Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Kamer wil ook energiesteun voor onderwijs en cultuur

Kamer wil ook energiesteun voor onderwijs en cultuur

DEN HAAG (ANP) - De Tweede Kamer wil dat het kabinet kijkt naar gerichte energiesteun voor scholen en culturele instellingen, omdat ook daar de sterk gestegen prijzen van gas en elektriciteit zich flink laten voelen. Een oproep daartoe van D66, PvdA en GroenLinks kan volgens die partijen rekenen op een meerderheid.

Het kabinet maakte op Prinsjesdag bekend dat er een prijsplafond komt voor gas en stroom voor huishoudens en kleine ondernemers met een bescheiden verbruik. Daarnaast kondigde het aan nog te werken aan een aanvullende steunregeling voor mkb-bedrijven met een hoog verbruik, zoals bakkers, slagers en glastuinders.

De Tweede Kamer roept het kabinet op om bij die zoektocht ook scholen en culturele instellingen mee te nemen. Daarbij kunnen mogelijk ook gemeenten een rol spelen.

"Mensen thuis hebben nu al iets meer zekerheid over hun hoge energierekening", zegt D66-fractievoorzitter Jan Paternotte. "Maar alle scholen, theaters, musea en andere culturele instellingen moeten vaak ook fors meer betalen voor een beetje warmte. We kunnen kinderen, jongeren, cultuurliefhebbers en -makers niet in de kou laten zitten."

Meer uit Politiek

Bruins Slot ontvangt verzoek van Israël om sancties tegen Iran

DEN HAAG (ANP) - Buitenlandminister Hanke Bruins Slot heeft een officieel verzoek van Israël ontvangen om Iran sancties op te leggen, bevestigt haar woordvoerder. De demissionaire bewindsvrouw sluit dinsdag aan het eind van de middag aan bij een digitaal overleg met haar Europese ambtscollega's naar aanleiding van de Iraanse aanval op Israël dit weekend. Sommige deelnemers zullen aandringen op extra sancties voor Iran, maar daar wil haar woordvoerder nog niet op vooruitlopen.

39 minuten geleden
Kosten renovatie Binnenhof lopen fors op: circa 2 miljard euro

DEN HAAG (ANP) - De renovatie van het Binnenhof in Den Haag gaat circa 2 miljard euro kosten, meer dan twee keer zoveel als waar tot dusver van werd uitgegaan. De gebouwen van de Tweede en Eerste Kamer, het ministerie van Algemene Zaken en de Raad van State zijn er veel slechter aan toe dan verwacht, meldt demissionair minister Hugo de Jonge (Binnenlandse Zaken) aan de Tweede Kamer.

55 minuten geleden
Ik hoop dat het lukt, zegt Wilders na terugkeer aan formatietafel

DEN HAAG (ANP) - Geert Wilders schuift weer aan bij de formatiegesprekken nadat onderhandelingen maandag op zijn verzoek tijdelijk waren geschorst toen het over asiel en migratie ging. De gesprekken "staan soms op scherp" volgens de PVV-leider. "Dat is ook goed. En daarna probeer je eruit te komen. Ik hoop dat het lukt", zegt hij voor aanvang.

2 uur geleden
Gelderland steekt 17 miljoen in verbeteren leefbaarheid dorpen

ARNHEM (ANP) - De provincie Gelderland trekt 17 miljoen euro uit om de komende vier jaar tientallen zogenoemde dorpen- en wijkendeals te sluiten. Doel is de leefbaarheid in Gelderse dorpen en wijken te vergroten.

3 uur geleden
Bontenbal (CDA) wil maximumaantal moties per partij

DEN HAAG (ANP) - Een partij moet maximaal een bepaald aantal moties per jaar kunnen indienen, afhankelijk van hoeveel zetels ze in de Tweede Kamer heeft. Dat oppert CDA-leider Henri Bontenbal. "Een stevig voorstel", erkent de christendemocraat. "Maar het zal ervoor zorgen dat het instrument van de motie haar waarde weer terugkrijgt."

5 uur geleden
Yeşilgöz: we gingen juist richting overeenstemming op asiel

DEN HAAG (ANP) - VVD-leider Dilan Yeşilgöz is verbaasd dat PVV-leider Geert Wilders maandag plots vertrok uit een formatieoverleg. Volgens de liberale voorvrouw "gingen we richting consensus op een stevig pakket" wat betreft asielmaatregelen. "Ik vond dat het eruit zag alsof het van tevoren bedacht was", zegt Yeşilgöz bij de talkshow BEAU.

14 uur geleden
Nieuw box 3-stelsel lastig uitvoerbaar voor fiscus én burger

DEN HAAG (ANP) - Hervorming van de vermogensrendementsheffing is nog ingewikkelder dan gedacht, en daardoor maar moeilijk uitvoerbaar, blijkt uit een brief van demissionair staatssecretaris Marnix van Rij. De fiscus moet honderden extra mensen aannemen, en het nieuwe voorstel legt een dusdanig groot beslag op de systemen dat het in het geplande invoeringsjaar 2027 niet volledig geïmplementeerd kan worden. Voor een deel van de burgers die belasting moeten betalen uit inkomen op vermogen, is het nieuwe stelsel "naar verwachting (te) complex".

17 uur geleden