Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Kabinet wil 2 nieuwe kerncentrales in 2035, mogelijk in Borssele

Kabinet wil 2 nieuwe kerncentrales in 2035, mogelijk in Borssele

DEN HAAG (ANP) - Het kabinet wil twee kerncentrales laten bouwen die in 2035 gereed moeten zijn. De voorkeur gaat hierbij uit naar het Zeeuwse Borssele, waar nu al de enige kerncentrale staat. Verscheidene bronnen bevestigen dit na een bericht van RTL Nieuws.

Energieminister Rob Jetten heeft al gesprekken gevoerd, met onder meer de provincie Zeeland. Ook zou er gesproken zijn met private partijen, onder meer over de financiering. Jetten denkt dat de bouw van de centrales rond 2035 afgerond kan zijn. De komst van de twee kerncentrales was in het coalitieakkoord al afgesproken. Vooral coalitiepartijen VVD en CDA zijn hier voorstander van.

De Tweede Kamer nam dinsdag ook een voorstel aan om werk te maken van de beloofde versnellingsaanpak. In het klimaatfonds is in totaal 5 miljard euro opzijgezet voor kernenergie. Bij het opwekken van kernenergie komt er geen CO2 vrij, maar de bouw van centrales duurt wel lang en kost veel geld. Het is dus vooral op lange termijn een techniek die voor het kabinet belangrijk is.

Meer uit Binnenland

Corendon biedt gratis hulp voor vervoer goederen naar Turkije

AMSTERDAM (ANP) - Hulporganisaties die goederen naar Turkije willen brengen om mensen te helpen met de verwoestende aardbevingen, mogen dat gratis via vluchten van touroperator Corendon doen. Dat meldt een woordvoerder van Corendon.

1 uur geleden
Drukste avondspits van het jaar door ongevallen en staking

DEN HAAG (ANP) - De drukste spits van het jaar is dinsdagavond gemeten, meldt de ANWB. Op het hoogtepunt rond 17.30 uur stond er ruim 880 kilometer file op de Nederlandse wegen.

1 uur geleden
Nederland koopt met andere landen 100 Leopard 1-tanks voor Oekraïne

DEN HAAG (ANP) - Nederland koopt samen met Duitsland en Denemarken "ten minste" honderd Leopard 1A5-gevechtstanks voor Oekraïne. Verder zorgen ze voor de nodige munitie en reserveonderdelen. Ook wil Nederland de opleiding gaan verzorgen van Oekraïense tankbemanningen.

2 uur geleden
Giro555 opengesteld voor slachtoffers van aardbevingen

DEN HAAG (ANP) - De samenwerkende hulporganisaties zijn een nationale actie gestart en hebben Giro555 opengesteld om geld op te halen voor de slachtoffers van de aardbevingen in Turkije en Syrië. "Er is dringend noodhulp nodig, op zowel de korte als langere termijn. De samenwerkende hulporganisaties slaan de handen ineen en roepen heel Nederland op om samen in actie te komen voor de slachtoffers van deze humanitaire ramp", aldus Giro555.

2 uur geleden
NOS brengt nieuws over aardbeving ook in Turks en Arabisch

HILVERSUM (ANP) - De NOS deelt artikelen over de aardbevingen in Turkije en Syrië als experiment ook in het Turks en Arabisch op de website en in de app. De automatisch vertaalde berichten zijn via een link in de Nederlandstalige artikelen te vinden op de website van NOS Lab, de site waarop de omroep experimenteert met nieuwe technieken en vertelvormen.

3 uur geleden
Rotterdam en Amsterdam doneren 1 euro per inwoner

AMSTERDAM/ROTTERDAM (ANP) - Amsterdam en Rotterdam doneren beide 1 euro per inwoner aan het Rode Kruis voor de slachtoffers van de aardbevingen in Turkije en Syrië. "De aardbeving in Turkije en Syrië is een ongekende ramp. We leven mee met de getroffenen en alle Turkse, Koerdische en Syrische Nederlanders die op dit moment in angst en onzekerheid leven", twitteren de steden dinsdag.

4 uur geleden
Islamitische stichting haalt ruim 1 miljoen euro op voor Turkije

DEN HAAG (ANP) - De Islamitische Stichting Nederland (ISN) heeft sinds maandag 1,2 miljoen euro opgehaald voor slachtoffers van de aardbevingen in Turkije. Een woordvoerder van de koepelorganisatie die 148 moskeeën vertegenwoordigt, zegt trots te zijn dat veel Nederlanders de slachtoffers willen steunen.

5 uur geleden