Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Kabinet geeft dit jaar 20 miljoen noodhulp aan Afghanistan

Kabinet geeft dit jaar 20 miljoen noodhulp aan Afghanistan

DEN HAAG (ANP) - Het kabinet maakt dit jaar 20 miljoen euro vrij voor noodhulp aan Afghanistan. Dat zei minister Liesje Schreinemacher (Ontwikkelingssamenwerking) in de Tweede Kamer. De humanitaire situatie is in het land is extreem zorgwekkend, zei ze.

"Zonder hulp van buiten stort Afghanistan in", aldus de bewindsvrouw. Volgens de laatste cijfers hebben zeker 24 miljoen Afghanen hulp nodig dit jaar. Schreinemacher verwacht niet dat de noodhulp op korte termijn aan het land in handen van de Taliban kan worden stopgezet.

Het kabinet stelt de 20 miljoen noodhulp ter beschikking aan het Afghanistan Humanitarian Fund, een onderdeel van de Verenigde Naties. De radicaalislamitische Taliban nam de macht over in de zomer van vorig jaar. De economie is vervolgens volledig ingestort.

4 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

JoMePi 3 maanden geleden
hier maak ik ernstig bezwaar tegen .Zorg eerst eens voor de ontkoppelde ouderen met geen of een klein pensioentje . In Den Haag denken ze dat het geld bij de ouderen tegen de muren opklotst nou dat is bij een klein gedeelte zo . De rest van de ouderen zitten in de armoede . Dat nieuwe ELAN begin ik te begrijpen : dat is knijp de zwakkeren in dit land nog verder uit
bung 88 3 maanden geleden
totaal van de pot gerukt. onze aow-ers in de kou laten staan en de taliban geld geven???
dansan 3 maanden geleden
20.000,000 naar de Taliban..Wie verzond zoiets?
Wind 3 maanden geleden
Ongelooflijk en laten we veel ondernemers verzuipen zonder steun hier in eigen land grgrgrgrgr.

Meer uit Politiek

Rutte overleeft motie van wantrouwen na sms-debat

DEN HAAG (ANP) - Ondanks een verhit debat in de Tweede Kamer heeft een motie van wantrouwen tegen premier Mark Rutte geen meerderheid gekregen. De motie was ingediend door PVV-leider Geert Wilders en de groep Van Haga.

5 uur geleden
Partijen tegen Rutte: verwijder alleen sms'jes na goedkeuring

DEN HAAG (ANP) - Premier Mark Rutte mag alleen nog maar sms'jes verwijderen als eerst een onafhankelijke ambtenaar meekijkt, vindt een deel van de Tweede Kamer. Dat is een van de moties die is ingediend in het Kamerdebat over de tekstberichten van de minister-president. Het voorstel werd ingediend door GroenLinks, de PvdA, DENK en Volt.

5 uur geleden
Rutte stuurt alsnog informatie over sms'jes naar de Kamer

DEN HAAG (ANP) - Mark Rutte gaat alsnog gegevens over zijn sms-verkeer naar de Tweede Kamer sturen. Tijdens een debat hierover weigerde hij dat nog heel stellig, ondanks sterk en herhaaldelijk aandringen vanuit de oppositie. Vlak na afloop van het debat stuurde hij een brief aan het parlement waarin hij daarop terugkomt.

5 uur geleden
Rutte moet in Kamer uitleg geven over wissen sms'jes

DEN HAAG (ANP) - Premier Mark Rutte moet in de Tweede Kamer tekst en uitleg geven over zijn handelswijze om sms-berichten van zijn telefoon te verwijderen. De oppositie ziet het opnieuw als bewijs dat de premier weinig op heeft met openheid en transparantie.

18 uur geleden
Bondskanselier Scholz komt naar Den Haag voor overleg met Rutte

DEN HAAG (ANP) - De Duitse bondskanselier Olaf Scholz komt naar Den Haag voor overleg met premier Mark Rutte. Dat is voor het eerst. Rutte is eerder al wel langs geweest in Berlijn.

19 uur geleden
Verdwenen sms-berichten van Rutte niet meer te achterhalen

DEN HAAG (ANP) - De verdwenen sms-berichten van premier Mark Rutte zijn niet meer te achterhalen. Dat schrijft hij aan de Tweede Kamer. De premier heeft jarenlang zijn sms-berichten gewist. Alleen berichten "die van belang zijn voor de bestuurlijke besluitvorming" stuurde hij door naar een medewerker om te bewaren.

20 uur geleden
Mohamed Rabbae, oud-lijsttrekker GroenLinks, overleden

DEN HAAG (ANP) - Oud-politicus Mohamed Rabbae is op 81-jarige leeftijd overleden, meldt het Landelijk Beraad Marokkanen. Hij was in 1994 samen met Ina Brouwer duo-lijsttrekker van GroenLinks. Hij zat van 1994 tot 2002 in de Tweede Kamer voor de partij.

2 dagen geleden