Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Kabinet verlengt uitkoopregeling piekbelasters

Kabinet verlengt uitkoopregeling piekbelasters

DEN HAAG (ANP) - Het kabinet wil de uitkoopregeling voor piekbelasters van stikstof verlengen. Dat bevestigt een ingewijde vrijdag tegenover ANP. Het Reformatorisch Dagblad schrijft dat de regeling tot 31 december open blijft, maar over de precieze datum kan de ingewijde niets zeggen.

Ongeveer drieduizend bedrijven komen in aanmerking voor de zogeheten Lbv-plus-regeling, die inhoudt dat de overheid 120 procent van hun waarde betaalt. De bedrijven, vooral veehouders, moeten zich uiterlijk 5 april aanmelden. Maar dan zijn andere regelingen waarmee zij hun stikstofuitstoot kunnen verminderen nog niet open. Een regeling die boeren moet helpen om minder dieren op hetzelfde oppervlakte te hebben, opent bijvoorbeeld in mei.

"Ik vind het ontzettend belangrijk dat ondernemers de tijd hebben voor een zorgvuldige afweging", zei stikstofminister Christianne van der Wal vrijdag na de ministerraad. Daarom heeft ze laten onderzoeken of de regelingen langer open kunnen blijven. Begin volgende week maakt de minister meer bekend.

Tot en met woensdag hadden 489 piekbelasters zich aangemeld voor de Lbv-plus-regeling, schrijft Van der Wal in een antwoord op vragen van de Eerste Kamer. Nog eens 506 bedrijven hebben zich gemeld voor de Lbv-regeling, waarbij ze 100 procent van hun bedrijfswaarde uitbetaald krijgen, en van 259 bedrijven is niet duidelijk voor welke regeling ze een aanvraag hebben ingediend. Het is niet zeker of al deze bedrijven zich daadwerkelijk laten uitkopen.

Meer uit Politiek

Ex-landbouwminister Veerman: sla in Brussel niet met vuist op tafel

AMSTERDAM (ANP) - Oud-landbouwminister Cees Veerman (CDA) waarschuwt voor een al te grote mond van een nieuwe landbouwminister in Brussel. Nederland moet bij de Europese Commissie niet met de vuist op tafel slaan om op die manier te proberen uitzonderingen voor Nederlandse boeren af te dwingen. Een nieuwe landbouwminister moet "met de pet in de hand" vragen om in goed overleg bepaalde maatregelen te mogen verzachten. Dat zei Veerman in het tv-programma WNL op Zondag.

3 uur geleden
Rutte vindt dat premierschap niet te groot moet worden gemaakt

NIEUWEGEIN (ANP) - Het premierschap moet niet te groot worden gemaakt, zei demissionair premier Mark Rutte in de wandelgangen van het VVD-congres. Hij ging niet in op vragen van de pers over wie de premier moet worden in het nieuwe kabinet van de liberalen met PVV, NSC en BBB. "Ik ga daar helemaal niets over zeggen."

20 uur geleden
Dijkstra hoopt dat nieuw kabinet oog houdt voor vrouwengezondheid

UTRECHT (ANP) - Demissionair zorgminister Pia Dijkstra roept het nieuwe kabinet op om oog te blijven houden voor vrouwengezondheid. Daarbij moet breder worden gekeken dan naar zorg alleen, zei Dijkstra op de eerste editie van de Dag van de Vrouwengezondheid in Utrecht.

23 uur geleden
Yeşilgöz wilde persoonlijk geen samenwerking met PVV, NSC, BBB

NIEUWEGEIN (ANP) - VVD-partijleider Dilan Yeşilgöz vindt dat de onderhandelingen voor een nieuw kabinet met PVV, NSC en BBB "echt zwaar" waren. "Maar het is gelukt. Niet omdat ik deze samenwerking persoonlijk graag wilde, dat is niet aan de orde", zei ze tijdens haar toespraak op de algemene ledenvergadering van de liberalen in Nieuwegein.

23 uur geleden
Man die Baudet sloeg in België komt niet voor de rechter

GENT (ANP) - De Oekraïner die Forum voor Democratie-leider Thierry Baudet vorig jaar sloeg met een paraplu in België, hoeft volgens de Belgische krant Het Nieuwsblad niet voor de rechter te verschijnen. De 33-jarige man krijgt wel een waarschuwing en mag de komende tijd geen andere strafbare feiten plegen.

1 dag geleden
Kabinet houdt vast aan eigen wet voor strikter gevangenisregime

DEN HAAG (ANP) - Het demissionaire kabinet houdt vast aan zijn eigen wetsvoorstel om het regime in de zwaarst bewaakte gevangenissen aan te scherpen. Daarin staan maatregelen die moeten tegengaan dat criminelen vanuit hun cel alsnog illegale activiteiten kunnen voortzetten, zoals nu soms gebeurt. De Tweede Kamer vond de aanscherping niet ver genoeg gaan en had op enkele punten nog wijzigingen ingediend en aangenomen. Maar die toevoegingen zijn volgens minister Franc Weerwind (Rechtsbescherming) in strijd met de Grondwet en Europees recht.

2 dagen geleden
Doorzoeking bij Van Strien na aangifte universiteit

ARCEN (ANP) - De woning van PVV-senator en oud-verkenner Gom van Strien wordt doorzocht door de Fiscale Inlichtingen- en Opsporingsdienst (FIOD). Het Functioneel Parket bevestigt dat er doorzoekingen plaatsvinden, maar wil niet zeggen dat het gaat om het huis van Van Strien in het Limburgse Arcen. Volgens kadastrale gegevens staat de woning waar de doorzoeking plaatsvindt op naam van Van Strien.

2 dagen geleden