Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Kabinet reageert niet op rechtszaak horeca, wijst op extra steun

Kabinet reageert niet op rechtszaak horeca, wijst op extra steun

DEN HAAG (ANP) - Het kabinet kan niet vooruitlopen op een rechtszaak die de horecabranche gaat aanspannen tegen de Staat. Een woordvoerster reageert daarmee namens het kabinet op de gang van de horecasector naar de rechter, om heropening af te dwingen van cafés en restaurants en daarnaast meer steun te ontvangen van de overheid. De horeca is al maanden gesloten in verband met het coronavirus.

Heropening is deze week nog niet aan de orde, zeggen bronnen maandag. Eerder had het kabinet aangegeven dat restaurants mogelijk eerder kon opengaan dan kroegen, maar dan moet eerst het risiconiveau dalen naar niveau 3. Nu zit bijna het hele land nog op niveau 4. Omdat de cijfers eerst twee weken stabiel moeten zijn om een niveau te dalen, lijkt heropening pas op z'n vroegst vanaf 9 maart weer aan de orde.

Het ministerie van Economische Zaken wijst in ieder geval op een recente uitbreiding van de Tegemoetkoming vaste lasten (TVL) op 21 januari. Die houdt in dat meer ondernemers gebruik kunnen maken van de regeling en dat meer steun wordt verleend. In de eerste week na de openstelling van de regeling op 15 februari, kwamen er 46.000 aanvragen binnen. Daarvan zijn al 19.000 aanvragen goedgekeurd, meldt Economische Zaken maandag. Dat kost 160 miljoen euro.

Hoger

Het aantal aanvragen is veel hoger dan het aantal aanvragen in de eerste week na de opening van de TVL-regeling in het laatste kwartaal van vorig jaar. Toen ging het om 26.000 aanvragen.

Ondernemers kunnen nog tot 30 april een aanvraag doen.

Meer uit Binnenland

Recordopbrengst bij marathon waar overleden Brink aan zou meedoen

ARNHEM (ANP) - De derde editie van de Mega Wandel Marathon, een loopevenement om geld in te zamelen voor kinderen met een handicap, heeft een recordbedrag van 200.080 euro opgeleverd. Het meeste sponsorgeld werd opgehaald door Rick Brink, de CDA-politicus uit Overijssel die op 11 mei op 38-jarige leeftijd overleed. Brink, de eerste officieuze minister van gehandicaptenzaken in Nederland, had een dag voor zijn overlijden via zijn kanalen op sociale media nog een oproep gedaan om geld te doneren.

45 minuten geleden
Rapper Nicki Minaj op Schiphol vast om bezit softdrugs

SCHIPHOL (ANP) - De Amerikaanse rapper Nicki Minaj is zaterdagmiddag aangehouden op Schiphol-Oost voor het bezit van softdrugs. Een woordvoerder van de marechaussee bevestigt de aanhouding van "een Amerikaanse mevrouw" na berichtgeving van NU.nl. Ook de ster zelf maakt er melding van op X.

1 uur geleden
Rutte vindt dat premierschap niet te groot moet worden gemaakt

NIEUWEGEIN (ANP) - Het premierschap moet niet te groot worden gemaakt, zei demissionair premier Mark Rutte in de wandelgangen van het VVD-congres. Hij ging niet in op vragen van de pers over wie de premier moet worden in het nieuwe kabinet van de liberalen met PVV, NSC en BBB. "Ik ga daar helemaal niets over zeggen."

1 uur geleden
Yeşilgöz waarschuwt voor links en populistisch rechts in EP

NIEUWEGEIN (ANP) - VVD-leider Dilan Yeşilgöz noemt de verkiezingen voor het Europees Parlement "misschien wel de belangrijkste verkiezingen die er ooit zijn geweest". Ze waarschuwde voor zowel links als populistisch rechts, op het VVD-congres in Nieuwegein. Ze gaf een sneer naar de Europarlementariërs die "roeptoeteren" dat de VVD niet meer thuishoort in de Europese liberale fractie (Renew Europe), omdat de VVD in Nederland een kabinet gaat vormen met de PVV.

3 uur geleden
Diario de Mallorca: één Nederlander ernstig gewond in kliniek

PALMA DE MALLORCA (ANP) - Onder de Nederlandse gewonden die bedolven raakten in een instortende horecagelegenheid op Mallorca is er volgens de Spaanse krant Diario de Mallorca één die in ernstige toestand wordt verpleegd in een particuliere kliniek in Palma (de Mallorca). Deze gewonde heeft zwaar hoofdletsel, aldus de krant.

4 uur geleden
Dijkstra hoopt dat nieuw kabinet oog houdt voor vrouwengezondheid

UTRECHT (ANP) - Demissionair zorgminister Pia Dijkstra roept het nieuwe kabinet op om oog te blijven houden voor vrouwengezondheid. Daarbij moet breder worden gekeken dan naar zorg alleen, zei Dijkstra op de eerste editie van de Dag van de Vrouwengezondheid in Utrecht.

5 uur geleden
Yeşilgöz wilde persoonlijk geen samenwerking met PVV, NSC, BBB

NIEUWEGEIN (ANP) - VVD-partijleider Dilan Yeşilgöz vindt dat de onderhandelingen voor een nieuw kabinet met PVV, NSC en BBB "echt zwaar" waren. "Maar het is gelukt. Niet omdat ik deze samenwerking persoonlijk graag wilde, dat is niet aan de orde", zei ze tijdens haar toespraak op de algemene ledenvergadering van de liberalen in Nieuwegein.

5 uur geleden