Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Kabinet haalt snelweg- en spooronderhoud naar voren

Kabinet haalt snelweg- en spooronderhoud naar voren

DEN HAAG (ANP) - Het kabinet haalt een aantal infrastructuurprojecten naar voren om de bouwsector "door deze zware tijd" te helpen. Dat melden minister Cora van Nieuwenhuizen en staatssecretaris Stientje van Veldhoven. Met de versnelde projecten is in totaal 73 miljoen euro gemoeid.

Van Nieuwenhuizen stelt klussen ter waarde van 44 miljoen euro aan de snelwegen A1 en A58 eerder beschikbaar voor bedrijven. De minister spreekt van "een eerste pakket "om de bouw tijdens de coronacrisis te ondersteunen" "Voor de weggebruiker ook fijn omdat we vaart zetten achter wegverbredingen waarmee we ervoor zorgen dat het verkeer beter kan doorrijden op drukke momenten."

Van Veldhoven investeert 29 miljoen euro in aanpassing van het stationsgebied in Rijen, waarbij onder meer twee spoorwegovergangen worden vervangen door tunnels. Dat komt ook de spoorcapaciteit ten goede. "Meer treinen voor reizigers tussen Breda en Tilburg, terwijl bewoners lekker door kunnen fietsen zonder voor dichte spoorbomen te staan", zegt de staatssecretaris.

Wegbeheerder Rijkswaterstaat kijkt volgens de bewindslieden voortdurend of werkzaamheden eerder gedaan kunnen worden nu het door de coronacrisis rustiger is op de weg. De afgelopen weken is op meerdere plaatsen onderhoud aan snelwegen versneld uitgevoerd. Ook op het spoor zijn werkzaamheden eerder dan gepland afgerond.

Meer uit Politiek

‘Nederlandse’ VN-Waterconferentie eindigt met 700 toezeggingen

NEW YORK (ANP) - Tijdens de VN-Waterconferentie van de afgelopen dagen, mede georganiseerd door Nederland, hebben landen en organisaties ongeveer zevenhonderd toezeggingen gedaan voor hoe zij beter omgaan met water. De toezeggingen zijn gebundeld in een "actieagenda", die als inbreng dient voor de klimaattop in de Verenigde Arabische Emiraten later dit jaar.

1 dag geleden
Yeşilgöz na advies: geen reden voor vervolging collega Wiersma

DEN HAAG (ANP) - Minister van Justitie Dilan Yeşilgöz geeft geen opdracht om een strafrechtelijk onderzoek in te stellen naar minister Dennis Wiersma voor Primair en Voortgezet Onderwijs. Procureur-Generaal (PG) bij de Hoge Raad Edwin Bleichrodt heeft gekeken naar de aangifte die tegen Wiersma was gedaan, en ziet geen aanknopingspunten voor vervolging. Het is nu aan de Tweede Kamer.

2 dagen geleden
VVD boos: Rotterdamse terrassen niet open op Koningsdag

ROTTERDAM (ANP) - Rotterdamse horecazaken kunnen tijdens Koningsdag op 27 april en ook tijdens de Rotterdam Marathon op zondag 16 april geen gasten op hun terrassen ontvangen. Ondernemers die bij de gemeente een terrasvergunning hebben aangevraagd en gekregen, bemerkten dat de vergunning pas vanaf 15 mei ingaat.

2 dagen geleden
Yeşilgöz: begin aan transitie bij Landelijke Eenheid politie

DEN HAAG (ANP) - De politie kan beginnen met de grote verbouwing van de Landelijke Eenheid. Naar aanleiding van verschillende rapporten zijn plannen gemaakt voor de transitie en daar kan mee begonnen worden, schrijft minister van Justitie Dilan Yeşilgöz aan de Tweede Kamer. Ze spreekt van "een meerjarige, complexe en omvangrijke opgave".

2 dagen geleden
60 uur taakstraf en week voorwaardelijk voor Gideon van Meijeren

DEN HAAG (ANP) - Kamerlid Gideon van Meijeren van Forum voor Democratie is vrijdagmiddag veroordeeld tot een taakstraf van zestig uur en een voorwaardelijke gevangenisstraf van een week. Hij was niet bij zijn strafzaak aanwezig.

2 dagen geleden
Minister Kaag ziet tegenvallers in aanloop naar voorjaarsnota

DEN HAAG (ANP) - In het kabinet beginnen volgende week de gesprekken over de voorjaarsnota. Minister Sigrid Kaag (Financiën) spreekt dan met ministers over de lopende begroting. Ze zei vrijdag vooral tegenvallers te zien. "We leven in heel onzekere tijden."

2 dagen geleden
FVD'er Gideon van Meijeren blijft weg bij politierechter

DEN HAAG (ANP) - Kamerlid Gideon van Meijeren van Forum voor Democratie is vrijdagmiddag niet komen opdagen bij de politierechter in Den Haag. Hij heeft zich bij de rechtbank afgemeld, bleek bij aanvang van de zitting. De zaak wordt nu zonder hem behandeld.

2 dagen geleden