Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Kamer eist strijdplan kabinet tegen toename armoede

Kamer eist strijdplan kabinet tegen toename armoede

DEN HAAG (ANP) - Het kabinet moet een plan van aanpak naar de Tweede Kamer sturen over de manier waarop het de voorspelde toename van armoede wil voorkomen. De volledige Tweede Kamer stemde in met een voorstel hierover van de SP.

Eerder deze maand voorspelde het Sociaal en Cultureel Planbureau dat de armoede flink zal stijgen met het huidige kabinetsbeleid. Het planbureau heeft de effecten van de coronacrisis nog niet meegerekend in zijn ramingen. "Het wordt dus nog erger", concludeert SP-Kamerlid Jasper van Dijk.

"Zonder ingrijpen neemt de armoede met een kwart toe, dat is onaanvaardbaar", aldus Van Dijk. Hij wil dat het kabinet "zo snel mogelijk" met een plan van aanpak komt.

Meer uit Politiek

Kabinet kijkt voor versnelling stikstofaanpak vooral naar Brussel

DEN HAAG (ANP) - Of het kabinet de vermindering van stikstofneerslag in gevoelige natuurgebieden op korte termijn kan versnellen, is nog steeds niet duidelijk. Het kabinet wil wel in Brussel aandringen om ervoor te zorgen "dat we zo snel mogelijk bijvoorbeeld die uitkoopregeling hebben", laat het ministerie van Landbouw weten. Aanvankelijk zei het departement nog niet te weten wat premier Mark Rutte precies voor ogen had met zijn aankondiging dat het kabinet de stikstofaanpak ging versnellen.

1 uur geleden
Bouw hekelt 'krampachtig' kabinet, wil snel begin uitkoop boeren

AMSTERDAM (ANP) - Bouwend Nederland vindt dat het kabinet in het stikstokdossier "onnodig krampachtig reageert" op de monsterzege van de BBB bij de Provinciale Staten-verkiezingen. "Niets staat het kabinet in de weg om te doen waar al lang en breed draagvlak voor is. Ook de BBB is niet tegen de vrijwillige uitkoop van piekbelasters. Dus kabinet, kom zo snel mogelijk met een woest aantrekkelijke regeling en ga uitkopen", zegt een woordvoerder.

1 dag geleden
Farmers Defence Force: Rutte schuift vooruit en doet niets

DEN HAAG (ANP) - "Rutte schuift de stikstofproblematiek vooruit en doet niets. Je kunt er heel weinig mee." Zo reageert Sieta van Keimpema van Farmers Defence Force (FDF) zaterdag op de boodschap die het kabinet vrijdagavond heeft afgegeven over de stikstofaanpak. "Iedereen zit nu vast", stelt ze.

1 dag geleden
Oppositie ziet onmacht kabinet; 'kabinetscrisis onafwendbaar'

N i e u w bericht, meer informatie in 2e en 5e alinea

1 dag geleden
Jonge Democraten roepen D66 op: rug rechthouden of stekker eruit

DEN HAAG (ANP) - Het stikstofbeleid zoals is afgesproken in het regeerakkoord moet "zonder concessies" worden uitgevoerd, vinden de Jonge Democraten. Als er toch aan wordt gemorreld, moet D66 uit het kabinet stappen.

1 dag geleden
Oppositie ziet onmacht kabinet; 'kabinetscrisis onafwendbaar'

DEN HAAG (ANP) - Oppositiepartijen reageren uitermate kritisch op de brief en de toelichting daarop van het kabinet over de aanpak van grote dossiers, zoals de stikstofcrisis. GroenLinks-voorman Jesse Klaver ziet "totale onmacht" bij het kabinet. Volgens PVV-leider Geert Wilders is een kabinetscrisis onafwendbaar. BBB-voorvrouw Caroline van der Plas riep CDA-leider Wopke Hoekstra op nu al een streep in het zand te zetten door 2030 uit het coalitieakkoord te halen, en niet te wachten op de plannen van provincies.

1 dag geleden
CDA kan niet meer leven met stikstofaanpak in coalitieakkoord

DEN HAAG (ANP) - Regeringspartij CDA kan niet meer leven met de stikstofparagraaf die in het coalitieakkoord staat, zei vicepremier en CDA-leider Wopke Hoekstra vrijdag. Hij wil dat er opnieuw over de paragraaf wordt onderhandeld door de vier coalitiepartijen, "specifiek over 2030".

1 dag geleden