Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Kamer wil reisbeperkingen voor reizigers uit VK

Kamer wil reisbeperkingen voor reizigers uit VK

DEN HAAG (ANP) - De Tweede Kamer wil dat er reisbeperkingen worden ingesteld voor mensen die vanuit het Verenigd Koninkrijk naar Nederland willen vliegen. Een voorstel van GroenLinks en D66 kan rekenen op steun van een meerderheid in de Tweede Kamer.

In het coronadebat was woensdag veel te doen over de vele vluchten die nog dagelijks vanuit Londen naar Nederland komen. Diverse partijen drongen aan deze aan banden te leggen, zodat alleen noodzakelijke reizen nog door kunnen gaan.

Premier Mark Rutte zei in eerste instantie enthousiast te zijn geweest over het idee, maar dat het in de praktijk "juridisch lastig" is. Het kabinet ontraadde het voorstel van GroenLinks en D66 dan ook, maar toch kan dat op genoeg steun van andere partijen rekenen.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Binnenland

Hugo de Jonge: brand in testlocatie Urk alle perken te buiten

DEN HAAG (ANP) - Minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid) vindt dat de brand in de coronateststraat op Urk zaterdagavond "alle perken te buiten" gaat. "Medewerkers zijn terecht ontdaan. Hun cruciale werk in de frontlinie van de crisis verdient respect en waardering. Niets anders", reageert De Jonge op Twitter.

55 minuten geleden
In hele land 3600 boetes en 25 arrestaties voor negeren avondklok

DEN HAAG (ANP) - In het hele land zijn zaterdagavond en -nacht 3600 boetes uitgedeeld voor het niet naleven van de avondklok. In totaal zijn 25 personen aangehouden, onder meer omdat ze weigerden te vertrekken of geweld pleegden.

1 uur geleden
Zo'n 100 weggebruikers in Midden-Nederland beboet om avondklok

UTRECHT (ANP) - De politie heeft zaterdagavond en in de nacht van zaterdag op zondag op de provinciale wegen in Midden-Nederland iets minder dan honderd boetes uitgeschreven voor het overtreden van de avondklok. Die gold zaterdagavond vanaf 21.00 uur voor het eerst vanwege het coronavirus.

1 uur geleden
Tientallen mensen beboet in Rotterdam voor niet naleven avondklok

ROTTERDAM (ANP) - Enkele tientallen mensen die zaterdagavond in Rotterdam protesteerden tegen de avondklok hebben een boete gekregen. Volgens de politie zijn twee personen aangehouden. De rest van de avond en nacht bleef het vrij rustig in de Maasstad, zegt een woordvoerster. "Hier en daar hebben we wel boetes uitgedeeld." Hoeveel precies, wordt later bekend.

1 uur geleden
GGD Flevoland: afgebrande teststraat is 'klap in ons gezicht'

LELYSTAD (ANP) - De brand in de coronateststraat op Urk zaterdagavond is voor de GGD Flevoland een "flinke klap in ons gezicht". Cees Verdam, directeur publieke gezondheid van GGD Flevoland, zegt dat wordt gekeken hoe het testen op het coronavirus zo snel mogelijk kan worden hervat.

1 uur geleden
Eindhoven en Amsterdam nemen maatregelen tegen mogelijk geweld

AMSTERDAM/EINDHOVEN (ANP) - Het Amsterdamse Museumplein en de binnenstad van Eindhoven zijn vanaf 11.00 uur aangewezen als veiligheidsrisicogebied. Dat betekent dat de politie personen die zich in deze gebieden bevinden preventief mag fouilleren.

3 uur geleden
Veertien aanhoudingen voor negeren avondklok in Stein

STEIN (ANP) - Veertien personen zijn tot nu toe aangehouden voor het overtreden van de avondklok in het Limburgse dorp Stein. De politie sluit meer aanhoudingen niet uit. In tegenstelling tot eerdere berichten raakte toch een politieagent lichtgewond.

4 uur geleden