Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Kamer debatteert 'zo snel mogelijk' over vaccinatieplanning

Kamer debatteert 'zo snel mogelijk' over vaccinatieplanning

DEN HAAG (ANP) - De Tweede Kamer gaat "zo snel mogelijk" debatteren over de planning voor het vaccineren. Mogelijk is dat debat al donderdagavond, mits het kabinet het lukt daarvoor een brief naar de Kamer te sturen. Anders komt de Kamer aanstaande dinsdag terug van kerstreces om over de kwestie te debatteren met coronaminister Hugo de Jonge.

Vrijwel de hele oppositie wil het debat al donderdag, omdat aanstaande maandag het Europees Geneesmiddelenbureau (EMA) zeer waarschijnlijk het eerste coronavaccin goedkeurt. Daarna is het de bedoeling dat alle landen van de Europese Unie beginnen met inenten op 27, 28 en 29 december. Nederland liet donderdag weten pas volgende week met meer informatie daarover te kunnen komen. Eerder zei De Jonge dat het niet valt of staat met een week eerder, maar wel "met een veilig en zorgvuldig verloop".

PVV-leider Geert Wilders kwam met het voorstel. Volgens hem is het "met geen pen te beschrijven" dat Nederland mogelijk pas halverwege januari begint. GroenLinks-fractievoorzitter Jesse Klaver wil het debat ook donderdag houden omdat volgens hem "iedere dag telt" en de Kamer al veel informatie heeft.

Meer uit Binnenland

Nationale Bijentelling voor het eerst tien dagen lang

LEIDEN (ANP) - Duizenden vrijwilligers gaan vanaf maandag weer bijen tellen in hun omgeving tijdens de zevende editie van de Nationale Bijentelling. De telling duurt dit jaar voor het eerst tien dagen lang, in plaats van een weekend.

12 minuten geleden
Verdachten horen strafeisen in zaak over zelfdodingsmiddel

ARNHEM (ANP) - In de strafzaak over het verstrekken van het zelfdodingsmiddel genaamd 'middel X' krijgen de zeven verdachten, allen 70-plussers, maandag te horen welke straffen het Openbaar Ministerie tegen ze eist. Op de vierde zittingsdag in de rechtbank in Arnhem houden de officieren van justitie hun requisitoir.

14 minuten geleden
Schreinemacher weer aan de slag als minister, direct naar Parijs

DEN HAAG (ANP) - Liesje Schreinemacher gaat weer aan de slag als minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking. De VVD'er was sinds begin december afwezig; ze is de allereerste minister die met zwangerschapsverlof is gegaan. Begin januari kreeg ze een zoon.

15 minuten geleden
Schorsingen tot 1,5 jaar voor USC-leden die bangalijst maakten

UTRECHT (ANP) - De leden van het Utrechtsch Studenten Corps (USC) die betrokken waren bij het maken van de zogeheten bangalijst, zijn door het bestuur geschorst tot maximaal 1,5 jaar. Ze mogen wel lid blijven van de studentenvereniging.

5 uur geleden
Conducteur mishandeld in trein, geschopt en van trap geduwd

DEN HAAG (ANP) - Een conducteur van de NS is zaterdagavond in een trein mishandeld door een groep jongeren. Ze is onder meer van de trap geduwd, meldt vakbond VVMC. De politie bevestigt dat er een incident in een trein tussen Delft en Den Haag HS heeft plaatsgevonden. Een minderjarige is aangehouden en zit nog vast.

9 uur geleden
BuZa: geen evacuatie van Nederlanders in Israël

DEN HAAG (ANP) - Vanuit de overheid komt er geen operatie om Nederlanders uit Israël te evacueren. Dat laat een woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken weten, nadat het reisadvies voor heel Israël was veranderd naar de kleurcode rood.

12 uur geleden
Reisadvies voor heel Israël op rood, veiligheidssituatie onzeker

DEN HAAG (ANP) - Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft het reisadvies voor heel Israël zondag aangepast naar de kleurcode rood. Dat betekent dat alle reizen naar het land worden afgeraden. "De veiligheidssituatie in Israël is onzeker en kan verder verslechteren", aldus het ministerie. "Wat uw situatie ook is, ga er niet naartoe. Nederlanders die op dit moment in Israël zijn, wordt aangeraden te vertrekken "als dat veilig kan".

12 uur geleden