Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Kamer: bijzondere school mag geen kind weigeren om geloof

Kamer: bijzondere school mag geen kind weigeren om geloof

DEN HAAG (ANP) - Religieuze scholen mogen als het aan de Tweede Kamer ligt straks geen kinderen meer weigeren wegens hun religie of die van hun ouders. Een meerderheid stemt dinsdag voor een voorstel van de SP om bijzondere scholen, net als in het openbaar onderwijs, een acceptatieplicht op te leggen. Dat bevestigen de partijen na een bericht in Trouw.

"Ik pleit hier al vijftien jaar lang voor", zegt SP-Kamerlid Jasper van Dijk. "Tot mijn verbazing steunen ook D66 en VVD het voorstel." De coalitiepartijen spraken hun steun uit voor het voorstel na een week waarin politiek Den Haag een felle discussie voerde over de rol van religieuze scholen. In het regeerakkoord dat de partijen hebben ondertekend, staat evenwel dat de regels hetzelfde blijven als voorheen, namelijk dat voor bijzonder onderwijs geen acceptatieplicht geldt.

Naast de twee coalitiepartijen steunen ook GroenLinks en de PvdA het voorstel. Daarmee is er brede steun. Van Dijk onderstreept dat er ook al een initiatiefwet van de SP, GroenLinks en PvdA klaarligt, die basis- en middelbare scholen verbiedt leerlingen te weigeren op grond van religie. Als het aan Van Dijk ligt, kan de Kamer daar snel mee aan de slag, maar het is aannemelijk dat de Kamer hier pas na de verkiezingen van maart aan toekomt.

Meer uit Binnenland

Openbaar Ministerie waarschuwde Erasmus MC voor verdachte

ROTTERDAM (ANP) - Het Openbaar Ministerie (OM) heeft het Erasmus MC eerder gewaarschuwd voor de man die donderdag is opgepakt voor de fatale schietincidenten in Rotterdam. GeenStijl publiceert een brief van het OM aan het Erasmus Medisch Centrum daarover.

2 uur geleden
COA: onzeker of er voor iedereen slaapplek is in Ter Apel

TER APEL (ANP) - Het is onzeker of er donderdagavond voor iedereen een slaapplek is bij het aanmeldcentrum voor asielzoekers in Ter Apel. Dat meldt het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA). Ook voor de komende dagen blijft het onzeker of het blijft lukken om iedere asielzoeker opvang te bieden, aldus het COA.

3 uur geleden
Politieonderzoek nog in volle gang na schietpartijen Rotterdam

ROTTERDAM (ANP) - Het politieonderzoek is donderdagavond nog in volle gang bij het Heiman Dullaertplein in de Rotterdamse wijk Delfshaven, waar een 32-jarige man eerder op de dag een 39-jarige vrouw en haar 14-jarige dochter neerschoot. De vrouw stierf ter plekke, het meisje overleed later in het ziekenhuis aan haar verwondingen.

3 uur geleden
Woning Rotterdam waar brand uitbrak is van verdachte schietpartij

ROTTERDAM (ANP) - Het pand aan het Rotterdamse Heiman Dullaertplein waar donderdagmiddag brand uitbrak, is de woning van de 32-jarige man die is opgepakt voor de dodelijke schietincidenten in die stad. De politie zegt ervan uit te gaan dat de man het vuur zelf heeft aangestoken.

3 uur geleden
Dit jaar 2500 migranten omgekomen of vermist op Middellandse Zee

GENÈVE (ANP/AFP) - Dit jaar zijn meer dan 2500 migranten omgekomen of vermist geraakt op de Middellandse Zee, meldt de vluchtelingencommissaris van de Verenigde Naties. Dat is een flinke stijging ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder, toen het om 1680 personen ging.

3 uur geleden
Slachtoffer schietpartij was ook huisarts op Katendrecht

ROTTERDAM (ANP) - De 43-jarige man, een docent, die donderdag in het Erasmus MC werd doodgeschoten, werkte ook als huisarts op een gezondheidscentrum in de Rotterdamse wijk Katendrecht. Bestuurder René Baljon van Stichting Zonboog waar het gezondheidscentrum onder valt, bevestigt dat na berichtgeving in het AD.

3 uur geleden
Erasmus MC: geen onderwijs vrijdag

ROTTERDAM (ANP) - Al het onderwijs op de locatie Erasmus MC gaat vrijdag niet door. Geplande examens op campus Woudestein gaan wel door. Dat melden het Erasmus MC en de Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR). De EUR stelt dat geplande examens op campus Woudestein wel doorgaan, maar dat er begrip is voor studenten "die daar nu door dit incident niet toe in staat zijn".

4 uur geleden