Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Kamer: betere voorlichting over buitenlandse plastische ingreep

Kamer: betere voorlichting over buitenlandse plastische ingreep

DEN HAAG (ANP) - De Tweede Kamer wil dat er betere voorlichting komt over cosmetische ingrepen in het buitenland. Twee moties daarover haalden dinsdag een meerderheid.

De VVD en het CDA, die de voorstellen indienden, willen meer aandacht voor bemiddelingsbureau's die reizen voor plastische ingrepen organiseren. De partijen benadrukken dat sommige bureau's onvolledige of misleidende informatie geven, bijvoorbeeld over gezondheidsrisico's. Operaties worden soms uitgevoerd door artsen zonder vergunning en er is niet altijd nazorg.

Bepaalde behandelingen zijn sowieso gevaarlijk, zoals de Brazilian Butt Lift. Bij deze biloperatie wordt vet elders uit het lichaam gehaald en weer in de billen ingespoten. Het risico bestaat dat het vetweefsel te diep wordt geïnjecteerd, waardoor het in de bloedbaan komt. Dat kan leiden tot gevaarlijke bloedproppen in bijvoorbeeld het hart of de longen. Ongeveer 1 op de 3000 mensen die de behandeling ondergaat, overlijdt.

In januari dit jaar stierf een Nederlandse vrouw na zo'n cosmetische biloperatie. Zij ging voor de ingreep naar Turkije. De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) liet daarna weten weinig te kunnen doen tegen mislukte operaties in het buitenland. Daarvoor zijn de toezichthouders in de betreffende landen verantwoordelijk, aldus de inspectie.

Meer uit Gezond

President Suriname voor medisch onderzoek naar Nederland

PARAMARIBO (ANP) - De Surinaamse president Chandrikapersad Santokhi reist zaterdag naar Nederland voor medisch onderzoek. Hij doet dat op advies van zijn medisch team van Surinaamse en buitenlandse artsen, meldt zijn kantoor.

11 uur geleden
Kabinet overvallen door stikstofbrief EU, geschrokken van inhoud

DEN HAAG (ANP) - Het kabinet is deze week overvallen door de brief van Eurocommissaris Virginijus Sinkevičius, waarin hij waarschuwt dat het stikstofbeleid eerder steviger moet dan dat het een tandje minder kan. Zowel natuur- en stikstofminister Christianne van der Wal als haar landbouwcollega Piet Adema liet vrijdag optekenen "geschrokken" te zijn, niet alleen van het lekken van de brief maar ook van de toon en inhoud.

17 uur geleden
Keuze voor NIPT mogelijk achtelozer nu deze gratis wordt

DEN HAAG (ANP) - Nu de niet-invasieve prenatale test (NIPT) voor iedereen gratis wordt, zullen zwangeren de keuze voor het doen van dat onderzoek mogelijk achtelozer maken. Dat denken de Koninklijke Nederlandse Organisatie van Verloskundigen (KNOV) en Stichting Downsyndroom. De organisaties willen dat zwangeren goed geïnformeerd blijven worden over de NIPT.

19 uur geleden
Onderzoek: geneeskundestudenten ervaren ongewenst gedrag

DEN HAAG (ANP) - Meer dan tweehonderd coassistenten hadden in 2021 te maken met ongewenst gedrag, zo hebben zij gemeld via een enquête van belangenvereniging De Geneeskundestudent waar De Volkskrant eerder op vrijdag al over schreef. Het meest genoemde ongewenste gedrag was verbale agressie, gevolgd door seksuele intimidatie en discriminatie.

1 dag geleden
Salmonella-uitbraak gelinkt aan kebabvlees, ook in Nederland

STOCKHOLM (ANP) - Europese instanties waarschuwen voor een golf salmonellabesmettingen die voornamelijk wordt veroorzaakt door kebab van kip. In Nederland zijn tot nu toe 34 gevallen gemeld. In totaal gaat het om 210 geregistreerde besmettingen in zes Europese landen en de Verenigde Staten. Niemand is overleden aan een besmetting, wel moest een deel van de geïnfecteerden naar het ziekenhuis.

1 dag geleden
Pakje sigaretten gaat vanaf zaterdag zo'n 9 euro kosten

DEN HAAG (ANP) - De accijns op tabak gaat zaterdag 1 april met 1,22 euro omhoog. Voor een pakje sigaretten van twintig stuks moet dan gemiddeld 9 euro worden neergeteld. Over een jaar komt er weer 1,22 euro bij en kost een pakje sigaretten gemiddeld 10 euro.

1 dag geleden
Aantal ziekenhuisbehandelingen naar niveau van voor corona

UTRECHT (ANP) - Het aantal ziekenhuisbehandelingen ligt weer op het niveau van voor de coronapandemie, meldt de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa). Hoe het staat met het aantal mensen dat wacht op een ziekenhuisbehandeling is vooralsnog niet duidelijk, al geeft de NZa wel aan dat het aantal licht gedaald is.

1 dag geleden