Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Kamer vraagt in debat om verdere uitbreiding steunpakket

Kamer vraagt in debat om verdere uitbreiding steunpakket

DEN HAAG (ANP) - Opnieuw debatteert de Tweede Kamer met de betrokken bewindspersonen over de uitbreiding van het steunpakket. Nu de lockdown nog langer duurt, heeft het kabinet opnieuw diep in de buidel getast. Maar de Kamer wil nog meer. Partijen vragen het kabinet regelingen te verruimen voor kleinere ondernemers, zelfstandigen en een groep starters die toch buiten de boot valt.

Zo bleek al dat veel partijen het voorstel van de VVD steunen om starters die eind 2019 zijn begonnen ook te compenseren. De startersregeling waar het kabinet na maanden aandringen mee kwam, wordt vermoedelijk uitgebreid.

Het kabinet kondigde een week geleden een verruiming van de bestaande steunpakketten aan ter waarde van zo'n 7,6 miljard euro. De regeling voor vaste lasten wordt flink uitgebreid, de loonkostensubsidie gaat iets omhoog en ook de voorraadvergoeding voor winkeliers wordt verhoogd en verlengd. Daarnaast komt er een garantiefonds voor evenementen en wordt de steun voor amateursport en studenten verlengd.

Toch willen vrijwel alle partijen meer. Ook belangenorganisaties stonden de afgelopen dagen al in de rij om aanvullende steun te vragen in de coronacrisis. De Kamer zal zich onder meer richten op het coronaverlof voor jonge ouders, iets dat het kabinet maar niet geregeld krijgt. De organisaties die zo'n regeling zouden moeten uitvoeren, kunnen dat niet aan, zeker niet met de bestaande coronasteun en de vele aanvragen voor reguliere uitkeringen, zoals de WW. Maar veel partijen nemen met die verklaring geen genoegen. Vooral de linkse partijen zullen erop aandringen een regeling op te tuigen voor werkende ouders wier kinderen thuiszitten.

Meer uit Politiek

Yeşilgöz na advies: geen reden voor vervolging collega Wiersma

DEN HAAG (ANP) - Minister van Justitie Dilan Yeşilgöz geeft geen opdracht om een strafrechtelijk onderzoek in te stellen naar minister Dennis Wiersma voor Primair en Voortgezet Onderwijs. Procureur-Generaal (PG) bij de Hoge Raad Edwin Bleichrodt heeft gekeken naar de aangifte die tegen Wiersma was gedaan, en ziet geen aanknopingspunten voor vervolging. Het is nu aan de Tweede Kamer.

14 uur geleden
Harbers: ook ‘kampioen’ Nederland heeft problemen met water

NEW YORK (ANP) - Nederland mag dan "kampioen" zijn als het aankomt op het bouwen van dijken of waterweringen, maar problemen met water blijven ook ons land niet bespaard. Vooral het vasthouden van water en het op peil houden van de kwaliteit zijn uitdagingen, zegt minister Mark Harbers (Infrastructuur en Waterstaat) tijdens de New York Water Week tegen het ANP.

16 uur geleden
BBB neemt in vijf provincies minstens een kwart van zetels in

DEN HAAG (ANP) - De BoerBurgerBeweging (BBB) is in Zuid-Holland toch op acht zetels geëindigd in plaats van op negen. JA21 krijgt er een zetel bij en komt uit op vier. De VVD en BBB zijn nu even groot in de provincie.

16 uur geleden
Kaag over politieke aardverschuiving: we hebben geen oogkleppen op

DEN HAAG (ANP) - De politieke aardverschuiving bij de verkiezingen voor de Provinciale Staten vraagt van het kabinet om een "grondige analyse en reflectie", zei vicepremier Sigrid Kaag tijdens de wekelijkse persconferentie. De coalitie heeft op gevoelige dossiers zoals stikstof en asiel ambities vastgesteld, en "die kant willen we op", zei Kaag. "Maar we hebben geen oogkleppen op en blijven oog houden voor de veranderde omstandigheden." De komende tijd zal de balans tussen die twee steeds in de gaten gehouden moeten worden.

16 uur geleden
VNG hoopt dat Kamerleden spreidingswet toetsen op uitvoerbaarheid

DEN HAAG (ANP) - De Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) hoopt dat de Eerste en de Tweede Kamer de spreidingswet van staatssecretaris Eric van der Burg (Asiel) nog eens goed toetsen op uitvoerbaarheid. De VNG denkt dat alle kritiekpunten die eerder tegen de wet zijn ingebracht dan opnieuw naar boven komen. De VNG vindt het onbegrijpelijk dat het kabinet de dringende adviezen van de Raad van State naast zich neerlegt, net als de kritiek die gemeenten, burgemeesters en Centraal Orgaan opvang asielzoekers COA hebben geuit.

17 uur geleden
Na 23 april nog maximaal 220 mensen opgevangen in Velsen

VELSEN (ANP) - Het cruiseschip dat aangemeerd ligt in Velsen en waarop sinds september vorig jaar zo'n duizend asielzoekers worden opgevangen, blijft na de geplande sluitingsdatum van 23 april nog maximaal zes weken in gebruik. Na die tijd mogen nog slechts 220 mensen op een kleinere locatie, opgevangen worden. Dat is de uitkomst van twee avonden vergaderen in de Velsense gemeenteraad.

20 uur geleden
Van der Burg vertrouwt op steun beide Kamers voor spreidingswet

DEN HAAG (ANP) - Staatssecretaris Eric van der Burg (Asiel) gaat ervan uit dat hij voor zijn spreidingswet een meerderheid zal krijgen in zowel de Tweede als de Eerste Kamer. Hij zei dat voorafgaand aan de ministerraad, waar het wetsvoorstel waarmee hij de opvang van asielzoekers beter over het land wil verspreiden, opnieuw aan bod komt.

21 uur geleden