Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Kabinet kan carnavalsvierders nog niet geruststellen

Kabinet kan carnavalsvierders nog niet geruststellen

DEN HAAG (ANP) - Het kabinet kan carnavalsvierders "op dit moment nog niet" geruststellen dat de festiviteiten eind deze maand kunnen doorgaan zoals normaal. Dat zei minister van Volksgezondheid Ernst Kuipers vrijdag. Minister van Justitie Dilan Yeşilgöz verwacht op haar beurt dat het feest "waarschijnlijk nog wel aangepast" zal moeten worden.

Deze week werd duidelijk dat het kabinet hoopt dat vanaf volgende week de horeca meer gasten kan toelaten en er meer mogelijk wordt op het gebied van evenementen. Eind deze maand zouden zelfs de belangrijkste coronamaatregelen losgelaten kunnen worden, als het kabinet erop gerust is dat de coronasituatie dat toestaat. Volgens die planning zou er met carnaval een stuk meer mogelijk moeten zijn dan nu.

"Ik kan nog niet zeggen wat er eind deze maand zal gebeuren", zei Kuipers. Dat hangt volgens hem onder meer af van adviezen van het Outbreak Management Team (OMT) over de te verwachten gevolgen van versoepelingen voor de belasting van de zorg. Het is denkbaar dat grote bijeenkomsten in cafés of op evenementen mogelijk gemaakt worden als iedereen getest is, maar dan moet dat praktisch wel haalbaar blijken. "De capaciteit is uiteindelijk beperkt."

Yeşilgöz zei na het weekend weer met burgemeesters uit belangrijke carnavalsgemeenten om tafel te gaan. Tegen die tijd beschikt het kabinet ook over het OMT-advies dat na een overleg vrijdag wordt opgesteld. Ze zal dan ook bespreken welke andere "mitigerende maatregelen" mogelijk zijn om verspreiding van het virus te voorkomen. "Ik denk dat iedereen nog de herinnering heeft hoe corona hier ooit begonnen is", merkte Kuipers op. Het is volgens hem hoe dan ook een groot evenement met een hoog infectierisico.

Meer uit Binnenland

KNMI: kans op gladheid in westen en noorden, zondagmiddag sneeuw

DE BILT (ANP) - Het KNMI waarschuwt dat het zaterdag in de westelijke kustprovincies vanaf het einde van de middag glad kan worden door sneeuw en bevriezing van natte weggedeelten. In de loop van de avond kan dat ook in het noorden gebeuren.

1 uur geleden
MOJO waarschuwt fans opnieuw voor late eindtijd Madonna

AMSTERDAM (ANP) - Concertorganisator MOJO waarschuwt bezoekers zaterdag opnieuw om rekening te houden met een late eindtijd van de show van Madonna. Dat laat een woordvoerster zaterdagochtend weten, nadat de zangeres vrijdagavond het publiek in de Amsterdamse Ziggo Dome uren had laten wachten.

3 uur geleden
Vogelgriep in Putten: 110.000 kippen geruimd

PUTTEN (ANP) - Op een leghennenbedrijf in het Gelderse Putten is vogelgriep geconstateerd. De 110.000 kippen worden ter plekke geruimd om te voorkomen dat het virus zich verspreidt. Dat meldt het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit.

3 uur geleden
Protest op de Dam tegen Geert Wilders

AMSTERDAM (ANP) - Op de Dam in Amsterdam wordt vanaf het middaguur geprotesteerd tegen PVV-leider en verkiezingswinnaar Geert Wilders. De demonstranten willen onder de noemer 'niet mijn premier' naar eigen zeggen hun steun uitspreken voor vrijheid van religie, mensenrechten, klimaatrechtvaardigheid, internationale solidariteit en de democratie.

7 uur geleden
Fans boos om urenlang wachten op Madonna in Ziggo Dome

AMSTERDAM (ANP) - Op sociale media reageren fans boos en teleurgesteld omdat zij vrijdagavond lang moesten wachten op Madonna. De 65-jarige artiest begon haar optreden in de Ziggo Dome pas tegen 22.30 uur, zo'n anderhalf uur nadat het voorprogramma was afgelopen. Verschillende fans melden dat zij daardoor maar een half uur van het concert konden zien, voordat zij moesten vertrekken om de trein te halen.

9 uur geleden
Ernstig ongeluk bij Neherkade in Den Haag

DEN HAAG (ANP) - Op de kruising van de Neherkade en de Calandstraat in Den Haag is in de nacht van vrijdag op zaterdag een ernstig ongeluk gebeurd. Dat melden diverse plaatselijke media op X. Twee auto's botsten op elkaar. Er vielen meerdere gewonden, aldus Regio 15.

9 uur geleden
Malik Azmani opnieuw VVD-lijsttrekker voor Europese verkiezingen

BRUSSEL (ANP) - Malik Azmani is opnieuw lijsttrekker voor de VVD bij de Europese verkiezingen in juni. De migratiespecialist en tweede man van de liberale Renew-fractie in het Europees Parlement gaat op voor zijn tweede termijn als Europarlementariër.

11 uur geleden