Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Kabinet helpt Griekse eilanden met vluchtelingen met 750.000 euro

Kabinet helpt Griekse eilanden met vluchtelingen met 750.000 euro

DEN HAAG (ANP) - Griekse eilanden zoals Lesbos waar veel vluchtelingen verblijven, krijgen dit jaar 750.000 euro hulp van het kabinet. Met het geld worden activiteiten van UNICEF en Stichting Vluchteling op onder meer het gebied van water en sanitaire voorzieningen ondersteund, schrijft minister Sigrid Kaag (Ontwikkelingssamenwerking) aan de Tweede Kamer.

Vorig jaar maakte het kabinet 1,7 miljoen euro vrij voor hulp aan deze eilanden. Zo werd er een miljoen aan UNICEF gegeven na de brand in het vluchtelingenkamp op Lesbos. Daardoor werden 12.000 mensen dakloos. Op Griekse eilanden verblijven tienduizenden vluchtelingen.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Binnenland

Supportersfront tegen relschoppers

TILBURG (ANP) - In toenemende mate vormen supporters van voetbalclubs een front tegen relschoppers. Ze staan niet toe dat de rellende jongeren de stad vernielen of winkels plunderen, laten ze via hun eigen kanalen weten. En voegen, zoals dinsdag in Den Bosch en Maastricht, de daad bij het woord.

1 uur geleden
Politie houdt in Rotterdam 17 mensen aan voor samenscholing

ROTTERDAM (ANP) - In Rotterdam-Zuid en in het centrum van de stad zijn tot nog toe zeventien mensen aangehouden voor onder andere samenscholing. De politie is massaal in de stad aanwezig na de rellen van een dag eerder en controleert mensen die in groepjes op straat lopen.

1 uur geleden
Vele honderden mensen lopen gezamenlijk door Maastricht

MAASTRICHT (ANP) - Vele honderden mensen lopen dinsdagavond door Maastricht. Volgens de politie gaat het vermoedelijk om supporters van voetbalclub MVV, de Angel Site.

2 uur geleden
Kamer wil commissie die rechtsstaat analyseert

DEN HAAG (ANP) - Er moet een staatscommissie komen die het functioneren van de rechtsstaat analyseert, vindt een meerderheid van de Tweede Kamer. Bovendien moet die commissie met voorstellen komen om de rechtsstaat te versterken. De Tweede Kamer stemde voor dat voorstel van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt naar aanleiding van het rapport over de kinderopvangtoeslagenaffaire. In dat snoeiharde rapport stond dat tijdens de ontspoorde jacht naar toeslagenfraudeurs de beginselen van de rechtsstaat zijn geschonden.

2 uur geleden
Kamer lijkt voor taakstrafverbod na geweld tegen hulpverleners

DEN HAAG (ANP) - In de Tweede Kamer tekent zich een rechtse meerderheid af voor een taakstrafverbod voor mensen die geweld gebruiken tegen hulpverleners. Het voorstel kan in elk geval op de steun rekenen van de VVD, CDA en PVV. Ook SGP-Kamerlid Roelof Bisschop liet zich positief uit over het voorstel.

3 uur geleden
Rutte bezoekt door rellen getroffen Schilderswijk in Den Haag

DEN HAAG (ANP) - Minister-president Mark Rutte heeft dinsdag een bezoek gebracht aan de Schilderswijk in Den Haag, een van de plekken die de afgelopen avonden het toneel waren van rellen. Hij ging onder meer langs bij een instelling voor verstandelijk gehandicapten, bevestigt een woordvoerder.

4 uur geleden
Noodbevel in meerdere steden

EINDHOVEN (ANP) - Meerdere steden hebben dinsdagavond een noodbevel afgekondigd, dat meest per direct ingaat. De steden vrezen voor nieuwe ongeregeldheden. Het gaat onder meer om Maastricht, Eindhoven, Haarlem, Zwolle en Breda.

4 uur geleden