Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Kabinet heeft nog geen nieuwe plannen in de maak voor koopkracht

Kabinet heeft nog geen nieuwe plannen in de maak voor koopkracht

DEN HAAG (ANP) - Het kabinet zal de komende tijd een "vinger aan de pols houden" nu de gevolgen van de oorlog in Oekraïne steeds meer mensen in hun beurs raakt. Toch is het nu niet het plan om op korte termijn nog met extra maatregelen te komen om de koopkracht te verbeteren. "We begrijpen de zorgen", zei vicepremier Carola Schouten na afloop van de ministerraad die zij bij afwezigheid van premier Mark Rutte voorzat.

Normaal gesproken kijkt het kabinet in augustus naar de koopkracht van burgers. "Dat zal nu weer gebeuren", aldus de minister. Een van de mogelijkheden die dan besproken wordt is het zwaarder belasten van vermogen en minder zwaar belasten van inkomens, zodat het "meer loont om meer te werken". Verder wilde ze "niet vooruitlopen" op de mogelijkheden die overwogen worden.

Volgens Schouten zijn er al veel stappen gezet om koopkracht te verbeteren, en moeten die nu eerst "hun beslag krijgen". "We hebben zes miljard euro geïnvesteerd. Het is niet dat niets is gebeurd", aldus de bewindsvrouw. Zo is besloten om sneller dan gepland de accijnzen op brandstof te verlagen. "Het was best een klus om dat zo snel mogelijk in te laten gaan, maar dat is gelukkig gebeurd. We zien zelfs met die verlaging de prijzen enorm oplopen."

"Als je geldzorgen hebt: ga naar het loket bij de gemeente", riep de vicepremier en minister voor Armoedebestrijding nog eens op. Ze zei dat het belangrijk is dat de overheid en de gemeenten mensen die financieel in de knel zitten erop blijven attenderen dat er allerlei financiële steun beschikbaar is.

Meer uit Politiek

Kamminga (VVD) ziet af van kandidatuur voorzitterschap Kamer

DEN HAAG (ANP) - VVD-Kamerlid Roelien Kamminga gaat zich niet kandideren voor het voorzitterschap van de Tweede Kamer. Dat bevestigt Kamminga, na berichtgeving door Nieuwsuur. Tot nu toe hebben twee kandidaten zich voor het voorzitterschap gemeld. Het gaat om Tom van der Lee (GroenLinks-PvdA) en Martin Bosma van de PVV.

3 uur geleden
PVV-Kamerlid Martin Bosma wil ook Kamervoorzitter worden

DEN HAAG (ANP) - PVV-Kamerlid Martin Bosma doet (opnieuw) een gooi naar het voorzitterschap van de Tweede Kamer. PVV-leider Geert Wilders meldt op X dat Bosma een brief naar de Kamer heeft gestuurd waarin het Kamerlid zijn kandidatuur motiveert. Eerder al meldde Tom van der Lee van GroenLinks-PvdA zich als kandidaat. De Tweede Kamer kiest donderdag een nieuwe voorzitter.

13 uur geleden
SP-Kamerleden: Marijnissen voelde te weinig draagvlak in bestuur

DEN HAAG (ANP) - Lilian Marijnissen heeft tijdens de laatste vergadering van het SP-partijbestuur "te weinig draagvlak geproefd" om door te gaan als partijleider, zegt SP-Kamerlid Bart van Kent. Hij was vrijdagavond bij die vergadering aanwezig, waarbij volgens Van Kent bestuursleden hun twijfels uitten over het functioneren van Marijnissen. Wat Van Kent betreft, had Marijnissen niet op hoeven te stappen. "Maar ik begrijp dat ze met te weinig draagvlak niet verder kan."

1 dag geleden
Partijvoorzitter SP: heel verdrietig dat Lilian vertrekt

DEN HAAG (ANP) - SP-partijvoorzitter Jannie Visscher vindt het "heel verdrietig" dat Lilian Marijnissen uit de Kamer vertrekt. "Ze heeft onwijs veel betekend voor de fractie, de partij en onze idealen", zegt Visscher tegen het ANP. "Het is jammer dat ze dit besluit heeft genomen."

1 dag geleden
Rutte: met vertrek Marijnissen gaat bevlogen politicus verloren

DEN HAAG (ANP) - Met het vertrek van SP-partijleider Lilian 430546673 hebben Den Haag en Nederland een "bevlogen, betrokken en betrouwbaar politicus" verloren, zo reageert Mark Rutte op X. "Ondanks onze inhoudelijke verschillen, hebben we altijd goed kunnen samenwerken en ik waardeer haar enorm."

1 dag geleden
SP-partijleider Lilian Marijnissen stapt op

DEN HAAG (ANP) - SP-partijleider Lilian Marijnissen stapt op, meldt ze op X. Na opnieuw verloren verkiezingen heeft de partij een "nieuwe gezicht nodig", merkt ze. "Daarom treed ik terug als fractievoorzitter en Kamerlid van de SP".

1 dag geleden
Van Huffelen verheugd over Europees akkoord AI

DEN HAAG (ANP) - Staatssecretaris Alexandra van Huffelen is "ontzettend blij" met een Europees akkoord over kunstmatige intelligentie (AI). Dat zegt Van Huffelen in eerste reactie op het voorlopige akkoord van de EU-landen en het Europees Parlement over regels voor AI. "Maar dit ontslaat ons niet van de verplichting om te blijven kijken naar de kansen en risico's van inzet van AI-technologie en de handhaving van de regels", voegt Van Huffelen daaraan toe.

1 dag geleden