Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Kabinet wil terugkeerder uit coronagebied 2 weken in quarantaine

Kabinet wil terugkeerder uit coronagebied 2 weken in quarantaine

DEN HAAG (ANP) - Nederlanders die terugkeren uit gebieden waar ze groot risico hebben gelopen op het coronavirus, wordt "dringend" aangeraden twee weken thuis in quarantaine te gaan. Al kan het kabinet dat niet verplichten, zegt minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur).

Het verbod op vluchten vanuit Italië, Spanje en Oostenrijk, dat vrijdag zou aflopen, wordt met een week verlengd. Reizigers die nadien uit deze risicolanden terugkeren, moeten voor ze mogen instappen een ondertekende gezondheidsverklaring overleggen. In zo'n attest verklaart de reiziger dat hij of zij geen klachten heeft die op het coronavirus wijzen.

"KLM is daar deze week al mee begonnen in New York en dat gaan we nu verbreden naar alle risicogebieden", zei Van Nieuwenhuizen na een nieuwe bijeenkomst van het coronacrisisteam van het kabinet.

Schengengebied

Reizigers uit de VS worden niet bijvoorbeeld op koorts gecontroleerd, zoals de luchtvaartmaatschappij ook had geopperd. "Wij laten ons leiden door de adviezen van het RIVM, en die zeggen: dit zijn de meest effectieve maatregelen en die andere niet."

Vliegreizen van buiten het zogeheten Schengengebied naar de Europese landen die tot 'Schengen' behoren, blijven ook langer taboe. Het Europese inreisverbod dat voor inwoners van die landen geldt, is verlengd tot ten minste 15 mei. Daarmee worden reizigers uit de VS, op enkele uitzonderingen na, ook geweerd. Europeanen die naar hun land willen terugkeren, mogen dat nog wel.

Meer uit Binnenland

Drugslab ontdekt in Roosendaal, twee verdachten aangehouden

ROOSENDAAL (ANP) - De politie heeft dinsdagmiddag na een tip in een loods in het Brabantse Roosendaal een werkend drugslab ontdekt. Twee mannen van 33 en 43 jaar uit Tilburg en Oirschot zijn daarbij aangehouden.

2 uur geleden
Geen asielzoekers naar Geertruidenberg, gemeente ziet af van plan

GEERTRUIDENBERG (ANP) - In de Brabantse gemeente Geertruidenberg komt geen opvanglocatie voor asielzoekers. De gemeenteraad was tegen het plan. Burgemeester en wethouders hebben dinsdag besloten om dat te volgen.

2 uur geleden
Van drugs- en wapenhandel verdacht familielid Taghi blijft in cel

ARNHEM (ANP) - De 21-jarige Aimane T., een familielid van de vermeende topcrimineel Ridouan Taghi, moet in de cel blijven. Dat heeft de rechtbank in Arnhem dinsdag bepaald in een voorbereidende zitting. Gorinchemmer T. wordt verdacht van onder meer handel in en bezit van automatische wapens en harddrugs en een woninginbraak in de periode tussen 2020 en begin 2022.

2 uur geleden
200 kilometer meer file dan normaal tijdens dinsdagavondspits

DEN HAAG (ANP) - De ANWB meldt dat er op het hoogtepunt van de dinsdagavondspits om 17.10 uur 861 kilometer file stond. "Dat is 200 kilometer meer dan normaal op een dinsdag", aldus een woordvoerster. Het was al vroeg druk op de weg omdat mensen eerder naar huis gingen voor pakjesavond.

2 uur geleden
Zes Nederlanders weg uit Gazastrook

DEN HAAG (ANP) - Zes Nederlanders met wie het ministerie van Buitenlandse Zaken in contact stond, hebben dinsdag de Gazastrook verlaten. Dat meldt het ministerie, dat toevoegt dat ze aan de Egyptische grens zijn opgevangen door een team van de Nederlandse ambassade.

2 uur geleden
Komend weekend en volgende week minder treinen rondom Schiphol

AMSTERDAM (ANP) - Treinreizigers moeten komend weekend en van 13 tot en met 19 december rekening houden met minder treinen rondom Schiphol Airport. Dat meldt de NS dinsdag. Spoorwegbeheerder ProRail werkt dan namelijk opnieuw aan het spoor rondom de luchthaven.

3 uur geleden
Vanaf maandag wekenlang geen sneltrein Maastricht-Heerlen

MAASTRICHT (ANP) - Vanaf maandag 11 december rijden er tot uiterlijk eind januari 2024 geen sneltreinen tussen Maastricht en Heerlen. In plaats daarvan rijden er twee keer per uur snelbussen. Dat heeft te maken met testritten die Arriva uitvoert voor de nieuwe drielandenlijn Luik-Maastricht-Heerlen-Aken. De stoptreinen op dat traject blijven wel rijden, twee keer per uur volgens de normale dienstregeling, maakte Arriva dinsdag bekend.

3 uur geleden