Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Kamerlid Graus (PVV) hoopt na sepot op einde 'heksenjacht'

Kamerlid Graus (PVV) hoopt na sepot op einde 'heksenjacht'

DEN HAAG (ANP) - Kamerlid Dion Graus (PVV) zegt in een reactie op de seponering van een aanklacht wegens een zedendelict te hopen dat "met dit duidelijke standpunt van het OM ook een eind komt aan -wat hij kwalificeert als - de heksenjacht op zijn persoon".

Volgens een verklaring van zijn advocaat heeft Graus "vanaf het eerste begin zijn volledige medewerking aan het onderzoek verleend en het OM heeft thans na een zorgvuldig en diepgravend onderzoek terecht geconcludeerd dat er geen sprake is van bewijs voor een zedendelict dan wel mensenhandel".

De aangifte tegen het 54-jarige Kamerlid stamt al uit 2018 en werd gedaan door zijn ex-vrouw. Hij deed daarop een tegenaangifte van belediging, smaad en laster. Beiden maakten eerder kenbaar hun aangiften te willen laten rusten. Het Openbaar Ministerie respecteerde dat besluit. Op 21 juni 2019 werd het onderzoek gesloten, maar eind 2020 en begin 2021 overhandigde de vrouw nieuwe informatie aan de Rijksrecherche. Die gegevens zouden haar aangifte moeten ondersteunen.

Volgens zijn advocaat is het "spijtig te constateren dat dit onderzoek zo lang heeft moeten duren". Ook wordt gesteld dat de zaak "heel duidelijk laat zien dat we ons als samenleving, voordat schuld is vastgelegd in een strafrechtelijk onderzoek, moeten onthouden van het trekken van negatieve conclusies".

Meer uit Politiek

Weggestuurd Statenlid GroenLinks klaagde over discriminatie

DEN HAAG (ANP) - Het Zuid-Hollandse Statenlid Debora Fernald heeft vorig jaar bij GroenLinks klachten ingediend over discriminatie binnen de partij. Een woordvoerster van GroenLinks bevestigt dat de externe klachtencommissie de klachten "grotendeels gegrond" heeft verklaard en aanbevelingen heeft gedaan, onder meer om ongewenst gedrag te voorkomen. Fernald werd dinsdag direct na de Eerste Kamerverkiezingen uit de fractie van GroenLinks gezet omdat ze niet op haar eigen partij, maar op Volt had gestemd.

16 uur geleden
VVD wil minder ruimte voor kabinet om af te wijken van begroting

DEN HAAG (ANP) - De VVD wil dat het kabinet minder gebruikmaakt van een wettelijk geregelde mogelijkheid om (extra) geld uit te geven zonder dat het parlement daar toestemming voor heeft gegeven. Deze uitzondering moet beperkt blijven tot noodzakelijke situaties, vindt de grootste regeringspartij. Een bewindspersoon moet wat de VVD betreft ook goed motiveren waarom het wil afwijken van de begroting en daarover zowel de Eerste als de Tweede Kamer vooraf in ieder geval goed informeren.

17 uur geleden
Schouten: fiat Eerste Kamer voor Pensioenwet belangrijke stap

DEN HAAG (ANP) - Minister Carola Schouten (Pensioenen) noemt het "een belangrijke stap" dat ook de Eerste Kamer heeft ingestemd met de nieuwe Pensioenwet. "Met deze wet zorgen we dat ons pensioen goed geregeld blijft", aldus de bewindsvrouw.

1 dag geleden
Historische pensioenwet krijgt ook in Eerste Kamer steun

DEN HAAG (ANP) - Minister Carola Schouten kan de wet invoeren die een nieuw pensioenstelsel mogelijk maakt. Een meerderheid van de Eerste Kamer steunt de wet: naast coalitiepartijen VVD, D66, CDA en ChristenUnie kreeg het wetsvoorstel steun van PvdA, GroenLinks en SGP. Daarmee is de wettelijke basis voor een van de grootste sociale herzieningen van de afgelopen tijd een feit.

1 dag geleden
Uslu: filmindustrie de dupe van trage aanpassing Mediawet

DEN HAAG (ANP) - De filmindustrie is in het nadeel omdat het lang duurt voordat streamingdiensten als Netflix wettelijk worden verplicht om te investeren in Nederlandse producties, vindt staatssecretaris Gunay Uslu (Media). De wet die dit voorschrijft is al vijf jaar in voorbereiding en liep dit jaar verdere vertraging op omdat coalitiepartijen lang hebben onderhandeld over een deal. Dinsdag rondde de Tweede Kamer het debat over de wet af. Volgende week wordt deze naar alle waarschijnlijkheid gesteund door een Kamermeerderheid.

1 dag geleden
Rosenmöller: verlies senaatszetel GroenLinks heel jammer

DEN HAAG (ANP) - Beoogd voorzitter Paul Rosenmöller van de gezamenlijke senaatsfractie van GroenLinks en de PvdA noemt het "heel jammer" dat zijn partij een restzetel in de Eerste Kamer verliest aan Volt. GroenLinks zag dat van tevoren niet aankomen, zegt hij.

1 dag geleden
Veel voorkeursstemmen voor fractie in Eerste Kamer

DEN HAAG (ANP) - Tijdens de verkiezingen voor de Eerste Kamer dinsdag is er niet alleen strategisch gestemd om een andere partij aan zo veel mogelijk zetels te helpen. Ook binnen de partijen is er op die manier gestemd, in de hoop dat de voorkeursstemmen de samenstelling van de fracties in de Eerste Kamer kunnen veranderen.

1 dag geleden