggen over de plannen. "Ik ga niet het hele coalitieakkoord recenseren."

1 dag geleden
Post mag er mogelijk langer over doen, meldt minister

DEN HAAG (ANP) - De post hoeft vanaf volgend jaar mogelijk niet meer binnen 24 uur te worden bezorgd, maar binnen 48 uur. Dat meldt minister Micky Adriaansens (Economische Zaken) aan de Tweede Kamer. De bezorging op vijf dagen in de week, van dinsdag tot en met zaterdag, blijft wel gehandhaafd.

1 dag geleden