Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Kamer wil Wiebes spreken over overname Eneco

Kamer wil Wiebes spreken over overname Eneco

DEN HAAG (ANP) - De Tweede Kamer wil een debat met minister Eric Wiebes (Economische Zaken en Klimaat) over de voorgenomen overname van energiebedrijf Eneco door een Japans consortium. Een meerderheid steunt een verzoek daartoe van SP-Kamerlid Sandra Beckerman.

De Kamer wil onder meer weten of de Nederlandse belangen, met name op het gebied van duurzame energie, voldoende gewaarborgd zijn als Eneco in handen valt van de Japanse bedrijven Mitsubishi en Chubu. Eneco is nu nog eigendom van 44 gemeenten. Als de overname doorgaat, kunnen die ruim 4 miljard euro onderling verdelen.

Wiebes liet eerder weten dat hij zich geen zorgen maakt over de duurzame koers van Eneco, maar niet alle parlementariërs zijn daar net zo gerust op. De minister zei ook al dat hij niet van plan is zich met de overname te bemoeien, al moet hij formeel wel toestemming geven. Daarbij moet hij kijken naar zaken als veiligheid en leveringszekerheid.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Politiek

ChristenUnie blikt terug op verkiezingen

DEN HAAG (ANP) - De ChristenUnie blikt zaterdag op een digitaal partijcongres terug op de verkiezingen voor de Tweede Kamer. In de peilingen stond de partij lang op een kleine winst, maar die werd uiteindelijk bij de verkiezingen niet verzilverd. Het leek er zelfs even op dat ze een van haar vijf Kamerzetels zou verliezen.

12 uur geleden
Jongerenorganisaties willen plek aan formatietafel

DEN HAAG (ANP) - Coalitie-Y wil een plek voor jongeren aan de formatietafel. Het samenwerkingsverband van landelijke jongerenorganisaties stuurt vrijdag een brief aan informateur Herman Tjeenk Willink.

1 dag geleden
Ollongren in gesprek met Staten Limburg over bestuurscrisis

MAASTRICHT (ANP) - Provinciale Staten van Limburg komen vrijdag bij elkaar om te praten over de ontstane situatie na het opstappen vorige week van Gedeputeerde Staten en gouverneur Theo Bovens (CDA). Minister Kajsa Ollongren van Binnenlandse Zaken laat zich ter plekke op de hoogte te stellen van de bestuurlijke situatie.

1 dag geleden
Kabinet biedt voor het eerst inkijkje in ministerraad

DEN HAAG (ANP) - Om meer openheid te betrachten, geeft het kabinet vrijdag voor het eerst een inkijkje in de ministerraad. Zodra de vergadering van ministers is begonnen, wordt de agenda openbaar gemaakt. Ook wordt de besluitenlijst gepubliceerd. Beide worden op Rijksoverheid.nl geplaatst.

1 dag geleden
Anja Schouten nieuwe burgemeester van Alkmaar

ALKMAAR (ANP) - Anja Schouten wordt voorgedragen als de nieuwe burgemeester van de gemeente Alkmaar.

1 dag geleden
Ministers: grote economische plannen aan volgend kabinet

DEN HAAG (ANP) - Het demissionaire kabinet zal in de nieuwe Tweede Kamer draagvlak blijven zoeken voor maatregelen die nodig zijn om ondernemers ook de laatste fase van de coronacrisis door te helpen. Maar de vraag hoe het op de langere termijn verder moet met de economie, is aan de partijen die straks over een nieuw regeerakkoord gaan onderhandelen.

2 dagen geleden
Kabinet verdedigt stappenplan en vaccinstrategie in Tweede Kamer

DEN HAAG (ANP) - Demissionair premier Mark Rutte en coronaminister Hugo de Jonge debatteren donderdag met de Tweede Kamer over onder meer het voorgestelde 'openingsplan', waarmee Nederland uit de coronacrisis moet, en de vaccinatiestrategie. Zij treffen een kritische Kamer, waar net als in de samenleving de irritatie over de corona-aanpak groeit.

2 dagen geleden