Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Kabinet Slowakije draagt mondkapjes bij beëdiging

Kabinet Slowakije draagt mondkapjes bij beëdiging

BRATISLAVA (ANP/RTR/DPA) - Het nieuwe kabinet van Slowakije heeft zichzelf zaterdag gepresenteerd met mondkapjes op. Het Midden-Europese land heeft nu een centrumrechtse regering onder leiding van Igor Matovic.

Matovic en zijn team droegen bij de beëdiging in de hoofdstad Bratislava de kapjes om zich te beschermen tegen het coronavirus. Dat is in Slowakije onder meer in openbare gebouwen en het openbaar vervoer verplicht.

De verkiezingen eind februari leidden tot een omslag. De sociaaldemocraten verloren en partijen wonnen die zeggen de corruptie te willen bestrijden. Matovic (46) vormde een coalitie van vier partijen, die onder druk van de coronacrisis tot stand kwam. Hij riep de Slowaken op tot solidariteit en verantwoordelijkheid bij de strijd tegen het virus.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Buitenland

Reggaemuzikant Bunny Wailer (73) overleden

KINGSTON TOWN (ANP/BELGA) - De Jamaicaanse reggaemuzikant Bunny Wailer is op 73-jarige leeftijd overleden. Dat heeft zijn manager bevestigd, meldt onder meer het blad Rolling Stone. Wailers werd bekend als lid van de reggaeband The Wailers waar ook Bob Marley en Peter Tosh in zaten.

46 minuten geleden
FBI ziet bestorming Capitool als binnenlands terrorisme

WASHINGTON (ANP/RTR) - De FBI ziet de bestorming van het Capitool als binnenlands terrorisme. Zo'n achthonderd aanhangers van toenmalig president Donald Trump drongen op 6 januari het parlementsgebouw in Washington binnen.

1 uur geleden
Meghan eist 1,7 miljoen euro schadevergoeding van Mail on Sunday

LONDEN (ANP) - Meghan, de vrouw van prins Harry, heeft zo'n 1,5 miljoen pond (1,75 miljoen euro) schadevergoeding van de krant Mail on Sunday geëist. Dat werd dinsdag duidelijk tijdens een hoorzitting in het hooggerechtshof in Londen. Daar eiste de hertogin van Sussex ook dat het dagblad alle kopieën van haar handgeschreven brief, waaruit de tabloid twee jaar terug citeerde, vernietigt of teruggeeft.

2 uur geleden
VS leggen sancties op aan meerdere hooggeplaatste Russen

MOSKOU (ANP/AFP/RTR) - De Verenigde Staten en de Europese Unie hebben tegelijkertijd strafmaatregelen opgelegd aan Rusland. Washington kwam met sancties voor zeven hooggeplaatste Russen vanwege het vergiftigen van oppositieleider Aleksej Navalni. In een Amerikaans inlichtingenrapport staat dat de Russische regering verantwoordelijk is voor de vergiftiging.

4 uur geleden
Amerikaanse mensenrechtenactivisit Vernon Jordan overleden

WASHINGTON (ANP/RTR) - De Amerikaanse mensenrechtenactivist Vernon Jordan is op 85-jarige leeftijd overleden. De zwarte zakenman was een invloedrijke figuur in de strijd voor burgerrechten, in het politieke Washington en in de financiële wereld van Wall Street.

4 uur geleden
Erdogan belooft betere bescherming mensenrechten

ANKARA (ANP/RTR) - De Turkse president Erdogan heeft een actieplan gelanceerd waarmee hij zegt de rechtsgang eerlijker te willen maken en de mensenrechten beter te willen beschermen. Hij wil ook betere bescherming van de vrijheid van meningsuiting en religie. Het actieplan is onderdeel van een reeks economische en juridische hervormingen. Erdogan zei dinsdag dat hij ook de rechterlijke macht wil hervormen.

4 uur geleden
Zuidoost-Aziatische landen eisen vrijlating Aung San Suu Kiy

SINGAPORE (ANP) - Zuidoost-Aziatische landen hebben op een ministersconferentie in Singapore de gezant van de militaire junta in Myanmar gevraagd de afgezette en gevangen regeringsleider Aung San Suu Kyi en andere politieke gevangenen vrij te laten. Het gaat om ministers van het tien lidstaten tellende samenwerkingsverband ASEAN, waar Myanmar ook lid van is.

5 uur geleden