Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Kamerleden leven mee met Limburg

Kamerleden leven mee met Limburg

DEN HAAG (ANP) - "Ondergelopen straten en huizen - het is echt verschrikkelijk." Zo omschrijft PvdA-fractievoorzitter Lilianne Ploumen, geboren in Maastricht, de situatie in Limburg. Het zuiden van de provincie is getroffen door hoogwater. Ploumen wenst de Limburgers sterkte en bedankt "iedereen die helpt om anderen veilig te houden".

Ook andere Kamerleden laten op Twitter weten dat ze meeleven met de Limburgers. CDA-Kamerlid Mustafa Amhaouch uit het Limburgse Panningen zegt dat het noodweer "heftig" is en wenst "alle hulpverleners, bewoners en vrijwilligers veel sterkte toe in deze zware tijden". VVD'er Silvio Erkens uit Kerkrade schrijft: "Historische buien. Meer regen in twee dagen dan in een hele zomer. En het is nog niet uitgeregend. Bizar." Erkens laat weten dat hij veel respect heeft "voor de hulpverleners en professionals die al een tijdlang bezig zijn met iedereen veilig houden".

D66-leider en vicepremier Sigrid Kaag laat weten: "Heel veel sterkte aan iedereen in Limburg die te kampen heeft met ernstige wateroverlast. En veel dank aan alle mensen die keihard werken om iedere Limburger een veilig onderkomen te bieden." Renske Leijten van de SP zegt: "Veel sterkte voor iedereen in Limburg die een angstige nacht tegemoet gaat."

Jesse Klaver, fractievoorzitter van GroenLinks, noemt de wateroverlast "een verdrietige voorbode van een van de gevolgen van de klimaatcrisis: extreem weer". Esther Ouwehand van de Partij voor de Dieren meldt: "Dit is het laatste decennium waarin we de klimaatcrisis kunnen aanpakken. Als we stoppen met polderen en alles op alles zetten."

Meer uit Binnenland

Kabinet versterkt procedure om asielzoeker te checken op terreur

DEN HAAG (ANP) - De Immigratie- en Naturalisatiedienst IND gaat intensiever onderzoek doen naar open bronnen om erachter te komen of een asielzoeker of een nareiziger mogelijk betrokken is (geweest) bij terrorisme. Hoewel daarvoor al procedures zijn, is het toch nodig om steviger maatregelen te nemen "om signalen te herkennen die kunnen wijzen op een mogelijke dreiging voor onder meer de nationale veiligheid", schrijven justitieminister Dilan Yeşilgöz en asielstaatssecretaris Eric van der Burg in een Kamerbrief.

1 uur geleden
Amsterdam wil minder B&B's in drukke wijken

AMSTERDAM (ANP) - Het stadsbestuur van Amsterdam wil minder bed and breakfasts toestaan in drukke wijken. Ook moeten politiemensen in opleiding en leraren speciaal onderwijs voorrang krijgen op een huurwoning. Dat zijn een paar van de aanpassingen in de huisvestingsverordening die het Amsterdamse college van burgemeester en wethouders voorstelt.

2 uur geleden
Eurostar blijft praten over oplossing voor trein Amsterdam-Londen

BRUSSEL (ANP) - Eurostar blijft met NS, ProRail en het ministerie van Infrastructuur & Waterstaat in gesprek om een oplossing te vinden voor de hogesnelheidstrein van Amsterdam naar Londen. Dat zegt het bedrijf na overleg tussen topvrouw Gwendoline Cazeneve en die partijen in Den Haag. Vrijdag werd bekend dat de Eurostar naar Londen vanaf midden volgend jaar tot wel een jaar niet kan rijden. Door werkzaamheden aan station Amsterdam Centraal is er geen plek voor de marechaussee die reizigers naar Londen controleert.

2 uur geleden
Defensie schaft nieuwe helikopters aan voor special forces

DEN HAAG (ANP) - Het ministerie van Defensie koopt veertien nieuwe helikopters die gebruikt zullen worden door de special forces. Het gaat om toestellen van het type H225M Caracal van de Europese fabrikant Airbus Helicopters. Deze zullen oude toestellen van het type Cougar stapsgewijs vervangen vanaf 2028, schrijft staatssecretaris Christophe van der Maat (Defensie) in een brief aan de Tweede Kamer. De kosten bedragen tussen de 1 en 2,5 miljard euro in de periode 2024 tot en met 2030.

3 uur geleden
Amsterdam voorkomt afsluiting van energie voor 130 huishoudens

AMSTERDAM (ANP) - De gemeente Amsterdam heeft voorkomen dat 130 huishoudens met betalingsachterstanden afgesloten zouden worden van energie. Dat is de uitkomst van een proef die de gemeente eerder dit jaar was begonnen met Liander. De netbeheerder gaf adressen waarbij afsluiting dreigde door aan de gemeente, zodat die op tijd kon inspringen.

3 uur geleden
Treinverkeersleider: dit zijn voor ons de leuke dagen

UTRECHT (ANP) - Hoewel de noodverkeersleidingspost van ProRail in Utrecht tien jaar geleden al is opgestart, is deze nooit eerder gebruikt. Na de storing in het IT-systeem op Amsterdam Centraal bleek de uitwijkmogelijkheid voor het eerst noodzakelijk. Voor de treinverkeersleiders betekent het tijdelijk een andere werkplek. "Maar het werk zelf is niet veranderd", zegt Dylan Out. "Zolang mijn beeldschermen werken, is alles hetzelfde."

4 uur geleden
Amsterdams treinverkeer voorlopig geregeld vanuit Utrecht

UTRECHT (ANP) - De treinen rondom Amsterdam worden voorlopig vanuit Utrecht aangestuurd. Mocht het nodig zijn dan kan ProRail de uitwijklocatie maandenlang openhouden. Hier zal voor de reiziger niets van te merken zijn, zegt Marije Kraaijeveld, postmanager Amsterdam van ProRail.

4 uur geleden