Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Kalmte op stranden na oproep thuis te blijven

Kalmte op stranden na oproep thuis te blijven

NOORDWIJK (ANP) - Ondanks het fraaie voorjaarsweer lijken Nederlanders gehoor te geven aan de dringende oproep om ter voorkoming van verspreiding van het coronavirus niet naar het strand te komen en thuis te blijven. Dat is de eerste indruk van de gemeente Noordwijk en leert ook een blik op de livestreams van enkele stranden, zoals bij Scheveningen en Hoek van Holland.

"Het lijkt erop dat de boodschap van 'Kom niet, blijf thuis' gehoord is", zegt een woordvoerder namens burgemeester Wendy Verkleij van Noordwijk. "Dat voorkomt voorlopig dat we wegen moeten afsluiten. Het lijkt erop dat mensen echt thuisblijven."

Op de boulevard van Noordwijk aan Zee, op het strand en bij Langevelderslag is het rustig en houden de mensen die er zijn gepaste afstand. Bijzondere opsporingsambtenaren hoefden nog niet in actie te komen.

Vorige week werd de aansporing om stranden, parken en bossen te mijden deels in de wind geslagen, mede in verband met het fraaie voorjaarsweer. Hoewel het weer zaterdag opnieuw aantrekkelijk is, is een toestroom op de stranden uitgebleven. Ook in Scheveningen en Hoek van Holland is het aantal wandelaars en recreanten beperkt en blijven ze ver uit elkaar. De boulevard van Scheveningen was zaterdagmiddag goeddeels verlaten.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Binnenland

Steeds meer demonstraties tegen racisme en politiegeweld

ARNHEM (ANP) - Het aantal demonstraties in Nederland naar aanleiding van het politiegeweld in de Verenigde Staten breidt zich snel uit. Voor vrijdag en zaterdag zijn al bijeenkomsten aangekondigd in Utrecht, Nijmegen, Enschede, Eindhoven en Tilburg. In Leeuwarden willen actievoerders volgende week zaterdag bijeen komen. Demonstreren is een grondrecht, maar burgemeesters beraden zich wel op voorwaarden waaronder de betogingen door kunnen gaan nu er ook strenge coronamaatregelen gelden.

14 minuten geleden
Zorgverleners kunnen nu individueel over bescherming beslissen

DEN HAAG (ANP) - Elke zorgprofessional moet zelf en individueel kunnen beslissen over de inzet van persoonlijke beschermingsmiddelen. De werkgever moet die dan aanleveren of vergoeden. Dat staat in de nieuwe richtlijn, Veilig werken in verband met Covid-19, die donderdag is gepresenteerd.

1 uur geleden
Alle demonstraties op de Dam verplaatst naar Museumplein

AMSTERDAM (ANP) - Alle demonstraties op de Dam in Amsterdam zijn voorlopig verboden en moeten plaatsvinden op het Museumplein. Dat heeft burgemeester Femke Halsema besloten namens de Veiligheidsregio Amsterdam-Amstelland. Protestmanifestaties op de Dam tijdens de coronacrisis gelden nu als "onwenselijk".

1 uur geleden
Politie in verlegenheid door discriminerende uitspraak agent

MAASTRICHT (ANP) - De politie is in verlegenheid gebracht door een uitspraak van een agent dinsdagavond in het Zuid-Limburgse Vijlen. Tijdens een gesprek met een groep donkere jongeren zei deze agent: "Mannen van jullie afkomst, die gaan niet met 29 graden lopen." Een van de jongeren reageerde daarop verontwaardigd: "Mannen van onze afkomst?..." De uitspraak is vastgelegd op camera en via de regionale omroep 1Limburg gedeeld. In gesprek met L1 bevestigde de politie het incident.

1 uur geleden
'IND raadpleegde ambassadeur in Bahrein niet bij uitzetting'

AMSTERDAM (ANP) - De Immigratie- en Naturalisatiedienst IND heeft verzuimd om voorafgaande aan de uitzetting van een Bahreinse asielzoeker informatie in te winnen bij de Nederlandse ambassadeur in Bahrein. Als dat wel was gebeurd had dat volgens asieladvocaat Flip Schüller kunnen voorkomen dat zijn cliënt Ali Mohammed al-Showaikh (29) zonder eerlijk proces tot levenslang is veroordeeld.

2 uur geleden
OMT niet gevraagd om advies over vliegtuigen

DEN HAAG (ANP) - Het kabinet heeft de experts van het Outbreak Management Team (OMT) niet gevraagd te kijken naar het risico op besmetting met het coronavirus in vliegtuigen. Dat zei Jaap van Dissel van het RIVM donderdag in de Tweede Kamer.

2 uur geleden
Rechter oordeelt woensdag over schorsing directeur Haga Lyceum

AMSTERDAM (ANP) - De rechter beslist woensdag of de schorsing van directeur-bestuurder Soner Atasoy en het ontslag van de secretaris van het bestuur van het Cornelius Haga Lyceum in Amsterdam rechtmatig zijn. Het bestuur ligt met elkaar overhoop nadat voorzitter Mohamed Laamimach de overige twee bestuursleden de wacht had aangezegd. Zij menen echter dat dit besluit niet rechtsgeldig is en willen dat Laamimach het veld ruimt. Het is nu aan de rechter om te bepalen wie het voor het zeggen heeft op de omstreden islamitische middelbare school.

2 uur geleden