Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Kabinet zet in op nieuwe en bestaande coronatests

Kabinet zet in op nieuwe en bestaande coronatests

DEN HAAG (ANP) - Er is meer nodig om een antwoord te bieden op de enorme vraag naar coronatests, vindt het kabinet. Minister Hugo de Jonge neemt daarom maatregelen om meer te halen uit bestaande tests en om de productie van nieuwe tests aan te wakkeren.

De Jonge heeft het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) opdracht gegeven onderzoek te doen naar betrouwbaarheid van tests die nu op de markt worden aangeboden. Een speciaal team kijkt naar de mogelijkheden van tests die nu al in gebruik zijn. Daarnaast wordt een speciaal gezant aangewezen die de productie van tests in Nederland moet bevorderen.

"Er worden op dit moment via verschillende kanalen ook sneltesten voor COVID-19 aangeboden", schrijft de minister aan de Tweede Kamer. Het RIVM en het Erasmus MC onderzoeken in opdracht van het kabinet de betrouwbaarheid en toegevoegde waarde van deze sneltests.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Gezond

Rutte: na crisis lessen trekken over zorg

DEN HAAG (ANP) - Als de coronacrisis achter ons ligt moeten er lessen worden getrokken over hoe de Nederlandse zorg is georganiseerd. Daarbij moet worden gekeken hoe er bijvoorbeeld veel sneller kan worden opgeschaald op intensivecareafdelingen, vindt premier Mark Rutte.

14 minuten geleden
'Versoepeling kan pas bij minder dan 1000 coronapatiënten op ic'

ROTTERDAM (ANP) - Aan versoepeling van de coronamaatregelen kan volgens Ernst Kuipers van het Landelijk Netwerk Acute Zorg (LNAZ) pas worden gedacht als het aantal Covid-19-patiënten op de intensive cares is afgenomen tot onder de duizend. De verwachting is dat dit de komende twee weken niet zal gebeuren.

45 minuten geleden
WHO roept jongeren dringend op vaccinatie te blijven halen

DEN HAAG (ANP) - Jongeren die geboren zijn in het jaar 2006 worden opgeroepen ook tijdens de coronacrisis hun vaccinatie tegen de meningokokkenziekte te komen halen. Wereldgezondheidsorganisatie WHO heeft een dringende oproep gedaan om zodoende extra problemen tijdens en na de coronacrisis voor te zijn. Eerder werden de vaccinaties uitgesteld door de coronacrisis.

2 uur geleden
Coronapatiënt met milde klachten lijkt minder immuun te worden

DEN HAAG (ANP) - Mensen die besmet zijn met het coronavirus en slechts milde klachten hebben, zijn misschien niet immuun als ze het virus daarna nog een keer tegenkomen. Dat blijkt uit eerste onderzoeken, meldt RIVM-expert Jaap van Dissel woensdag aan de Tweede Kamer.

6 uur geleden
Wolfsen: bij coronavirus-apps moet privacy gewaarborgd zijn

DEN HAAG (ANP) - Als de privacy van alle Nederlanders niet gewaarborgd kan worden bij de apps die de overheid wil inzetten in de strijd tegen het nieuwe coronavirus, kunnen die er niet komen. Mensen moeten erop kunnen vertrouwen dat hun zorggegevens niet weglekken naar de overheid, bedrijven of anderen. Dat zei voorzitter van de Autoriteit Persoonsgegevens, Aleid Wolfsen, op BNR.

6 uur geleden
RIVM: flinke daling nieuwe coronabesmettingen onder zorgverleners

DEN HAAG (ANP) - Het aantal nieuw geregistreerde coronabesmettingen onder zorgverleners daalt flink. Dat zegt hoofd infectieziekten van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) Jaap van Dissel in de Tweede Kamer.

6 uur geleden
'Coronacrisis mogelijk grootste wereldwijde ramp sinds WOII'

DEN HAAG (ANP) - Het coronavirus kan de grootste wereldwijde ramp sinds de Tweede Wereldoorlog worden. Het besmettelijke virus brengt overal ter wereld de meest kwetsbare mensen in gevaar. Daarvoor waarschuwt het Rode Kruis.

11 uur geleden