Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Kamer niet enthousiast over vredesplan Trump

Kamer niet enthousiast over vredesplan Trump

DEN HAAG (ANP) - Het lang verwachte Amerikaanse plan om vrede te bereiken tussen Israël en de Palestijnen kan op weinig enthousiasme rekenen in de Tweede Kamer. Minister Stef Blok (Buitenlandse Zaken) hoopt dat beide partijen door het plan in elk geval weer met elkaar gaan praten over vrede. "De enige stap vooruit is aan tafel gaan."

Sjoerd Sjoerdsma van regeringspartij D66 noemt het plan "ongebalanceerd in het voordeel van Israël". Hij had liever maximale druk op zowel Israël als de Palestijnen gezien. Sven Koopmans van coalitiepartner VVD vindt het een openingsbod en geen vredesplan. Volgens hem hebben de partijen nog een lange weg te gaan.

De linkse oppositie vindt het voorstel niks. PvdA'er Lilianne Ploumen spreekt van een "eenzijdig, illegaal en provocerend" plan. Ze vindt het een "recept voor meer verdeeldheid". Sadet Karabulut (SP) twittert dat het voorstel zich op geen enkele wijze tot het internationaal recht verhoudt, "laat staan dat het vrede zou brengen". Volgens haar betekent het het einde van de tweestatenoplossing.

Het vredesplan voorziet onder meer in een verdere krimp van Palestijns gebied op de Westoever, annexatie van Israëlische nederzettingen en demilitarisering van een Palestijnse staat. Israël zou de komende vier jaren geen nieuwe nederzettingen bouwen. De nederzettingen zijn volgens internationaal recht illegaal. Ook zouden de Palestijnen extra land langs de grens met Egypte krijgen.

Meer uit Binnenland

Europapa in één dag 1,2 miljoen Nederlandse streams op Spotify

DEN HAAG (ANP) - Het nummer Europapa van Joost Klein is vrijdag in Nederland meer dan 1,2 miljoen keer gestreamd. Dat blijkt uit de openbare cijfers van streamingdienst Spotify. Hiermee heeft Joost Klein mogelijk een nieuw record gevestigd. Het record stond de afgelopen jaren op naam van Duncan Laurence.

1 uur geleden
Uit voorzorg veel politie aanwezig bij uitvaart rapper Bigidagoe

AMSTERDAM (ANP) - Bij de uitvaart van de doodgeschoten rapper Bigidagoe is zaterdag veel politie aanwezig uit voorzorg. Dat was ook het geval op vrijdagavond, toen de afscheidsdienst werd gehouden.

1 uur geleden
COA: opnieuw minder dan 2000 asielzoekers in Ter Apel

TER APEL (ANP) - In het aanmeldcentrum voor asielzoekers in Ter Apel hebben 1961 mensen de nacht van vrijdag op zaterdag doorgebracht, laat het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) weten. Daarmee blijft de opvang opnieuw onder het maximumaantal van 2000 asielzoekers waaraan het COA zich op last van de rechter moet houden. Ook de afgelopen week lukte het steeds om onder dat maximum te blijven.

3 uur geleden
Ruim 900.000 euro opgehaald met derde ALS Sunrise Walk

UTRECHT (ANP) - In de derde editie van de zogenoemde ALS Sunrise Walk in Utrecht is ruim 900.000 euro opgehaald voor onderzoek naar de dodelijke zenuw- en spierziekte. Ruim 3000 deelnemers deden mee met de wandeling die plaatsvond in de nacht van vrijdag op zaterdag, meldt de organiserende Stichting ALS Nederland.

4 uur geleden
Vrouw (23) aangehouden om bijten en schoppen beveiligers en agent

TILBURG (ANP) - In Tilburg is in de nacht van vrijdag op zaterdag een 23-jarige vrouw aangehouden omdat ze bij een uitgaansgelegenheid twee beveiligers en een politieagent had mishandeld. Ze bleek ook hard- en softdrugs bij zich te hebben. De twintiger zit nog vast.

5 uur geleden
Wakker Dier: 7 supermarkten zetten stappen naar meer plantaardig

AMSTERDAM (ANP) - Ook Aldi, Dirk, Lidl en Plus hebben beloofd ambitieuze stappen te zetten om meer plantaardige producten te verkopen, meldt Wakker Dier zaterdag. Eerder zeiden Albert Heijn, Ekoplaza en Odin dit te doen, waarmee nu zeven supermarkten de doelstelling van Wakker Dier omarmen "voor een transitie naar meer plantaardige eiwitten", aldus de organisatie.

6 uur geleden
Máxima maakt zich zorgen over jongeren die kopen op krediet

BOGATA (ANP) - Koningin Máxima is bezorgd over het gemak waarmee jongeren aankopen kunnen doen op krediet. "Ik maak me veel zorgen over de vele koop-nu-betaal-later-aanbiedingen die bijvoorbeeld jongeren in Nederland krijgen", zegt de vorstin in een interview met het AD.

10 uur geleden