Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Kamer praat over coronabeleid op lange termijn

Kamer praat over coronabeleid op lange termijn

DEN HAAG (ANP) - De Tweede Kamer praat donderdag over de plannen van het kabinet om corona op lange termijn aan te kunnen. Maandag kwam zorgminister Ernst Kuipers met meer informatie over manieren waarop een mogelijk oplaaien van het virus moet worden aangepakt. Kern van het beleid is om zoveel mogelijk te voorkomen dat het maatschappelijk leven dan weer grotendeels wordt afgeschaald.

Zo stelt het kabinet er alles aan te doen om te voorkomen dat bij een mogelijk nieuwe coronagolf scholen en kinderopvang opnieuw dicht moeten. De gevolgen hiervan zijn te groot op onder meer de ontwikkeling van kinderen en jongeren, vindt Kuipers. Tijdens de pandemie moesten de scholen en universiteiten een paar keer sluiten om besmettingen te voorkomen.

Het kabinet werkt samen met sectoren en branches om te komen tot plannen en maatregelen die ze zelf kunnen nemen als het aantal ziektegevallen weer oploopt. Het gaat onder meer om het aanbrengen van looproutes en spatschermen en het houden van afstand. Onder meer de winkelbranche, het openbaar vervoer, luchtvaart, theater- en de sportsector hebben de afgelopen tijd nagedacht over dit soort plannen. Die moeten de basis worden voor mogelijk toekomstige coronabeperkingen. De horecasector, die hard is getroffen door de vele sluitingen, heeft nog geen plan klaar.

Het kabinet houdt er rekening mee dat het aantal coronabesmettingen in het najaar weer gaat stijgen en dat er ook nieuwe vaccinatierondes nodig zijn. Dan wordt het ook een "flinke uitdaging" om genoeg mensen te vinden voor nieuwe vaccinatierondes, vanwege personeelstekorten in de hele maatschappij, liet Kuipers weten.

Meer uit Politiek

Politiek mag wensdenken, zegt Van der Plas na kritiek op akkoord

DEN HAAG (ANP) - Caroline van der Plas wijst de kritiek van de hand dat in het hoofdlijnenakkoord plannen zitten waarvan de haalbaarheid onzeker is. Andere partijen hebben bijvoorbeeld twijfels bij het voornemen van de nieuwe coalitie om een uitzonderingspositie (opt-out) te bedingen in de Europese Unie op migratiebeleid. "Wat is er mis met wensdenken zolang je denkt dat die wens gaat lukken?", zegt de BBB-leider te gast bij Buitenhof.

9 uur geleden
Remkes vindt dat Plasterk geen premier moet worden

DEN HAAG (ANP) - VVD-prominent en oud-informateur Johan Remkes vindt dat Ronald Plasterk geen premier moet worden. Zaterdag publiceerde NRC wederom over mogelijke misstanden rondom een patentaanvraag door Plasterk voor kankervaccins, die hem financieel en juridisch in problemen kunnen brengen. "Als daar inderdaad stevige verwijten te maken zijn, dan wordt het wel een hele lastige. Ik zou zelf mijn conclusies trekken", zei Remkes bij WNL op Zondag.

9 uur geleden
Advocaat doet aangifte tegen Plasterk om valsheid in geschrifte

AMSTERDAM (ANP) - De Amsterdamse advocaat Henri Sarolea heeft afgelopen donderdag aangifte gedaan tegen Ronald Plasterk, die in beeld zou zijn om premier te worden. De advocaat bevestigt dat na berichtgeving van NRC. Volgens Sarolea heeft de wetenschapper en oud-PvdA-bewindsman zich schuldig gemaakt aan valsheid in geschrifte en overtreding van de Wet op de economische delicten.

1 dag geleden
Scenario's moeten sluiting universiteiten om protesten voorkomen

DEN HAAG (ANP) - Onderwijsminister Robbert Dijkgraaf heeft scenario's klaarliggen om te voorkomen dat universiteiten moeten sluiten als pro-Palestijnse protesten weer uit de hand lopen. De woordvoerder van de demissionair bewindsman bevestigt dat na berichtgeving van het AD en Het Parool. De universiteiten en de politie zijn ook betrokken.

1 dag geleden
Jetten waarschuwt voor 'bezuinigingsblunder' in het onderwijs

ROTTERDAM (ANP) - PVV, VVD, NSC en BBB begaan een blunder als ze inderdaad gaan bezuinigingen op onderwijs, waarschuwt D66-leider Rob Jetten tijdens een campagnebijeenkomst in poppodium Annabel in Rotterdam. "Doe het niet", zegt hij tegen de nieuwe coalitiepartijen over "de allergrootste onderwijsbezuiniging van deze eeuw".

1 dag geleden
Yesilgöz vindt excuses aan programmamaker Tim Hofman niet nodig

DEN HAAG (ANP) - Dilan Yesilgöz vindt het niet nodig om excuses aan te bieden aan Tim Hofman. Dat zei de demissionair minister van Justitie en Veiligheid vrijdagavond in het tv-programma Vandaag Inside.

2 dagen geleden
Van der Burg past regels sobere opvanglocatie Ter Apel aan

DEN HAAG (ANP) - De regels om kansloze asielzoekers te plaatsen in een sobere opvanglocatie in Ter Apel worden aangepast. Demissionair staatssecretaris Eric van der Burg (Asiel) was door een rechterlijke uitspraak gedwongen om zijn beleid aan te passen.

2 dagen geleden