Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Kamer is bezorgd over schrappen rechtszaken en wil opheldering

Kamer is bezorgd over schrappen rechtszaken en wil opheldering

DEN HAAG (ANP) - De Tweede Kamer wil van minister Franc Weerwind (Rechtsbescherming) weten hoe het zit met het schrappen van zeker 1500 rechtszaken in Gelderland. Het Openbaar Ministerie heeft dat bekendgemaakt, omdat er een tekort is aan rechters. Een meerderheid, bestaande uit onder meer de ChristenUnie, SGP, VVD, D66, SP, GroenLinks, CDA en PvdA, is bezorgd over de gevolgen van dit besluit en heeft Kamervragen gesteld.

ChristenUnie-Kamerlid Mirjam Bikker: "Dit is heel ernstig. Als de wet wordt overtreden, moet er recht worden gedaan. Dat gaat nu in veel zaken niet lukken en dat vind ik moeilijk te verkroppen. Juist voor slachtoffers die leed is aangedaan, naar die groep gaat nu mijn eerste zorg uit."

De partijen willen onder meer dat er goede begeleiding komt van slachtoffers die zijn getroffen door het besluit. Ook willen ze weten wat de situatie is bij andere rechtbanken en wat eraan kan worden gedaan om dit soort besluiten in de toekomst te voorkomen.

PvdA-Kamerlid Songül Mutluer vindt het "onbestaanbaar" dat slachtoffers de dupe zijn. Ze wijst erop dat het al jaren bekend is dat er een tekort is aan rechters in Gelderland en wil weten waarom daar geen oplossing voor is gekomen. Ze gaat een debat aanvragen over de kwestie.

Meer uit Binnenland

Amsterdam neemt afscheid van Wallen-ondernemer Jan Otten

AMSTERDAM (ANP) - In Amsterdam wordt woensdag en donderdag afscheid genomen van Wallen-ondernemer Jan Otten, die afgelopen donderdag op 82-jarige leeftijd overleed. Een deel van het afscheid is openbaar. Otten was eigenaar van het Amsterdamse sekstheater Casa Rosso en ook van de Bananenbar, de Hospitalbar, Sexy Loo, het Erotisch Museum en de Sex Palace Peepshow in de hoofdstad.

57 minuten geleden
Deels Nederlandse klimaatsatelliet EarthCare gelanceerd

VANDENBERG (ANP) - De deels Nederlandse satelliet EarthCARE is in de nacht van dinsdag op woensdag gelanceerd vanaf de ruimtebasis Vandenberg in de Amerikaanse staat Californië. De sonde moet de komende jaren vanuit de ruimte de verandering van het klimaat in de gaten houden.

3 uur geleden
Klaver roept Schoof op tot vrijwillige hoorzitting in Kamer

HILVERSUM (ANP) - Tweede Kamerlid Jesse Klaver van GroenLinks-PvdA roept kandidaat-premier Dick Schoof op vrijwillig mee te doen aan een hoorzitting in de Tweede Kamer. Hij deed dat bij Op1. Ministerskandidaten zullen zich verplicht moeten verantwoorden tijdens een hoorzitting voordat ze worden geïnstalleerd. Dat gebeurt dit keer voor het eerst, zo had de Kamer vorig jaar bepaald.

3 uur geleden
Aanhoudingen bij pro-Palestijnse demonstratie in Den Haag

DEN HAAG (ANP) - De politie heeft dinsdagavond meerdere mensen aangehouden bij een betoging in Den Haag. Honderden pro-Palestijnse demonstranten hadden zich verzameld bij het tijdelijke gebouw van de Tweede Kamer. De burgemeester heeft de demonstratie inmiddels beëindigd, aldus een woordvoerder van de politie.

7 uur geleden
Fiscus vijf jaar onder toezicht van Autoriteit Persoonsgegevens

DEN HAAG (ANP) - De Belastingdienst komt vijf jaar onder toezicht van de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) te staan, meldt demissionair staatssecretaris Marnix van Rij (Fiscaliteit en Belastingdienst) aan de Tweede Kamer. De fiscus komt onder een vergrootglas te liggen om "tot een duurzame verbetering van de bescherming van persoonsgegevens van burgers en bedrijven te komen".

9 uur geleden
Den Haag: maatregelen om onrust tijdens EK te voorkomen

DEN HAAG (ANP) - Tijdens het komende EK voetbal zijn er extra veiligheidsmaatregelen in Den Haag. Zo komt er extra cameratoezicht en worden verkeersregelaars ingezet. De gemeente wil daarmee voorkomen dat er ongeregeldheden uitbreken.

10 uur geleden
Schoof vindt regeerakkoord goede basis, uitvoering belangrijk

DEN HAAG (ANP) - Kandidaat-premier Dick Schoof heeft geen voorbehoud gemaakt bij de uitvoering van het coalitieakkoord van PVV, VVD, NSC en BBB. In een eerste toelichting zei Schoof "dat het regeerakkoord staat". Hij zei ook dat hij niet de premier van de PVV wordt en ook niet aan een leiband van Geert Wilders zal lopen, maar dat hij premier wordt namens de vier partijen die hem hebben gevraagd en een ruime meerderheid hebben in de Tweede Kamer.

10 uur geleden