Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Kamer eist stukken toeslagenaffaire alsnog op

Kamer eist stukken toeslagenaffaire alsnog op

DEN HAAG (ANP) - De Tweede Kamer eist documenten op van de Belastingdienst waaruit zou blijken dat de fiscus besefte in meer zaken toeslagontvangers te hard aan te pakken. Onder andere regeringspartijen CDA en VVD en oppositiepartijen SP en PvdA willen van staatssecretaris Menno Snel weten waarom hij de gevraagde stukken tot dusver niet met hen heeft willen delen.

Snel en de Belastingdienst hebben erkend dat de dienst een aantal gezinnen dat kinderopvangtoeslag ontving, jarenlang ten onrechte heeft aangemerkt als fraudeurs en onbarmhartig heeft aangepakt. Uit de stukken blijkt volgens Trouw en RTL Nieuws dat de staatssecretaris al lange tijd weet dat veel meer mensen zijn gedupeerd, maar dat voor de Kamer verzweeg.

CDA'er Pieter Omtzigt vroeg Snel afgelopen jaar al meermaals om de evaluaties van het werk van speciale fraudeteams. Die gaf niet rechtstreeks antwoord op het verzoek en willigde het niet in. Maar onlangs deelde hij wel een document waaruit het bestaan van de evaluaties blijkt.

Snels ministerie gaat niet in op de beschuldigingen in. Het verwijst naar onderzoek naar de zaak dat nog loopt.

Meer uit Politiek

VVD'er Brekelmans: Rutte 'beste man voor deze cruciale positie'

DEN HAAG (ANP) - "De beste man voor deze cruciale positie in deze cruciale tijd!" Dat twittert VVD-Tweede Kamerlid en toekomstig minister van Defensie, Ruben Brekelmans, over Mark Rutte nu die de nieuwe topman van de NAVO kan worden na het besluit van Roemenië om zijn kandidaat terug te trekken.

2 uur geleden
D66 vindt NAVO-baan Rutte 'goed nieuws voor Westen en Nederland'

DEN HAAG (ANP) - D66-Kamerlid Jan Paternotte noemt het "goed nieuws voor het Westen én voor Nederland" dat Mark Rutte zo goed als zeker de nieuwe secretaris-generaal wordt van de NAVO. Dat schrijft de woordvoerder Buitenlandse Zaken van de D66-fractie in een bericht op X.

2 uur geleden
Opmerking over Jodenhaat was 'vrij genuanceerd', vindt Keijzer

DEN HAAG (ANP) - Beoogd minister en vicepremier Mona Keijzer (BBB) voelt er niets voor om terug te komen op haar opmerking dat in islamitische landen "Jodenhaat bijna onderdeel is van de cultuur". Oppositiepartijen vroegen Keijzer naar die omstreden uitspraak in haar hoorzitting. Ze antwoordde dat ze daarmee naar eigen zeggen "vrij genuanceerd" heeft "aangegeven wat op dit moment wel een probleem is".

2 uur geleden
Volt-Europarlementariërs niet naar liberalen, blijven bij groenen

BRUSSEL (ANP) - De Europarlementariërs van Volt bedanken voor de liberale fractie in het Europees Parlement. Ze blijven liever bij de groenen, omdat de liberalen volgens hen niet genoeg afstand nemen van rechts-nationalisten.

2 uur geleden
Keijzer noemt protest tegen bouwplannen 'privékwestie'

DEN HAAG (ANP) - Beoogd woonminister Mona Keijzer wil inhoudelijk niet reageren op berichtgeving dat zij tot aan de hoogste rechter bezwaar maakte tegen de bouw van een woonzorgcomplex tegenover haar eigen woning. Keijzer noemt de zaak tijdens haar hoorzitting in de Tweede Kamer een "privékwestie".

3 uur geleden
Keijzer heeft 'geworsteld' met vooruitzicht hoorzittingen

DEN HAAG (ANP) - Mona Keijzer, beoogd minister van Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening, heeft "geworsteld" met het vooruitzicht van de hoorzittingen, zegt ze tegenover de Tweede Kamer. "Wat precies de bedoeling is, was even zoeken." Zij wijst ook op de vertrouwensregel die het Nederlandse staatsrecht kent: "Dat er vertrouwen is tot het tegendeel bewezen is." Ze citeert Thorbecke: "Wacht op onze daden."

3 uur geleden
Beoogd minister Uitermark: rechtstatelijke basislijn 'spijkerhard'

DEN HAAG (ANP) - De 'basislijn' rond de rechtstaat die coalitiepartijen hebben opgesteld is "spijkerhard", zegt beoogd minister van Binnenlandse Zaken Judith Uitermark. "Dit is gewoon een hele harde afspraak."

4 uur geleden